Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Praca, Formalności, itp » Praca mlodego inzyniera ?

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Praca, Formalności, itp" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Praca, Formalności, itp » Praca mlodego inzyniera ?

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 6)
idolek

Post #1

2008-04-25 13:42:23 (2 miesiące temu)

idolek

Mężczyzna

Z nami od: 25-04-2008

Witam,
W najblizszym czasie koncze studia techniczne i planuje po wakacjach wyjechac do Wielkiej Brytanii – okolice Leeds,tam mam punkt zaczepienia. Czy ktos może podzielic się doswiadczeniami zwiazanymi z poszukiwaniami i praca mlodego inzyniera na wyspach... posiadam liczne doswiadczenia, sporo referencji i znam jezyk w stopniu komunikatywnym.. W gazetach i na portalach jest to zbyt różowo opisane.
W Polsce z dostaniem się na okres próbny w międzynarodowej korporacji nie miałem problemów. Latwo mi przyjdzie znalezc prace ?

Pozdrawiam
Idolek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lady2912

Post #2

2008-04-25 14:14:33 (2 miesiące temu)

lady2912

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Idolek moj maz jest po budownictwie(zeszloroczny absolwent) i pracuje w firmie budowlanej jako inzynier projektowy. Najpierw przez 3 miesiace byl dostawca ale ta praca go wykanczala. dalam ogloszenie na "wyspie" ze maz poszukuje pracy w swoim zawodzie i znalazl sie dobroczynca, ktory pomogl mu zalatwic prace w biurze projektowym.
Jezeli chcesz pracowac jako inzynier musisz znac angielski. Taka jest moja opinia. Maz zna jezyk b.dobrze a codziennie sleczy po kilka godzin nad ksiazkami i uczy sie fachowych slowek. Praca jest meczaca psychicznie, ale pozwala zdobywac duze doswiadczenie i liczy sie do uprawnien.
Nie wyjezdzaj w ciemno! Lepiej poszukaj ogloszen na necie lub przez agencje. Praca w anglii nie lezy na ulicy i czasami potrzeba duzo szczescia zeby znalezc cos odpowiedniego.powodzenia!
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

BedANDBreakfast

Post #3

2008-04-25 14:25:22 (2 miesiące temu)

BedANDBreakfast

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2008

Ciezko stwierdzic. Jesli potrafisz swobodnie rozmawiac przez telefon po angielsku, prowadzic spotkanie (prezentacje) to mysle, ze nie ma problemu. Duzo szybciej znajdziesz prace niz w Polsce. Choc sytuacja na rynku pracy w niektorych branzach ulegla troche pogorszeniu.

Pomysl nad kontaktowaniem sie bezposrednio z pracodawca. Tzw. aplikacja w ciemno jest tutaj dosyc ceniona.

Z agencji natomiast polecam Hays oraz Nigel Wright. Bardzo mile panie z Hays Purchasing & Supply opiekowaly sie mna jak dzieckiem, do dzis utrzymuje z nimi kontakt.

[ Ostatnio edytowany przez: BedANDBreakfast 25-04-2008 14:37 ]

Do góry stronyOffline

pako1279

Post #4

2008-04-25 15:59:17 (2 miesiące temu)

pako1279

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2008

Jakim rodzajem inzyniera jestes?

Do góry stronyOffline

idolek

Post #5

2008-04-25 16:40:06 (2 miesiące temu)

idolek

Mężczyzna

Z nami od: 25-04-2008

Inzynier Materiałowy, a konkretniej duze doswiadczenie w zakresie Kompozytów, Nanomateriałów oraz Biomateriałów , choć wydaje mi sie ze posiadam tzw. zmysł inzynierski i mysle ze do swobodnie moglbym sie przekwalifikowac.

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6

2008-04-25 17:10:57 (2 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

To zdecydowanie zacznij szukac juz z Polski,zebys mial pewniaka.Inaczej jestes idealnym kandydatem do pracy na farmie,np. przy marchewce lub salacie(mam nadzieje ,ze wiesz o czym mowie;-)).
Mysle ,ze 5,52 na godzine to nie jest to o co ci chodzi.Masz konkretna specjalizacje,powiedzialbym niszowa i z marszu to ty roboty w branzy nie dostaniesz.Szukaj,szukaj i jeszcze raz szukaj jeszcze z Polski.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOnline

Murakami

Post #7

2008-05-13 20:42:46 (2 miesiące temu)

Murakami

Kobieta

Z nami od: 09-04-2008

Jesli nie masz duzego doswiadczenia w zawodzie, to szukaj pracy dla Graduate Engineer. Jest to stanowisko dla absolwentow, ktore przewiduje liczne szkolenia i prostsze (czesto zmudne) zadania pod okiem starszych kolegow. Do tej pracy najwazniejszy jest zapal. Jezyk komunikatywny powinien wystarczyc, dopiero na wyzsze stanowiska jest potrzebny biegly jezyk.
Nie wiem jak jest w Leeds, ale w Cardiff praca na inzynierow czeka.

Do góry stronyOffline