| Autor |
(Odpowiedzi: 11) |
| katalos |
Post #1 2008-05-08 22:17:25 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 07-05-2008 |
Proszę Szanownych forumowiczów o odpowiedż na następujace pytanie:
Czy w/wym. kartą mogę użyć do zakupu czegokolwiek w internecie?
Na przykład zapłacić za bilet lotniczy?. Jeśli tak to ok. Jeśli nie,
to jaką kartę powinienem mieć? Pytanie może naiwne i dla innych śmieszne ale dla mnie ważne nie mam zupelnie pojęcia oco biega ztymi wszystkimi kartami.Prawdopodobnie Maestro to jakaś odmiana Master Card. Mają podobne logo. i na tym moja wiedza sie kończy. A może powinienem wystąpić do banku o jakąś inną "internetową" kartę?
Odpowiedzćie proszę
|
|

|
 |
|
| Aga1981 |
Post #2 2008-05-08 23:03:53 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: Milton Keynes |
hej,podam ci strone i tam wszystko bedziesz mial opisane:http:/www.natwest.com/polish02.asp?id=KONTO/MAESTRO Pozdawiam
|
|

|
 |
|
| _Steve_ |
Post #3 2008-05-08 23:04:54 (2 miesiące temu) |

Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
A TUTAJ juz sprawdzales?
Albo TUTAJ/\/\
|
|

|

|
|
| ironiqus |
Post #4 2008-05-08 23:10:52 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat:
2008-05-08 22:17:25, katalos napisał(a):
to jaką kartę powinienem mieć? Pytanie może naiwne i dla innych śmieszne ale dla mnie ważne nie mam zupelnie pojęcia oco biega ztymi wszystkimi kartami.Prawdopodobnie Maestro to jakaś odmiana Master Card. Mają podobne logo. i na tym moja wiedza sie kończy. A może powinienem wystąpić do banku o jakąś inną "internetową" kartę?
Odpowiedzćie proszę
To jest jedna z najgorszych kart. Nie mozesz nia placic w internecie, wiec rowniez nie mozesz kupic biletu.
Nie mam konta w NW, jednak jak tam zajrzalem, to jest chyba troche nie tak, jak sie reklamuja.
Z zalozenia karta debetowa powinna pozwolic na podjecie pieniedzy: stan konta biezacego + debet (w tym przypadku 250 funtow), jednak zgodnie z tym co tam wyczytalem, dziennie nie mozesz wyplacic wiecej niz 250 funtow. Wiec, pytanie? Konto debetowe czy zwykla reklamowa sciema? Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
|

|

|
|
| vitek |
Post #5 2008-05-08 23:18:29 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Wszystkie karty pozwalają wypłacić max. Ł250 dziennie. Limit ten obejmuje tylko wypłatę gotówki w bankomacie a nie transakcje bezgotówkowe ani wypłacanie w okienku bankowym. Karta natwestu nie jest tu żadnym wyjątkiem. Co do transakcji w internecie to jeżeli karta ma znak visa, maestro lub solo to jest ok ale tylko na stronach angielskich - kupisz bilet do Polski dla siebie, ale nie kupisz narzeczonej biletu z Polski do Anglii 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| Richmond |
Post #6 2008-05-08 23:20:10 (2 miesiące temu) |

Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Z opisu wynika, ze to zwykla karta debetowa wiec nie widze przeszkod by placic nia w internecie. LImit na wyplaty z bankomatu nie ma znaczenia dla platnosci wykonywanych karta.
Widze, ze to karta elektroniczna, tak jak visa electron, karta ktora autoryzuje transakcje tylko wtedy, gdy na koncie sa dostepne srodki.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
|

|
 |
|
| tom8104 |
Post #7 2008-05-09 00:56:04 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
Cytat:
2008-05-08 22:17:25, katalos napisał(a):
Odpowiedzćie proszę
Pewnie masz standartowa karte debetowa z Natwestu. Limit dzienny wyplat to 250 funtow ale pozniej mozna go bez problemu podniesc do 1000 dziennie. Po jakims czasie przyznaja ci limit kredytowy w rachunku zwykle jest to 1500 na poczatek w zaleznosci od wplywow.
Ogolnie niezla karta ale czasem bezuzyteczna bo nie wszytskie sklepy akceptuja Maestro.
|
|

|
 |
|
| polock |
Post #8 2008-05-10 16:25:05 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 21-04-2008 Skąd: corby |
mam taka karte kilka lat i wiem jedno ze nie kupisz za nia biletu na Ryanair(lotnicze) ale mozesz kupic prawie wszystko poza lotniczymi bil. przez internet , dla tego warto miec rowniez VISA ale ta z kolei jest najbardziej kosztowna przy zakupie biletow. niskie oplaty dodaja przy biletach za karty CONNECT a takie daje Najgorszy dla mnie Barclays bank.
Maestro to normalna karta debetowa tyle ze w internecie czasami jest omijana.
|
|

|
 |
|
| vitek |
Post #9 2008-05-11 11:02:26 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat:
2008-05-10 16:25:05, polock napisał(a):
mam taka karte kilka lat i wiem jedno ze nie kupisz za nia biletu na Ryanair(lotnicze) ale mozesz kupic prawie wszystko poza lotniczymi bil. przez internet
Czyli ta karta jest bezużyteczna, bo przecież normalny Polak jak już coś kupuje to idzie do bankomatu bierze papier i z nim idzie do sklepu a nie z jakąś kartą diabli wiedzą ile funcików z konta mu taki sklep zabierze. Karty oprócz w bankomacie używa się wyłącznie do kupowania biletów w tanich liniach bo inaczej nie idzie, dlaczego te wizery i inne nie mają sklepów z biletami żeby człowiek mógł normalnie kupić?  'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| ironiqus |
Post #10 2008-05-11 11:08:57 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Zesz w morde vitek, zmien nicka na ironiczny wymiatacz
Niektore Twoje posty, to szczyt sarkazmu ;) Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
|

|

|
|