The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » obywatelstwo a home office

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » obywatelstwo a home office

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 5)
slav197900

Post #1

2008-04-27 23:44:08 (6 miesięcy temu)

slav197900

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2008

witam wszystkich, mieszkam od 4 lat w uk,pracuje legalnie jednak nie jestem zarejestrowany w home office, poprostu uważam ze to dyskryminacja ze strony wladz brytyjskich(moja dziewczyna jest obywatelką starej unii i nikt od niej tego nie wymaga)czy okres który tu jestem bedzie liczony do wymaganego dla zdobycia brytyjskiego obywatelstwa...i w ogóle czy ktos ma pojecie jak dlugo Polacy beda musieli sie rejestrowac i płacic ten haracz królowej..., jeszcze jedno...czy biorąc morgage musze miec status rezydenta? dziekuje za sensowne odpowiedzi..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2

2008-04-28 07:14:40 (6 miesięcy temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

najlepiej wejdz na strone ho. pozatym ho, to sposob ja jakas kontrole naplywu ludzi i ich rejestracje. jesli przyjechalej po wlaczeniu polski do uni, to obowiazuje cie ho i niestety nie zalicza ci tego okresu. chybaze byles self-employed . co do dyskryminacji, to chyba przesadzasz.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Richmond

Post #3

2008-04-28 08:07:14 (6 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skoro tak Cie dyskryminuja to po co Ci obywatelstwo? Obawiam sie, ze nie zalicza Ci okresu 5 lat do stalej rezydencji bez WRS. Juz niedlugo bedzie mozna sie o tym przekonac, jak pierwsze osoby beda skladac o to papiery w 2009r.

Nie bedzie problemu z mortgage.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

Maya64

Post #4

2008-04-28 08:31:25 (6 miesięcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

A tak nawiasem mowiac zadajesz podstawowe pytania rownoznaczne z osobami ktore dopiero co przyjechaly.Jesli jestes tu ju 4 lata to naprawde jest to szmat czasu i powinienes wiecej wiedziec,twoj angielski powinien byc na takim poziomie zeby te informacje samemu znalesc w internecie po angielsku a nawet i po polsku jest masa info na ten temat.

Do góry stronyOffline

lajcik4

Post #5

2008-05-15 19:36:55 (5 miesięcy temu)

lajcik4

Z nami od: 03-11-2006

jeśli chcesz sie ubiegać o obywatelstwo musisz byc min 5 lat być zarejestrowany w Home Office pracować legalnie i płacić podatki...po pięciu latach możesz sie o nie ubiegać.....wtedy czeka Cie egzamin.........z Historii angli...musz znać hymn itd...i opłata skarbowa w wysokości chyba ok 1.000 funciorów

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

daniels

Post #6

2008-05-15 20:49:16 (5 miesięcy temu)

daniels

Z nami od: 22-08-2007

Witam Slav
Musze cie pocieszyc tez mam problemy z WRS.
Child benefit Office powiedzial ze nadplacili mi zasilek bo nie bylem zarejstrowany w HO. Przez pierwsze 7 m-cy miesiace mialem rejestracje po czym zmienilem firme i nie zrobilem tej rejestracji a pracowalem tam rok czasu.Oczywiscie przez ten czas legalnie pracowalem i placilem podatki - a przeciez ten zasilek jest z naszych podatkow zwykla glupota. Zrobilem blad proceduralny i tyle. Odwolania nie pomogly i teraz poszlo to trybunalu. W zasadzie w lipcu bodajze to splace i znow zaczna placic.Trzeba nauczyc sie zyc w nowym kraju.

pozdrawiam
Dan

Do góry stronyOffline