odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
justys22 |
Post #1 Ocena: 0 2007-10-08 14:10 (18 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Witam serdecznie.
Wlasnie wrocilam z wizyty u midwife... Poszlam tam po zaswiadczenie, ze moge leciec... Bebnilam im o tym w przychodni od 4/5 tygodni. Lot mam w przyszly poniedzialek. Ostateczny termin w jakim moge poleciec do Polski i po tygodniu wrocic. Musze poleciec po moje nowe dokumenty z nowym nazwiskiem-zmienilam stan  , a wiadomo, ze w Polsce musze odebrac dokumenty osobiscie. Midwife wpisala mi notatke w ksiazce ciazy, ze GP musi potwierdzic, ze moge leciec i nie wypisala mi zaswiadczenia. Czy ktos kiedys zalatwial cos takiego? Wiem tylko, ze musze zaplacic za te przyjemnosc 20£ i w srode zadzwonic pod numer jaki mi podali w przychodni. Ale obawiam sie, ze z ich tempem to nie zdaza a ja MUSZE POLECIEC! Czy ktoras z was dokladnie wie, jak to wyglada? Co trzeba zrobic i ile cos takiego trwa? Bardzo prosze o pomoc, bo jestem zdesperowana.
pozdrawiam
|

|
 |
|
|
kik1976 |
Post #2 Ocena: 0 2007-10-08 14:17 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
kobiety w ciazy
Kobiety w ciazy do 27 tygodnia wlacznie moga podrózowac bez zaswiadczenia lekarskiego. Kobiety w ciazy miedzy 28 a 35 tygodniem wlacznie powinny posiadac zaswiadczenie wydane przez lekarza lub polozna potwierdzajace, ze stan zaawansowania ciazy zezwala na odbycie podrózy samolotem. Kobiety w 36 tygodniu i po 36 tygodniu ciazy nie moga odbywac podrózy samolotem i dlatego kazda podróz powrotna musi zakonczyc sie przed 36 tygodniem ciazy.
- to jest wycinek regulaminu easyjet. osobiscie nigdy tego nie potrzebowalam. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
justys22 |
Post #3 Ocena: 0 2007-10-08 14:44 (18 lat temu) |
Dziekuje za odpowiedz
Lece Centralwingsem,w dniu wylotu bede w 32 tyg ciazy, powrot w 33 tygodniu i wiem,ze te linie wymagaja zaswiadczenia.Chodzi mi konkretnie o to jak zalatwic to zaswiadczenie.Midwife mi go nie wydala,wpisala tylko notatke w ksiazce ciazy,ze GP musi to potwierdzic.Nie wiem ile czasu im to zajmie,ale obawiam sie,ze do poniedzialku nie zdaza chyba
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #4 Ocena: 0 2007-10-08 14:57 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
to jutro rano zapisz sie do swojego gp i powiedz mu, ze potrzebujesz takie zaswiadczenie, bo musisz leciec do poloski po to czy po tamto. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
malenstwo23 |
Post #5 Ocena: 0 2007-10-08 16:30 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2007 Skąd: Luton |
Justys daj znac jak ta sprawa sie wyklaruje u Ciebie ja tez bede leciec do Polski niedlugo bede wtedy w 31-32tyg.ciazy i tez bede musiala jakies takie zaswiadczenie zdobyc.Pozdrawiam i trzymam kciuki ze Ci sie uda
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2007-10-08 16:34 (18 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
justys22 |
Post #7 Ocena: 0 2007-10-08 19:26 (18 lat temu) |
Dziekuje dziewczyny
Dzwonilam do przychodni sie umowic na wizyte u GP,ale nie umowili mnie,tylko powiedzieli,ze mam zadzwonic w srode...Nie wiem czy dopiero na umowienie sie,czy juz po zaswiadczenie.Mam nadzieje,ze do pt wystawia mi to zaswiadczenie,bo jak nie to bede musiala myslec jak ukryc moj dosc spory brzuch...A nie mam dobrego doswiadczenia z lekarzami-na pierwsza wizyte czekalam 8 tygodni...stad moje obawy.
Do Malenstwa23; jak juz bede wiedziala co i jak dokladnie,to napisze jak to wyglada.Poki co wiem,ze oplata wynosi 20£ za takie zaswiadczenie.
Pozdrawiam
|

|
 |
|
justys22 |
Post #8 Ocena: 0 2007-10-10 16:54 (18 lat temu) |
Malenstwo-do Ciebie,jak obiecalam
Bylam dzis w przychodni w sprawie tego zaswiadczenia.No i dostalam  Pani z recepcji zaprowadzila mnie do lekarza,ktory zadal mi kilka pytan-po co przyszlam-ja,ze po list,ze moge leciec.Zapyt-al gdzie-odpowiedzialam,ze do Polski i na ile-na tydzien.zapytal sie,czy dobrze sie czuje,ja ze tak, i ktora to moja ciaza-powiedzialam pierwsza.A-i na kiedy mam termin,mimo ze mial to w komputerze-dla upewnienia chyba.No i na podstawie tego stwierdzil,ze moge do Polski leciec.Napisal list,w ktorym zawarte sa moje dane,data urodzenia,termin porodu,i informacja,ze z moja ciaza i ze zdrowiem jest wszystko ok i On nie widzi zadnych przeciwwskazan do tego,zebym przebyla taka podroz.List wydali mi w recepcji,zainkasowali 20£ i w ten sposob i ja i oni sa zadowoleni  Pozdrawiam
|

|
 |
|
malenstwo23 |
Post #9 Ocena: 0 2007-10-10 20:51 (18 lat temu) |
Justys22dzieki wielkie za info,mam nadzieje ze mi tez uda sie zdobyc to zaswiadczenie z tym ze ja do Polski na stale juz bo zdecydowalam ze jednak chce urodzic w Polsce.Umawiac sie na spotkanie bede na poczatku przyszlego miesiaca bo lece pod koniec pazdziernika.Ale kurcze 20 funtow za takie zaswiadczonko...Masakra!!!
|

|
 |
|
malenstwo23 |
Post #10 Ocena: 0 2007-11-27 19:59 (17 lat temu) |
Witam!Oczywiście leciałam pod koniec listopada a nie października hihi.Dziewczyny u mnie sytuacja wyglądała tak,że umówiłam wizytę u GP,poszłam powiedziałam że chce do Polski lecieć z tym że ja na stałe.Byłam w 30 tygodniu lot miałam w 31.Zapytał mnie czy sie dobrze czuje zmierzył ciśnienie i napisał odręcznie na papierku że mogę lecieć podpisał i to wszystko.Nie musiałam nic płacić.Może to zależy od tego gdzie sie trafi nie wiem.Na lotnisku natomiast nikt o nic mnie nie pytał i nie chciał żadnego zaświadczenia.Moze się ubrałąm odpowiednio a i nabyte kilka kg w ciągu ostatnich miesięcy powodują że łatwo pomylić u mnie ciążę z poprostu nadwagą.No ale mniejsza z tym.Ważne że doleciałam do naszej ojczyzny.Pozdrawiam Mamusie przyszłe i obecne!!!
|

|
 |
|