Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » mieszkanie |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-04-29 06:25 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Powiedzcie mi co będzie jeśli wezmę flat na pół roku w agencji mieszkaniowej, po czym po dwóch miesiącach zmienię na np lepsze?
|
| Anonim | Post #2 2005-04-29 15:56 (3 lata temu) |
|
poza straconym depozytem i ewentualnie kiepskimi referencjami to nie bedzie
|
| bl | Post #3 2005-05-11 09:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-03-2005 |
no wlasnie, tez jestem ciekawa czy to tylko kwestia straty depozytu?
kupuje mieszkanie i chce sie wyprowadzic z wynajmowanego domu kilka miesiecy przed koncem umowy w agencji twierdza ze jezeli nie znajdzie sie nowy tenant to wlasciciel moze domagac sie ode mnie normalnego placenia do konca trwania umowy jasne ze moge poprostu nie placic, ale on moze tez dochodzic sadownie swoich praw... umowa to umowa bezsensowne to prawo mieszkaniowe tutaj... moze ktos ma jakis "zloty srodek" na rozwiazanie tej sytuacji, jakas luka prawna...? bl
|
Post #4 2005-05-11 09:46 (3 lata temu) |
|
|
Najlepszym rozwiazaniem jest poszukac kogos na swoje miejsce moze wsrod znajomych ktos chce wynajac mieszkanie albo umiesc ogloszenie .Podpisalas umowe no i niestety oni zawsze tak ja napisza zeby wyjsc na swoje
|
| Anonim | Post #5 2005-05-11 21:26 (3 lata temu) |
|
jak wynajmujesz z agencji to na mur masz kontrakt, w ktorym dokladnie pisze co i jak. zazwyczaj masz np okresony termin na zlozenie wymowienia mieszkania. jesli kontrakt jest polroczny (i odnawiasz go co 6 miesiecy) to jest to np 5ty miesiac. wiekszosc agancji zatrzymuje depozyt jesli zdecydyjesz sie na opuszczenie mieszkania przed koncem kontraktu - i tak, moga sie domagac zaplacenia czynszu do konca podpisanego kontraktu...
|
| Anonim | Post #6 2005-05-12 06:42 (3 lata temu) |
|
często okres wypowiedzenia to dwa miesiące, ale czasami musisz znaleźć swojego następce , jeśli dłudość okresu wypowiedzenia nie jest określona
|