|
Strona główna » Praca, Formalności, itp » Brak kontraktu a rozwiazanie umowy |
| Autor | (Odpowiedzi: 3) |
|---|---|
| londynania | Post #1 2008-05-02 01:07:46 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 29-05-2007 Skąd: Londyn |
Pracuje w firmie 8 miesiecy i nie posiadam kontraktu! Nin jest placony ,podatek tez ,ragolarnie otrzymuje wynagrodzenie a wraz z nim payslyp.Jakis czas temu rozmawialam z menagerem na temat mojego kontraktu i mial mi go dostarczyc lecz nadal nic.Czy w takim wypadku odchcadzac z pracy moge odejsc skladajac wypowiedzenie bez okresu wypowiedzenia-Czyli z dnia na dzien?
|
| Rrrr | Post #2 2008-05-03 01:41:48 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
mozesz. jedyne co tracisz to referencje, wyplate za ostatni miesiac i kase za niewykorzystany urlop...
jak nie dostales nigdy zadnych informacji na temat okresu wypowiedzenia to minimum jakie powinienes zlozyc = 1 tydzien. |
| bikerleszno | Post #3 2008-05-20 16:41:39 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 25-01-2008 |
A co w przypadku gdy np. pracuje miesiac i w sumie to raczej tez zadnego kontraktu nie mam bo tylko pracodawca ode mnie spisal wszystkie dane - personalne numery kont, kase dostaje tygodniowo na konto bankowe, podatki sa placone bo nin musialem wyrobic i co jesli chce z takiej pracy zrezygnowac? Czy musze rozmawiac z pracodawca? I jesli tak to jaki okres wypowiedzenia musze miec? Poza tym jaka jest roznica miedzy part-time job i full-time job bo nie zabardzo widze roznice w przypadku rezygnacji z pracy, parttime job to na pewien okres a fulltime na stale no i ok ale jak chce zrezygnowac z pracy to i tu i tu moge to zrobic wtedy gdy chce tak?
|
| ciesza | Post #4 2008-05-20 17:54:52 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: manchester |
temporary to praca na pewien okres czasu,
pernament to na stale (kontrakt) full time - pelen wymiar godzin (u mnie 37,5) part time - praca na pol etatu a jak to sie ma do okresu wypowiedzenia to nie mam pojecia what's love got to do with it...
|