Ryz, kukurydza, ananas jajko i malonez


Str 61 z 912 |
|
---|---|
anna69 | Post #1 Ocena: 0 2009-11-30 14:55:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Keffir a ja robie slatkatke z tunczyka bardzo podobnei jak ty:
Ryz, kukurydza, ananas jajko i malonez ![]() ![]() |
anna69 | Post #2 Ocena: 0 2009-11-30 14:58:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja mam dzis kopytka z kulaszem i kapusta kiszona na cieplo jeszcze od wczoraj
![]() ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2009-11-30 16:27:33 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Doris_Day | Post #4 Ocena: 0 2009-11-30 17:42:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-04-2008 Skąd: Londyn |
A ja dzisiaj mialam obiad wczorajszy
![]() ![]() |
eltax1978 | Post #5 Ocena: 0 2009-11-30 19:19:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
Cytat: 2009-11-30 13:54:13, nedieee napisał(a): A u mnie maz wczoraj mial dyzur w kuchni(weekendy sa jego) uotowal rosol i spagetti, wiec na dzisiaj tylko makaronu dogotowac i obiad jest heheh Ten moj chlop to kochany jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostanie Dolce Gusto pod choinke heheh a ja bede kawe pic heheh Jak by moj maz dyzurowal w kuchni to bysmy jedli caly czas pizze... ![]() Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-12-02 16:41:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2009-12-02 17:49:16 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malke | Post #8 Ocena: 0 2009-12-02 18:22:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Cytat: 2009-12-02 17:49:16, mariola72 napisał(a): Cytat: 2009-12-02 16:41:00, chrupka napisał(a): Słuchajcie , rybę zawsze robię w piekarniku ( w folii) zapiekaną w śmietanie , dziś mnie podkusiło i zrobiłam na patelni i wyszła mi ciapa :-Y Jak ktoś ma dobry przepis na smażoną rybkę to bardzo chętnie z kożystam ![]() ![]() Chrupka ja zawsze smaze rybke na patelni i nigdy mi nie wychodzi ciapa...kroje w dzwonka,przyprawiam,panieruje najpierw i jajeczku,potem w bulce albo w mace i na rozgrzany olej. ja robie podobnie i też pycha wychodzi ![]() mariola72 a tak z cieawości,zrobilas te warzywa z Lidla w ryżem? |
Post #9 Ocena: 0 2009-12-02 18:29:36 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2009-12-02 22:11:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-12-02 16:41:00, chrupka napisał(a): Słuchajcie , rybę zawsze robię w piekarniku ( w folii) zapiekaną w śmietanie , dziś mnie podkusiło i zrobiłam na patelni i wyszła mi ciapa :-Y Jak ktoś ma dobry przepis na smażoną rybkę to bardzo chętnie z kożystam ![]() ![]() najprostrza ryba, najlepiej pasuje do łososia, seebasa ale nie koniecznie: -skropiona ryba cytryna lub octem balsami vinaigrette -z młynka solę z wierzchu i od środka -to samo pieprz -można zmiażdżyć gałązkę rozmarynu z ząbkiem czosnku i tym posmarować środek ryb z wiezchu posypuje siekanym koprem do srodka władam cała gałazke ryba ląduje w Lodówce najlepiej na kilka godzin, albo na czas przygotowania patelni. Na patelni laduje spora porcja masła, wlewamy z pół butelki białego eytrawnego wina do tego wrzucamy zmiażdżone kilka ziaren kardamonu. gotujemy az zostanie geste masło, dlatego warto użyć tego ekologicznego, gdy już masełko nam sie smaży a nie gotuje czas na rybkę, obsypujemy delikatnie mąką i na patelnie. ciasto zbyt dusi rybę, maka ma na celu zapobiegniecie ucieczki ziół i tworzy delikatna chrupka skórkę rybe smaży się około 5 minut pod przykryciem potem zrumieniamy bez przykrycia około 1,5- 2 minuty na każdy bok, zależy jak duże kawałki ryby. podajemy z ziemniaczkami ugotowanymi z koprem i podsmazone na masełku z siekanym koprem, masłem z patelni polewamy rybe ma niesamowity smak ![]() do tego 2ga połowa wina do przepicia ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|