MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna matka-dom z councilu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

razaa5

Post #1 Ocena: 0

2007-10-27 13:12 (18 lat temu)

razaa5

Z nami od: 21-10-2007

Z jezykiem nie mam problemu, tylko ze wlasnie od wielu osob slyszalam ze powinnam zrobic tak albo inaczej i kazdy sie wymadrza zamiast wesprzec czy probowac doradzic. Dlatego tez dziekuje za slowa otuchy! i za oferowana pomoc! Totez po roznych informacjach od znajomych (a kazdy mowil co innego)sama juz nie wiedzialam i nie bylam pewna co mam dalej robic wiec postanowilam napisac tu na forum i zobaczyc jakie maja opinie i doswiadczenia inne osoby w podobnej sytuacji jak moja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-10-27 13:39 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Angelika9

Post #3 Ocena: 0

2007-10-29 13:17 (18 lat temu)

Angelika9

Kobieta

Z nami od: 26-02-2007

Ja jestem w 31 tyg. Zlozylam podanie o cancil haus. Jestem w band 2. Mieszkam z mezem w jednym pokoju. Nie mam kuchni ani sypialni, tylko lazienke. Powiedzieli mi, ze dopoki dziecko sie nie urodzi to jestesmy traktowani jak bezdzietna para i nie mamy szans. Boje sie trzymac dziecko w tym zimnie i zaduchu (gotuje tam i spie. Ale znajomy Anglik powiedzial mi, zebym sie nie poddawala, bo oni tylko probuja mnie zbyc. Mowi ze jak tylko dzidzius sie urodzi to council musi znalezc dla mnie dom. Mowi ze bede wtedy na pierwszym miejscu w kolejce i ze powinnam czekac bo moze juz za tydzien po urodzeniu dzidziusia przyznaja mi dom.Czy ktos moze mi cos doradzic?

Do góry stronyOffline

razaa5

Post #4 Ocena: 0

2007-11-08 18:24 (18 lat temu)

razaa5

Z nami od: 21-10-2007

Papiery zlozylam. I najpierw chcieli papiery z Home Office tzn moja registration card a teraz znow mi przyslali list w ktorym pisza ze chca list od mojego pracodawcy ze dla niego pracuje i jeszcze do tego chca Residence Permit. Choc jestem tu juz ponad 1, 5 roku to o rezydenture sie jeszcze nie ubiegalam. I przeciez powinno im wystarczyc potwierdzenie z Home Officu. Ciagle cos chca ehh

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-11-08 20:39 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #6 Ocena: 0

2007-11-08 22:40 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

My rowniez zlozylismy podstawowe dokumenty, czyli akt malzenstwa, akt urodzenia corki, payslipy jako potwierdzenie pracy, xero paszportow, HO i to wszystko. Odczekalismy swoje i dostalismy. Nie ma cudnego sposobu zeby dostac mieszkanie. Trzeba spelniac warunki jakie oni okreslaja. Zycze powodzenia.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

justys22

Post #7 Ocena: 0

2007-11-09 19:36 (18 lat temu)

justys22

Kobieta

Z nami od: 31-08-2007

A co zrobic w sytuacji,gdy mieszka sie u znajomych?Jestesmy w Anglii z mezem od 5miesiecy.Jestem w 37 tyg ciazy. Mieszkamy u znajomych,na ktorych jest dom.Wynajem konczy sie w styczniu.Maz nie ma kontraktu,wciaz czeka.Z tego,co wiem zaden landlord nie wynajmie mieszkania osobie bez kontraktu wiadomo z jakich wzgledow.Poza tym nie byloby nas stac na wynajecie domu tylko dla nas.Objeloby to cala pensje,jaka otrzymuje maz.Poki co jest to 800funtow.Znajomi chca wyprowadzic sie do innej miejscowosci,my nie mozemy-poniewaz maz ma prace w obecnym miejscu zamieszkania.Czy ktos ma pomysl ,jak rozwiazac taka sytuacje?Czy w takiej sytuacji council moze nam jakos pomoc?

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #8 Ocena: 0

2007-11-11 13:02 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

Maz nie ma kontraktu,wciaz czeka.Z tego,co wiem zaden landlord nie wynajmie mieszkania osobie bez kontraktu wiadomo z jakich wzgledow.

Bzdura..... Moja bratowa z bratem wynajeli 6 m-cy temu flat przez agencje nie majac kontraktu. wszystko zalezy od agencji. Jedni wymagaja ale inni nie musza.

Jesli chodzi o pytanie czy councilwam moze pomoc? Niewiem czy moze. Wiesz najlepiej isc do swojego lokalnego councilu i dowiedziec sie co oni na to i czy ewentualnie moga pomoc.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Kami25

Post #9 Ocena: 0

2009-03-31 19:23:10 (16 lat temu)

Kami25

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

hej,chcialabym sie dowiedziec od kogos czy ktos byl w podobnej sytuacji jak ja? A mianowicie mieszkam wraz z mezem i synkiem w mieszkaniu z współlokatorami,procz tego spodziewam sie drugiego dziecka. Sytuacja jest taka ze moi wspołlokatorzy wyprowadzaja sie z dnia na dzien bez zadnego wypowiedzenia i nasza umowe tez nam zabrali i oddali wlascicielowi. Landlord kaze nam sie wyprowadzic. Co mam zrobic w takiej sytuacji? Isc z rodzina na ulice czy w uparte zostac i czekac na mieszkanie z Casilu tak jak wszyscy nam radza? Czy matka z dzieckiem jest chroniona? Błagam,pomocy!!!

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #10 Ocena: 0

2009-03-31 20:13:26 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Samotną matką nie jesteś więc jeśli wasza sytuacja materialna nie jest tragiczna to mieszkania z dnia na dzień raczej nie dostaniecie

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,