Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » Agencja & Wyplata

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » Agencja & Wyplata

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 6)
bikerleszno

Post #1

2008-06-08 15:43:27 (4 miesiące temu)

bikerleszno

Z nami od: 25-01-2008

Witam.

Pracuje przez agencje i jak to bywa dostaje wyplaty co tydzien jednak wpierw musze przepracowac jeden tydzien i dopiero na zakonczenie drugiego przepracowanego tygodnia dostaje wyplate za ten pierwszy tydzien.Co w przypadku gdybym chcial przerwac prace?Czy wyplate za jeden tydzien trace?Prosze mi to wyjasnic i ewentualnie powiedziec jak postepowac zeby jej nie stracic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokesay

Post #2

2008-06-08 15:46:42 (4 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Podejrzewam ze wyplate otrzymujesz co piatek. Ostatnia wyplate, w przypadku zakonczenia pracy otrzymasz w nastepny piatek, nic nie tracac :-) Po prostu przelewy wychodza na poczatku tygodnia po przeliczeniu przez agencje Twoich godzin pracy z poprzedniego tygodnia.
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

_Steve_

Post #3

2008-06-08 15:47:15 (4 miesiące temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

W normalnych przypadkach (czyli wypowiadasz umowe) - konczysz prace i za tydzien dostajesz wyplate. W nienormalnych przypadkach (po prostu rzucasz robote) to roznie bywa - znam przypadki, ze nie wyplacili pieniedzy za ostatni wydzien.

Lepiej patyczek pocieńkować niż go poźniej pogrubasić

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

malka85

Post #4

2008-06-08 16:53:12 (4 miesiące temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

ja mysle ze sytauacja o ktorej piszesz jest calkiem normalna i chyba wiekszosc z nas tutaj pracujacych tak wlasnie ma wyplacane pensje?...
a co do ostatniej wyplaty to owszem zgadzam sie moim poprzednikiem!

Do góry stronyOffline

bikerleszno

Post #5

2008-06-08 22:27:37 (4 miesiące temu)

bikerleszno

Z nami od: 25-01-2008

Bo wlasnie moj problem polega na tym ze :

Pracowalem w restauracji jeden tydzien pracowalem piatek i sobote i potem nastepny tydzien pracowalem od poniedzialku do piatku wlacznie. W piatek drugiego tygodnia otrzymalem pieniadze za piatek i sobote poprzedniego tygodnia.W sobote nie poszedlem juz do pracy powiadomilem tylko pracodawce w sobote przez email ze musialem z takich i takich przyczyn pilnie wrocic do polski. On mi nawet juz nie odpisal bo ja pytalerm co robic itd. W tym problem ze przepracowalem caly tydzien drugi za ktory nie otrzymalem do dzis ani grosza. Czy moge cos w takiej sytuacji zrobic czy tez nie? Nie pracowalem przez zadna agencje tylko poszedlem bezposrednio do knajpy i dostalem robote nie wydaje mi sie ze tez byl jakis kontrakt bo tylko podpisywalem regulaminy kuchni i moje dane wypisywalem to wszystko. Moge cos zrobic czy kasa za ten tydzien stracona?

Druga sprawa jest taka ze teraz pracuje przez agencje ale znalazlem lepsza oferte pracy gdzie indziej i teraz chcialbym wiedziec co zrobic zeby nie stracic pieniedzy za przepracowany tydzien w tej agencji. Jest taka szansa jesli tak to co zrobic i jak postapic? W jakim czasie to zrobic i prosze o szczegoly z gory dziekuje!

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6

2008-06-09 00:22:37 (4 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Agencja nie ma prawa zatrzymywać twojej wypłaty, nawet gdy odejdziesz i tak wypłacą co za przepracowany czas (powinni jeszcze wypłacić ekwiwalent za urlop ale musisz sam o to poprosić). Podobnie knajpa. Nie wypłacili ci bo nie zgłosiłeś się po pieniądze, idź tam to ci wypłacą
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Ggogell

Post #7

2008-06-09 11:05:17 (4 miesiące temu)

Ggogell

Mężczyzna

Z nami od: 17-04-2008

Najlepiej bedzie jezeli poinformujesz agencje ze masz nowa prace wczesniej np tydzien a nie w ostatni dzien pracy(chyba ze masz w umowie dluzszy okres ale nie sadze) nie powinienes miec problemu z wyplata za pzrepracowany okres.Agecja nie moze "zabrac" twoich pieniedzy

[ Ostatnio edytowany przez: Ggogell 09-06-2008 11:07 ]

Do góry stronyOffline