Str 10 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-02-09 23:43:58 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gabi100 | Post #2 Ocena: 0 2008-02-29 16:17:33 (17 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2007 Skąd: Mansfield |
głebokie smażenia polega na tym,że potrawa jest zanurzona w gorącym tłuszczu,to tak jak się smaży frytki
![]() |
gabi100 | Post #3 Ocena: 0 2008-03-01 10:31:32 (17 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2007 Skąd: Mansfield |
Na niedzielny obiad proponuję kurczaka pieczonego w całości; myjemy,suszymy i zasypujemy przyprawami na kilka godzin,następnie do srodka kładziemy wg uznania np
![]() Można przygotowane ziemniaki tez upiec w piekarniku-obiad robi się "sam" ![]() smacznego ![]() |
aisab | Post #4 Ocena: 0 2008-03-01 12:45:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 |
a ja disiaj robie pyszne ziemniaki ktore gotuje sie w smietanie z dodatkiem czosnku potem przeklada sie to zaroodpornego naczynia przeklada sie kurczakiem, dodaje co popadnie(ja mam np brokul) posypuje serem i do piekarnika. Mniam!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() jest dobrze
![]() |
edyta81 | Post #5 Ocena: 0 2008-03-01 20:25:33 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2008 Skąd: londyn |
Hej,polecam krokiety z serem i parowka.........mniamniusne
![]() [ Ostatnio edytowany przez: edyta81 01-03-2008 20:26 ] |
|
|
goskauk | Post #6 Ocena: 0 2008-03-01 20:32:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
z jakim serem? i jak to robisz?
pit-y,benefity itp.
|
gabi100 | Post #7 Ocena: 0 2008-03-05 20:44:49 (17 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2007 Skąd: Mansfield |
A co powiecie na chili con carne albo pyszną tortillę własnej roboty?(placki do tortilli gotowe,tylko nadzienie domowe
![]() pychotki ![]() |
lady2912 | Post #8 Ocena: 0 2008-03-05 21:28:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Sutton Green |
dla miesozernych pyszne steki:
steki wieprzowe nacieramy pieprzem(moze byc taki czosnkowy) i przyprawa do miesa wieprzowego(niekoniecznie, jak kto lubi),solimy, obsmazamy na masle z dwoch stron(tak po ok 2,3,minuty na kazda strone), pozniej wsadzamy do piekarnika na jakies 25minut- 200stopni. w miedzyczasie robimy sosik: pol kubka smietany(ja mieszam doubla i greek style pol na pol)do tego 2 lyzki whiskey, mieszamy. dokladnie wymieszany sos wylewamy na patelnie z tluszczem po smazonych stekach i podsmazamy pare minut ciagle mieszajac. upieczone steki wykladamy na talerze, polewamy goracym sosem i posypujemy rukola(taka strzepiasta salata) pierwszy raz nie mialam zaufania do tego sosiku ale z mieskiem smakuje wysmienicie ![]() Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
edyta81 | Post #9 Ocena: 0 2008-03-09 12:32:49 (17 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2008 Skąd: londyn |
smaze nalesniki,zawijam parowke <wielkosc parowki dobierasz do nalesnika>w ser zolty lub topiny w plasterkach,i zawijasz to tak jak krokiety,optaczasz w jajku i bullce tartej i smazysz na glebszym oleju.S..U..P..E..R
![]() |
magba | Post #10 Ocena: 0 2008-03-12 19:47:04 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-06-2007 Skąd: SW18 |
Polecam Zapiekanke z makaronem mniam mniam czesto teraz ją robie
mieso mielone pol kg marchewka seler naciowy - polowa cebula papryka czerwona i zielona badz zolta 30 dkg pieczarek podsmazyc starta na grubych oczkach marchew, cebule, pieczarki papryki dodac do podsmazonego wczesniej miesa mielonego, zalac pomidorami w puszcze duscic - dodac ziola jakie lubicie i przyprawy - ja uzywam oxo do lasagne i zapiekanek... osobno ugotowac makaron wysmarowac forme maslem ulozyc makaron polac sosem zmieszanym z miesem i warzywami, na wierzch duzo sera zoltego startego i do piekarnika na 20 min w 190 stopniach Polecam ![]() .........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............
|