MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Leczenie dzieci w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frelcia

Post #1 Ocena: 0

2007-12-12 00:51 (17 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Ja proponuje aplikowac o EHIC card i z tym na badania do Polski jak juz chcecie.

Bylam w Pazdzierniku z moja mala i ani grosza nie wydalam, a nawet skierowanie do szpitala dostalam.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

invisible

Post #2 Ocena: 0

2007-12-12 00:52 (17 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

JA MA 2 dzieci,bylam tu u lekarzy i paracetamolu mam juz duzo,pozatym potrzebuje konsultacji z neurologiem,tu czekam juz 5 miesiecy i wizyty sa ciagle przekladane,W Polsce placilamza wizyty,co nie jest takie drogiew porownaniem wykonania badan specjalistycznych,to juz kosztuje,A moim poprzedniczkom dodam,ze mojemu szwagrowi zrobily sie hemoroidy przy odbycie,bardzo go bolalo.Poszed dolekarz i jak myslicie co lekarz mu przepisal.Oczywiscie paracetamol.Mial chec zapytac czy to do ust czy do dupy.sorry za slownictwo

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2007-12-12 06:40 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

frelcia dzieki za info ta karta wlasciwie otwiera dostep do wszystkich polskich lekarzy....NFZ sobie potem sciagnie ....wkoncu w uni jestesmy i mozemy sie leczyc gdzie nam sie podoba....kurcze to moze w niemczech ? wielu polakow leczy sie po niemieckiej stronie bo podobno lepiej i taniej...ma ktos jakies doswiadczenia?

a za jakis czas w brytyjskich mediach bedzie awanntura ze polacy lecza sie na koszt NHS-u w Polsce ..... :-D

jescze raz dzieki
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Veilchen

Post #4 Ocena: 0

2007-12-12 08:53 (17 lat temu)

Veilchen

Z nami od: 01-03-2007

Też mam karte EHIC, ale z tego, co się orientuje, upowaznia ona do leczenia zagranicą, ale tylko w nagłych wypadkach lub jesli jesteśmy chorzy przewlekle i wymagamy stałych zabiegów. Nie pokrywa kosztów, jeśli celem naszego wyjazdu jest leczenie - taką informacje można znależć na stronie internetowej http://www.dh.gov.uk/en/Policyandguidance/Healthadvicefortravellers/Gettingtreatmentaroundtheworld/EEAandSwitzerland/DH_4114793 :
"Remember that the EHIC won't cover you if getting medical treatment is the main purpose of your trip." A dalej:"The E112 form entitles you to treatment in the state-funded sector in another EEA country or Switzerland".
Sama jestem więc ciekawa, jak nasz ZUS czy też NFZ traktuje karte EHIC i czy NHS nie neguje potem zasadności udzielonej nam w Polsce opieki.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2007-12-12 09:17 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2007-12-12 08:53, Veilchen napisał(a):
Nie pokrywa kosztów, jeśli celem naszego wyjazdu jest leczenie -
Sama jestem więc ciekawa, jak nasz ZUS czy też NFZ traktuje karte EHIC i czy NHS nie neguje potem zasadności udzielonej nam w Polsce opieki.

ZUS nie jest zadna strona - stronami sa NFZ i NHS - i obie na pewno robia problemy z rozliczaniem leczenia zagranicznego
- kasa - sa roznice cenowe rozliczania leczenia - w polsce podobno jest bardzo drogo
- w trzy i troche papierkow - czyli kolejne koszty- rozliczenia, tlumaczenie etc....

Ale zasada jest jedna jestesmy w uni i mamy prawo wyboru gdzie sie chcemy leczyc, i chyba wlasnie jakies EE cos tam ( karta?druk?) nam to gwarantuje.

no E112 rozwiazuje problem o ktorym pisalam wyzej - link w poscie Veilchen

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 12-12-2007 09:26 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2007-12-12 10:16 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

to ja chyba jestem szczesciara, nie mam zadnych problemow z lekarzami czy dentystami i do specjalistow tez sie dostaje jak potrzeba i wszystko na nhs:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Nycza

Post #7 Ocena: 0

2007-12-12 10:29 (17 lat temu)

Nycza

Kobieta

Z nami od: 25-01-2007

ja chyba tez moge uwazac sie za szczesciare. zawsze jak potrzebowalam porady, pomocy lekarskiej ro ja otrzymywalam i wcale nie splawiano mnie paracetamolem. na wizyte u specjalisty dal mojej dzidzi za pierwszym razem czekalam 3 tyg (na zabieg usuniecia przepuklinki po konsultacji tylko 3 dni) teraz mamy wyznaczona wizyte u pediatry i czakamy na nia od 2 tyg. uwazam ze nie jest az tak zle, poprostu lekarze tutaj troszke inaczej podchodza do pacjenta, nie cackaja sie z nim, a druga sprawa ze trzeba trafic na takiego z powolania (nie jestem rasistka, ale jak lekarz sprawdza w internecie co jest mojemu dziecku to az mi sie noz w kieszeni otwiera a niestety sa to przewaznie hindusi).
pozdrowienia dla wszystkich
Magda&Emma

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #8 Ocena: 0

2007-12-12 14:08 (17 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Ja nie uawazam sie za szczesciare i nie potepiam angielskiej sluzby zdrowia tylko odpowiadam na pytanie invisible zadane w pierwszym poscie. Roznie jest ze sluzba zdrowia w anglii jak i w polsce. Ja moja corcie leczylam w polsce prawie miesiac z zapalenia krtani i infekcji drog moczowych i wszystko leczylam na karte europejscka i nie zaplacilam ani zlotowki. Owszem zaplacilam za USG ktore robilam prywatnie bo inaczej to musialabym czekac ponad miesiac.
:-)

Do góry stronyOffline

bajeczka

Post #9 Ocena: 0

2007-12-12 16:10 (17 lat temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

Cytat:

2007-12-12 00:52, invisible napisał(a):
JA MA 2 dzieci,bylam tu u lekarzy i paracetamolu mam juz duzo,pozatym potrzebuje konsultacji z neurologiem,tu czekam juz 5 miesiecy i wizyty sa ciagle przekladane,W Polsce placilamza wizyty,co nie jest takie drogiew porownaniem wykonania badan specjalistycznych,to juz kosztuje,A moim poprzedniczkom dodam,ze mojemu szwagrowi zrobily sie hemoroidy przy odbycie,bardzo go bolalo.Poszed dolekarz i jak myslicie co lekarz mu przepisal.Oczywiscie paracetamol.Mial chec zapytac czy to do ust czy do dupy.sorry za slownictwo
współczuje twojemu szwagrowi ale rozbawiłas mnie tym:-]:-]szkoda że sie nie zapytał!!PARACETAMOL górą!!!dlatego właśnie wole leczyc sie w Polsce.pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

invisible

Post #10 Ocena: 0

2007-12-14 17:57 (17 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

Panie i Panowie forum.Moze jest ktos ,kto jednak wie cos na temat dopisywania dzieci do ubezpieczenia dziadkow lub osob z rodziny

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,