|
---|---|
Nycza | Post #1 Ocena: 0 2007-10-20 08:31 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2007 Skąd: Londyn |
Witam wszytskie mamy
Mam maly dylemat moze ktoras bardziej doswiadczona mama bedzie mogla mi pomoc. Moja coreczka ma 4 miesiace i od tygodnia dokarmiam ja sztucznym mleczkiem (aptamil),tak doradzila mi healthvisitor bo Emma byla glodna budzila sie w nocy co 2-3 godzinki. Sztuczne mleczko daje jej raz dziennie ale mimo to mala zaczela strasznie gazowac. wczoraj dalam jej 150 ml na noc i ... miala starszne gazy, nie mogla spokojnie spac. Moje pytanie czy powinnam zmienic mleko, czy moze mala musi sie przyzwyczaic? moze ktoras z mam zna jakies godne polecenia mleko dla dzieci z wrazliwym brzuszkiem?? z gory dziekuje za wszelkie info Magda&Emma |
marcheweczka | Post #2 Ocena: 0 2007-10-20 08:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Dla malej to tez duza zmiana tak jak i dla ciebie.Ja przy dwojce swoich dzieci uzywalam mleka HAINZ pierwsze jest zolte,potem zielone i fioletowe jakos tak.Dzieci spokojnie zniosly przestawienie.Nie zmieniaj tylko czesto mleka.Nie raz dzieci po przestawieniu lub zmianie mleczka robia kupke podobna do rozwolnienia i bardzo ciemna,wiec w razie tego nie denerwuj sie.Zycze smacznych chwil twojej niuni.
![]() [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
dominika-essex | Post #3 Ocena: 0 2007-10-20 08:55 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Moje slonce tez mialo wzdecia i gazy po mleku aptamil a wiec zmienilam na cow & gate oraz kolezanka polecila mi "gripe water" taki jakby syropek dla dzieci ktory pomaga latwiej oddalac maluszkowi gazy i zapobiega wzdecia (dostepne w tesco zaraz przy zelach na zapkowanie)od tego momentu moja Maja spala jak marzenie.Teraz jest tylko na mleku modifikowanym a jak zasypio o 9 wieczorem to budzi sie dobiero o 8 rano
![]() |
roxana | Post #4 Ocena: 0 2007-10-20 08:56 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2006 Skąd: HARROW |
powinnas zapytac swojej visitor.Moze to mleko jest za tluste dla twojego malca i bedziesz musiala zmienic.Ja swojemu daje SMA-nie mial nigdy zadnych problemow.Jak jezdze do polski to zmieniam mu mleko na NAN i tez wszsytsko jest ok.Ale jak to sie mowi kazde dziecko jest inne. Pozdrawiamy
![]() CAR VIP Specjalizujemy sie w naprawach blacharskich,lakierniczych i mechanicznych wszystkich marek samochodów.Posiadamy profesjonalnie wyposazony warsztat(kabina lakiernicza,rampa i wiele innych maszyn pomocniczych)
BLACHARSTWO
LAKIERNICTWO
MECHANIKA
|
Nycza | Post #5 Ocena: 0 2007-10-20 08:57 (18 lat temu) |
ale mala robi normalne kupki tylko ma straszne gazy. juz w czesniej jak byla tylko na piersi zauwazylam ze ma bardzo wrazliwy brzuszek. pytam sie czy zmienic bo to juz tydzien i wcale nie idzie ku lepszemu. jak duzo czasu powinnam jej dac na przyzwyczajenie sie?
|
|
|
dominika-essex | Post #6 Ocena: 0 2007-10-20 09:36 (18 lat temu) |
twoje dziecko samo wie co mu lepiej smakuje i lepiej pasuje, mowisz ze to tylko kwestia gazow i ze dzidzia ma normalna kupke a wiec moim zdaniem "grippe wather" powinno zalatwic sprawe mozesz spytac swojej health visitor powinna przyznac mi racje. Mozesz kliknac na ten adres i zaczerpniesz wiecej informacji na temat gazow u maluszkow i co stosowac http://www.babycentre.co.uk/baby/health/wind
jak co to moj nr gg to 5595 jesli chcesz o cos zapytac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kasiamartins | Post #7 Ocena: 0 2007-10-20 09:51 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2007 |
Witam, moja Olivia tez ma 4 miesiace i rowniez zaczelam ja dokarmiac sztucznym mlekiem bo w nocy jadla sie co godzine a w dzien co 2. Ja daje jej mleko Hipp organic 1 i jestem bardzo zadowolona bo corci bardzo smakuje i nie mam zadnych problemow z brzuszkiem. No ale wiadomo kazde dziecko jest inne wiec nie wiem czy dla Twojego malenstwa byloby dobre. Mysle ze na Twoim miejscu probowalabym zmienic. Pozdrawiam
|
ania_caterham | Post #8 Ocena: 0 2007-10-20 09:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Najlepiej zrobisz jak odwiedzisz health visitor i zapytasz sie. Moze faktycznie zbyt wczesnie na zmiane mleka i to kwestja przyzwyczajenia. Niektore moje znajome zmienialy mleko kilka razy ... zawsze po konsultacji z health visitor. Ja mialam takie szczescie, ze mojej malej podeszlo akurat to, ktore pierwsze jej podalam i nie bylo zadnego problemu.
|
Nycza | Post #9 Ocena: 0 2007-10-20 11:16 (18 lat temu) |
maly upgrade mala ma rozwolnienie STRASZNE ... wiec zmieniam mleko, moze ktoras z mam uzywala mleka caw-gate sensitive jest ono przeznaczone dla dzieci z delikatnymi brzuszkami. sama nie wiem czy jeszcze wyprobowac mleko zwykle czy juz przerzucic sie na to delikatniejsze (tylko ze ono jest w duzych paczkach i nie wiem czy bedzie smakowalo dzidzi) a moze polskie bebiko?? co sadzicie??
Magda&Emma |
dominika-essex | Post #10 Ocena: 0 2007-10-20 11:42 (18 lat temu) |
Ja uzywam caw & gate tylko w kartonikach i gotowych do picia, slyszalam ze lepsze bo niema mozliwosci, ze zrobisz za geste lub dodasz za duzo wody co tez moze miec wplyw na reakcje dzieciatka. Moje slonce jak juz pisalam wczesniej sypia jak aniolek i nie ma zadnych problemow ale kazde dziecko jest inne a wiec musisz sie odwazyc i poprobowac....
|