Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » Formalnosci DO WYJAZDU Z UK

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » Formalnosci DO WYJAZDU Z UK

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 8)
mako123

Post #1

2008-05-25 18:17:24 (3 miesiące temu)

mako123

Kobieta

Z nami od: 23-02-2008

Pracowałam legalnie w Anglii 5 lat.Niedłgo zamierzam wrócić do polski.Słyszałam że formalności aby lata pracy doliczyły mi się do wypracowanych lat należy udać sie do Revenue, coś wypełnić i ....??? no właśnie co dalej?? podobno już całą dokumentację wysyłają do polski (z dokumentami z zakładu pracy)
P.S Może ktoś wie jak nazywają się dokładnie dokumenty które należy wypełnić aby otrzymać cała taką dokumentację na ten temat.
I oczywiście proszę nie mylić rozliczenie podatku na koniec pracy w UK czy też P60 który otrzymujemy na koniec każdej pracy
Proszę o pomoc,z góry dziękuje i pozdrawiam.Marzena

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2

2008-05-25 23:39:42 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Przebywasz w Anglii 5 lat i po 5 latach zdobyłaś się na napisanie 1szego (a biorąc pod uwagę to że wyjeżdżasz pewnie i ostatniego) posta na forum. Jakież to wzruszające 8-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stokesay

Post #3

2008-05-26 01:11:37 (3 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:

2008-05-25 23:39:42, vitek napisał(a):
Przebywasz w Anglii 5 lat i po 5 latach zdobyłaś się na napisanie 1szego (a biorąc pod uwagę to że wyjeżdżasz pewnie i ostatniego) posta na forum. Jakież to wzruszające 8-)

Dziwi Cie to ? Chyba od tego jest forum, a temat pozostanie dla innych,szukajacych odpowiedzi na podobne pytanie. Kolejne Twoje posty w podobnym tonie wypowiedzi bede usuwal bez skrupulow, daleko Ci jeszcze do kultury uzytkownikow forum i zasad netykiety:-?
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

vitek

Post #4

2008-05-26 14:19:42 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Tak, dziwi mnie wręcz powiedziałbym bezczelność kogoś, kto przez 5 lat ignorował forum (pewnie nie miał czasu zajęty trzepaniem kaski 24/7), a teraz nagle wpadł na pomysł żeby szukać tu pomocy czy porady. Podobnie jak dziwią mnie cenzorskie zapędy kogoś, kto mieni się moderatorem. Możesz sobie kasować co chcesz, grzeje mnie to, i nie będziesz mnie pouczał synku
(a teraz sprawdzimy twój czas reakcji tzn. jak długo ten post się utrzyma zanim pokażesz swoją władzę i go skasujesz :-))
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Aga1981

Post #5

2008-05-26 14:29:00 (3 miesiące temu)

Aga1981

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Oceniasz ludzi po jednym i pierwszym poscie!(tymbardziej ze prosi o porade)Nie kazdy posiada internet,to ze jest tu 5 lat to nie znaczy ze musi go miec!Czyzby byla zazdrosc ze ktos zarabia kase 24/7 a nie tak jak ty 24/7 przesiaduje na internecie?

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6

2008-05-26 15:05:52 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Nikogo nie oceniam, tylko myślę że gdybym mieszkał gdzieś kilka lat i nie odzywał się do sąsiada to byłoby dziwne gdybym w ostatnim dniu przed wyprowadzeniem się jakby nic poszedł do niego i poprosił o pożyczenie pompki.
Nie ma internetu, a jednak posta wysmażyła, how?
I raczej nie siedzę w necie 24/7. Bardziej 2-3/24 choć i tak za długo, wiem i przyznaję się. A tym którzy czeszą kasę 24/7 zazdroszczę tak sobie, znaczy zazdroszczę im kasy ale nie trybu życia jaki prowadzą.
Teraz może ktoś odpowie autorce i będzie szlus

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7

2008-05-26 19:46:30 (3 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

vitek, też cie potępie.
ja tez jestem w anglii od wielu lat a na forum zaledwie miesiąc czy dwa, jakie to ma znaczenie??
Potrzebuje pomocy i jak ktoś wie to po prostu powinien odpowiedzieć na to i tyle.
Trolujesz, twój post jest lamerski, żenujące na prawdę :(
Mnie by było wstyd na twoim miejscu
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

angi30

Post #8

2008-05-26 20:14:47 (3 miesiące temu)

angi30

Z nami od: 25-06-2007

powiem tylko tyle vitek robi na sztuke pisze byleby cos napisac a nie aby pomoc ja jestem w anglii trzy lata a tez za duzo postow nie pisze wiec pewnie mnie tez zgani. Niestety nie potrafie odpowiedziec na zadane w temacie pytanie bo jeszcze nie wybieram sie do polski ale ciesze sie ze ktos to pytanie zadal bo zamierzam kiedys zjechac do polski i na powno skorzystam z odpowiedzi jesli takowa sie znajdzie pytanie tylko czy przebrne przez bezsensowne teksty witka nie na temat
angi30

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #9

2008-05-26 20:37:06 (3 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Co do Vitka, ogranicze sie tylko do pozostawienia jego postow jako jego wizytowki, choc dla niektorych tepienie totalnego braku kultury oraz lamania regulaminu forum i zasad netykiety nazywane przez nich samych 'cenzorskimi zapedami' jest zapewne rownoznaczne z lamaniem wolnosci slowa... Dla mnie jednak to skuteczna antyreklama by odwiedzac to forum, chyba ze robisz to celowo...I to tyle nie na temat!

Co do tematu wydaje mi sie ze chodzi o druk E301 ktory otrzymuje sie od Inland Revenue. Formularz E 301 służy do nabycia prawa do zasiłku dla bezrobotnych w sytuacji, gdy zamierzamy zaliczyć okresy ubezpieczenia/zatrudnienia z innych krajów UE/EOG.
tutaj znajdziesz wniosek zgloszeniowy ktory nalezy wyslac wraz z kopiami ostatnich payslips i P60
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu