MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Leczenie dzieci w Polsce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

invisible

Post #1 Ocena: 0

2007-12-10 23:56 (17 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

WITAJCIE.Czy moze ktoswiejak to jest z leczeniem dzieci w Polsce?Syszalam,ze mozna dzieci dopisac do ubezpieczenia rodzicow w Polsce.Moja mama jest na emyryturze i jak pytalam w ZUSIE TO powiedzieli mi,zemusialaby przekazac cala opieke nad dziecmi rodzicom?jak jest naprawde?chcialabym jechca i przebadac mojego synka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2007-12-11 06:36 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

zamiast robic te kombinacje poprostu sie umow prywatnie z lekarzem i po krzyku ....ile zaplacisz za dobrego lekarza w polsce 20 funtow?
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

marta75

Post #3 Ocena: 0

2007-12-11 07:15 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

a dlaczego chcesz leczyc dzieci w polsce a nie tu??
po co takie kombinacje?
lekarze masz tu za darmo lekarstwa dla dzieci tez.
w polsce zaplacisz za wizyte u lekarza £20 ale potem na lekarstwa stracisz fortune.
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2007-12-11 08:49 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2007-12-11 07:15, marta75 napisał(a):
a dlaczego chcesz leczyc dzieci w polsce a nie tu??

odpowiedz jest prosta
1.obie panstwowe sluzby zdrowia sa do kitu - wiadomo kasa
2.na prywatnego lekarza w polsce np mnie stac w uk niestety nie
3. dobry lekarz nie rzuca sie na drogie leki ba jest mozliwosc wypisania recepty np na babcie - ale uwazam ze to ostatecznosc - nie wszystkie leki sa strasznie drogie

po ostatnie - problem dotyczyl nie leczenia lecz profilaktyki jak mniemam....wiec tym bardziej...( btw latwiej chyba o szczegolach medycznych rozmawiac nam z polakiem niz np z lekarzem innego koloru skory - nie ma to nic wspolnego a rasizmem czy dyskryminacja)

a swoja droga ciekawe czemu matki wolaja - polskiego lekarza w UK szukam ?
brytyjska sluzba zdrowia to chyba najslabszy punkt w UK

Do góry stronyOffline

marta75

Post #5 Ocena: 0

2007-12-11 09:15 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

ja nie narzekam na sluzbe zdrowia w uk.
moze to jednak kwestia jezyka?
w przychodni do ktorej chodze lekarze sa mili, kompetentni i chetni do wspolpracy.
a jesli chodzi o problemy jezykowe - to nikt nie jest alfa i omega - zawsze mozna przed planowana wizyta przygotowac niezbedne slownictwo.
poza tym jesli zyjesz w okreslonym kraju to chba lepiej zapoznac sie z profilaktyka danego kraju - sa pewne roznice. takie jest przynajmniej moje zdanie. ale kazdy ma prawo do wlasnego wyboru

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2007-12-11 09:28 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

no wlasnie, popieram moja przedmowczynie. pozatym jakbyscie zapoznali sie dokladniej z mozliwosciami tutejszego systemu, to chyba jest troche lepszy od polskiego i profilaktyka tez jest, tylko polak to madrey po szkodzie , niestety. ale kazdy ma wolna wole.;-)
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

marta75

Post #7 Ocena: 0

2007-12-11 09:43 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

kiki: a czytalas o polskim podziemium aborcyjnym - chyba onet.
przy calej rezerwie dla publikacji na tej stronie to jestem w stanie w taka bzdure uwierzyc.
podobno polki wola placic za jakies watpliwe tabletki kupowane gdzies na ulicy niz pojsc do angielskiego lekarza.
w pewnien sposob naswietla to podejscie naszej emigracji do tutejszej sluzby zdrowia.
zycze przemyslanych wyborow:))

Do góry stronyOffline

marta75

Post #8 Ocena: 0

2007-12-11 09:44 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

nie bierzcie mi tego za zle ja zwykle jestem raczej zgryzliwa:))
takie ironiczne podejscie do zycia:)))

Do góry stronyOffline

bajeczka

Post #9 Ocena: 0

2007-12-11 11:25 (17 lat temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

to jest tylko moje zdanie: służba zdrowia w uk jest do bani, przekonałam sie na własnej skórze. A z dziecmi jak to jest to nie wiem bo moj syn jeszcze tu az tak bardzo nie chorowal żeby z nim iśc do lekarza.Drobne przeziębienia lecze sama:-D ale gdy tylko bede w polsce równiez zrobie mu wszystkie badania, tutaj w uk nie chce bo stracilam zaufanie do słuzby zdrowia.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #10 Ocena: 0

2007-12-11 12:15 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Drogie forumowiczki moja ocena stranu brytyjskiej sluzby drowia opiera sie zarowno na wlasnych doswiadczeniach ( negatywnych niestety - paracetamol moze jest i dobry ale nie jak czlowiek zwaraca sie po pomoc i leki majac astme....)jak i na porownaniu lekarza specjalisty ( jednego ze 100 w polsce) jesli chodzi o metody leczenia - otoz w wielu przypadkach ta polska zacofana sluzna zdowia wyprzedza UK nawet o 20 lat - to jest zdanie fachowca nie moje.
Moja obeserwacja - fakt w UK nie przepisuje sie ta latwo antybiotykow jak w polsce - ale czasem wogole sie ich nie wypisuje ....a niekiedy bywa to konieczne
Kolejna sprawa - takiej ilosci nieleczonych alergikow z AZS to w zyciu w POlsce nie widzialam a mam troche lat...
koszmarne kolejki do specjalisty, kilkugodzinny okres oczekiwania na przyjecie w szpitalu...moge wymieniac i wymieniac
Ale powtorze to co juz napisalam wyzej oba panstwowe systemy sa do bani .... oczywiscie chodzi o to zeby jak najniej wydac na pacjenta i dlatego ja wybieram prywatna opieka lekarska w Polsce - wlacznie z konsultacjami telefonicznymi ...
O jakosci uslug dentystycznych w UK nie powiem.....jak moja corka raz jeden tu poszla do dentysty polski stomatolog powiedzial ( kiedy poprowial tutejszego kolege):
- ja wiedzialem ze anglicy maja na fatalnym poziomie leczenie ale zeby az tak!

I jak pisalyscie - kazdy ma mozliwosc wyboru.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,