MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 10 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-02-09 23:43:58 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gabi100

Post #2 Ocena: 0

2008-02-29 16:17:33 (17 lat temu)

gabi100

Posty: 90

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Skąd: Mansfield

głebokie smażenia polega na tym,że potrawa jest zanurzona w gorącym tłuszczu,to tak jak się smaży frytki:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gabi100

Post #3 Ocena: 0

2008-03-01 10:31:32 (17 lat temu)

gabi100

Posty: 90

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Skąd: Mansfield

Na niedzielny obiad proponuję kurczaka pieczonego w całości; myjemy,suszymy i zasypujemy przyprawami na kilka godzin,następnie do srodka kładziemy wg uznania np:pieczarki,warzywa pokrojone w słupki,ćwiartki jabłek,ząbki czosnku. całość wkładamy do piekarnika na ok 1,5 h, na początek można przykryć folią aluminiową żeby sie zbytnio nie spiekł.
Można przygotowane ziemniaki tez upiec w piekarniku-obiad robi się "sam";-)
smacznego:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aisab

Post #4 Ocena: 0

2008-03-01 12:45:52 (17 lat temu)

aisab

Posty: 489

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

a ja disiaj robie pyszne ziemniaki ktore gotuje sie w smietanie z dodatkiem czosnku potem przeklada sie to zaroodpornego naczynia przeklada sie kurczakiem, dodaje co popadnie(ja mam np brokul) posypuje serem i do piekarnika. Mniam!!!!:-]:-]:-]:-]
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

edyta81

Post #5 Ocena: 0

2008-03-01 20:25:33 (17 lat temu)

edyta81

Posty: 47

Kobieta

Z nami od: 26-02-2008

Skąd: londyn

Hej,polecam krokiety z serem i parowka.........mniamniusne;-) tylko jest jeden minus jest z tym troszke roboty

[ Ostatnio edytowany przez: edyta81 01-03-2008 20:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

goskauk

Post #6 Ocena: 0

2008-03-01 20:32:22 (17 lat temu)

goskauk

Posty: 959

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Skąd: Reading

z jakim serem? i jak to robisz?
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

gabi100

Post #7 Ocena: 0

2008-03-05 20:44:49 (17 lat temu)

gabi100

Posty: 90

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Skąd: Mansfield

A co powiecie na chili con carne albo pyszną tortillę własnej roboty?(placki do tortilli gotowe,tylko nadzienie domowe;)
pychotki:-P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lady2912

Post #8 Ocena: 0

2008-03-05 21:28:55 (17 lat temu)

lady2912

Posty: 307

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Skąd: Sutton Green

dla miesozernych pyszne steki:

steki wieprzowe nacieramy pieprzem(moze byc taki czosnkowy) i przyprawa do miesa wieprzowego(niekoniecznie, jak kto lubi),solimy, obsmazamy na masle z dwoch stron(tak po ok 2,3,minuty na kazda strone), pozniej wsadzamy do piekarnika na jakies 25minut- 200stopni. w miedzyczasie robimy sosik: pol kubka smietany(ja mieszam doubla i greek style pol na pol)do tego 2 lyzki whiskey, mieszamy. dokladnie wymieszany sos wylewamy na patelnie z tluszczem po smazonych stekach i podsmazamy pare minut ciagle mieszajac.
upieczone steki wykladamy na talerze, polewamy goracym sosem i posypujemy rukola(taka strzepiasta salata)
pierwszy raz nie mialam zaufania do tego sosiku ale z mieskiem smakuje wysmienicie
:-]
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

edyta81

Post #9 Ocena: 0

2008-03-09 12:32:49 (17 lat temu)

edyta81

Posty: 47

Kobieta

Z nami od: 26-02-2008

Skąd: londyn

smaze nalesniki,zawijam parowke <wielkosc parowki dobierasz do nalesnika>w ser zolty lub topiny w plasterkach,i zawijasz to tak jak krokiety,optaczasz w jajku i bullce tartej i smazysz na glebszym oleju.S..U..P..E..R ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

magba

Post #10 Ocena: 0

2008-03-12 19:47:04 (17 lat temu)

magba

Posty: 782

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Skąd: SW18

Polecam Zapiekanke z makaronem mniam mniam czesto teraz ją robie

mieso mielone pol kg
marchewka
seler naciowy - polowa
cebula
papryka czerwona i zielona badz zolta
30 dkg pieczarek

podsmazyc starta na grubych oczkach marchew, cebule, pieczarki papryki
dodac do podsmazonego wczesniej miesa mielonego, zalac pomidorami w puszcze duscic - dodac ziola jakie lubicie i przyprawy - ja uzywam oxo do lasagne i zapiekanek...
osobno ugotowac makaron
wysmarowac forme maslem ulozyc makaron polac sosem zmieszanym z miesem i warzywami, na wierzch duzo sera zoltego startego i do piekarnika na 20 min w 190 stopniach

Polecam:-D
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 10 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,