Pomóżcie prosze jak moge zmienić na inny szpital , do kogo mam sie udać i jak to moge załatwić .
Prosze
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » Pomóżcie jak moge zmienić szpital ...... |
| Autor | (Odpowiedzi: 24) |
|---|---|
| magba | Post #1 2007-09-08 21:40 (rok temu) |
Z nami od: 27-06-2007 Skąd: Londyn |
Hej forumowicze , jestem w 24 tygodniu ciąży i podpisałam papierki że chce urodzić w George Hospital , ale byłam tam ponieważ miałam pewne problemy i jestem po prostu załamana opieką i wszystkim co tam mnie spotkało i innych.
Pomóżcie prosze jak moge zmienić na inny szpital , do kogo mam sie udać i jak to moge załatwić . Prosze
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
| mirabelka77 | Post #2 2007-09-08 21:47 (rok temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
porozmawiaj ze swoja midwife,ona powinna Ci pomoc
|
| jojomaster | Post #3 2007-09-09 21:08 (rok temu) |
Z nami od: 18-07-2007 |
powiedz midwife lub swojemu gp. polecam goraco queen charlottes & chelsea hospital (hmmersmith hospitals), a o tym twoim to b.zle rzecczy slyszalam - jeden z najgorszych w GB
|
| Tlumacz_Ania | Post #4 2007-09-09 21:59 (rok temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
Masz prawo rodzic gdzie chcesz, nawet w domu, jezeli sobie tego zyczysz. Popros swoja midwife o zmiane, napewno zapyta Ci sie o powody wiec przygotuj sobie odpowiednio przekonywujaca mowe.
|
| jojomaster | Post #5 2007-09-10 12:36 (rok temu) |
Z nami od: 18-07-2007 |
ja nie musialam nic przygotowywac, mnie od razu zapytala gp czy chce szpital lokalny czy mam jakis inny ''na oku''
|
| magba | Post #6 2007-09-10 14:04 (rok temu) |
Już mam dosyć tego szpitala George Hospital, i jestem przerażona jak oni tam mają system pracy.No cóż z moją midvife mam spotkanie dopiero 8 pazdziernika - a czy moge przyspieszyc to spotkanie w jakis sposób?
Dziekuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, tym bardziej że jutro mam isc na skan nerki do szpitala, ponieważ od 5 dni mnie boli i nawet mąż pogotowie wzywał, ale najgorsze w tym jest to że dostałam tabletki przeciwbolowe, które szkodzą dziecku, ale musze je brac na ból-bo jest taki okropny że z bólu wymiotuje . I juz sama nie wiem co robić, zobaczymy jutro po skanie
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
| magba | Post #7 2007-09-10 14:06 (rok temu) |
Cytat: 2007-09-10 12:36, jojomaster napisał(a): ja nie musialam nic przygotowywac, mnie od razu zapytala gp czy chce szpital lokalny czy mam jakis inny ''na oku'' Tak i ja wybrałam George Hospital , ale teraz za Chiny nie chce tam rodzić, ponieważ sie boję i musze go zmienić na Chelse West Minister-nie wiem czy dobrze napisałam
|
| mirabelka77 | Post #8 2007-09-10 14:27 (rok temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
oczywiscie ze mozesz przyspieszyc.zadzwon do niej i popros o szybki appointment,idz i wyjasnij sprawe.trzymam kciuki
|
| Tlumacz_Ania | Post #9 2007-09-10 23:21 (rok temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
Chodzi o to ze jak sie wybiera szpital po raz pierwszy to nie trzeba uzasadniac dlaczego ten a nie ten np. 2 mile blizej. Ale jezeli sie prosi midwife o zmianie szpitala w papierach to zwykle pyta o powody. Jezeli powiesz "bo slyszalam o tym pierwszym zle rzeczy" to moze Ci probowac udowodnic ze sie mylisz, w koncu ona musi byc obiektywna. Dlatego, powiedzialam "przygotuj sobie mowe" na wszelki wypadek np. mozesz powiedziec ze "moja znajoma tam rodzila i byla bardzo zadowolona", albo moj eks mial na imie George i jestem przesadna. Takie bzdurki - oczywiscie moze Twoja midwife nie bedzie sie o nic pytala.
Jesli chodzi o przyspieszenie wizyty to oczywiscie mozesz i masz prawo, zycze powodzenia na jutrzejszym skanie, mam nadzieje ze to nic powaznego. |
| magba | Post #10 2007-09-11 12:47 (rok temu) |
Dzięki Ania Tłumacz, byłam na skanie , ale dowiem się dopiero jutro , ponieważ mam umówiony appointment z GP na jutro i jutro sprobuje jej powiedzieć że chce zmienic szpital, a za argumenty to po prostu powiem jej prawde, że byłam i widziałam jak tam jest i się boje-zobaczymy jutro napisze co u lekarza
Pozdrawiam
|