Str 779 z 912 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla1 |
Post #1 Ocena: 0 2020-04-05 14:32:03 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2020-04-05 13:23:00, mela1984 napisał(a):
EFKAKONEFKA33 dzięki za przepis na chlebek,muszę zainwestować w taki garnek.
Zapodajcie proszę,jakieś przepisy na sosy np do kotletów mielonych,gołabków,placków ziemniaczanych itd
kto ma jakie wypróbowane,bo mi sosy jakieś dziwne wychodzą.:D
Mela, ja zawsze robię w małym garnku, na jakiejś kostce rosołowej, wybełtam dwie łyżki mąki i dwie śmietany - do takiej bazy można dodać to się tylko chce - koperek, pieczarki podsmażone, czy koncentrat - do pomidorowego zawsze trochę cukru. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2020-04-06 17:43:47 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Kotlety grzybowe
Kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Podane z kaszotto z kaszy gryczanej i szparagów
 Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
 
|
 |
|
Wielim |
Post #3 Ocena: 0 2020-04-06 17:57:03 (5 lat temu) |
 Posty: 7584
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Szału nie ma , zupa pomidorowa z ryżem ale na częściach z kurczaka którego przywiozła nam dwa miesiące temu teściowa , tlusciutko i smacznie , ogórkowa tydzień temu na domowym kuraku była chyba najlepszą jaką w życiu jadłem
|
 
|
 |
|
dominikana36 |
Post #4 Ocena: 0 2020-04-06 18:01:13 (5 lat temu) |
 Posty: 3405
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2020-04-06 17:43:47, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Kotlety grzybowe
Kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Podane z kaszotto z kaszy gryczanej i szparagów
czy moglabym poprosic o przepis na kotlety ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ?
|
 
|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2020-04-06 18:11:02 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Dominikana poszedł na priv.
Mela ja jak juz ułoże gołąbki w garnku, w osobnym naczyniu robie mieszanke smietany i bulionu warzywnego lub mięsnego. Dobrze roztrzepuję, doprawiam do smaku i zalewam tym gołabki. W takiej zalewie dusze lub piekę gołąbki. Jak robie sos pomidorowy, to na patelni przesmazam pomidory z czosnkiem. Wyjmuje gołabki potem z tej smietany i miksuje razem podsmazone pomidory z ta zalewa. Nigdy nie dodaje maki. Czasem piekę paprykę i po obraniu miksuje z ta smietanowa zalewa i mam sos paprykowy. Ty wybierz sobie najlepsza metode dla siebie. Ja lubie intensywne, kremowe, gęste sosy z gołabkami, a takie mi wychodzą, stosując taka metodę. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
 
|
 |
|
|
nEUROn |
Post #6 Ocena: 0 2020-04-06 20:10:45 (5 lat temu) |
 Posty: 3102
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Na wypasie dzisiaj.
Naleśniki z dżemem.
|
 
|
 |
|
Turefu |
Post #7 Ocena: 0 2020-04-06 21:05:45 (5 lat temu) |
 Posty: 4375
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Bylo spaghetti bolognese. Wlasnie wrzucilam kawalki kurczaka i warzyw do wolnowaru, ugotuje rosol przez noc.
|
 
|
 
|
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: 0 2020-04-06 21:35:54 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Gulasz wieprzowy, oj mogłabym z chęcią dokładkę zjeść, ale chyba pękłabym później. Jutro tajskie curry.
Ada
|
 
|
 |
|
Turefu |
Post #9 Ocena: 0 2020-04-07 15:58:09 (5 lat temu) |
 Posty: 4375
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
2020-04-06 21:05:45, Turefu napisał(a):
Bylo spaghetti bolognese. Wlasnie wrzucilam kawalki kurczaka i warzyw do wolnowaru, ugotuje rosol przez noc.
Rosolek ma niebianski smak  Udal sie wysmienicie.
|
 
|
 
|
|
SweetLiar |
Post #10 Ocena: 0 2020-04-07 16:01:17 (5 lat temu) |
 Posty: 10992
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Turefu zainspirowałam się Twoim wpisem i też mi się przez nic rosół ugotował  Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
 
|
 |
|