MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 61 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 60 | 61 | 62 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 61 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2009-11-30 14:55:31 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

Keffir a ja robie slatkatke z tunczyka bardzo podobnei jak ty:
Ryz, kukurydza, ananas jajko i malonez:-) no pyyychaaaa!! moja przyjacioka dodaje do tego czerowa fasole z puszki - dl akoloru jak mowi zeby byla zeywsza:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

anna69

Post #2 Ocena: 0

2009-11-30 14:58:03 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

a ja mam dzis kopytka z kulaszem i kapusta kiszona na cieplo jeszcze od wczoraj:-) a jutro pozadna konkretna ogorkowa - tak zeby conamniej na 2dni starczylo i zeby sie chlopy najadly:-)......

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #3 Ocena: 0

2009-11-30 16:27:33 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Doris_Day

Post #4 Ocena: 0

2009-11-30 17:42:05 (16 lat temu)

Doris_Day

Posty: 163

Kobieta

Z nami od: 02-04-2008

Skąd: Londyn

A ja dzisiaj mialam obiad wczorajszy:-] Ten slow cooker byl bardzo slow i stewing steak byl gotowy wlasnie jak kladlam sie spac, czli ok. 11 wieczorem. Wyszedl pyszny i rozpadajacy sie. Do tego sosik palce lizac. Nastepnym razem uzyje innego mieska. Juz zapowiedzialam rodzinie, ze bede ich nekac coraz to nowymi potrawami ze slow cookera, az sie wprawie:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

eltax1978

Post #5 Ocena: 0

2009-11-30 19:19:07 (16 lat temu)

eltax1978

Posty: 415

Kobieta

Z nami od: 27-03-2008

Skąd: londyn

Cytat:

2009-11-30 13:54:13, nedieee napisał(a):
A u mnie maz wczoraj mial dyzur w kuchni(weekendy sa jego) uotowal rosol i spagetti, wiec na dzisiaj tylko makaronu dogotowac i obiad jest heheh Ten moj chlop to kochany jest:):):):):)

Dostanie Dolce Gusto pod choinke heheh a ja bede kawe pic heheh


Jak by moj maz dyzurowal w kuchni to bysmy jedli caly czas pizze...:-?
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2009-12-02 16:41:00 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2009-12-02 17:49:16 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malke

Post #8 Ocena: 0

2009-12-02 18:22:19 (16 lat temu)

malke

Posty: 1371

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Skąd: Mansfield

Cytat:

2009-12-02 17:49:16, mariola72 napisał(a):
Cytat:

2009-12-02 16:41:00, chrupka napisał(a):
Słuchajcie , rybę zawsze robię w piekarniku ( w folii) zapiekaną w śmietanie , dziś mnie podkusiło i zrobiłam na patelni i wyszła mi ciapa :-Y
Jak ktoś ma dobry przepis na smażoną rybkę to bardzo chętnie z kożystam;-):-] z przepisu:-W

Chrupka ja zawsze smaze rybke na patelni i nigdy mi nie wychodzi ciapa...kroje w dzwonka,przyprawiam,panieruje najpierw i jajeczku,potem w bulce albo w mace i na rozgrzany olej.

ja robie podobnie i też pycha wychodzi;-)
mariola72 a tak z cieawości,zrobilas te warzywa z Lidla w ryżem?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2009-12-02 18:29:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-12-02 22:11:16 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2009-12-02 16:41:00, chrupka napisał(a):
Słuchajcie , rybę zawsze robię w piekarniku ( w folii) zapiekaną w śmietanie , dziś mnie podkusiło i zrobiłam na patelni i wyszła mi ciapa :-Y
Jak ktoś ma dobry przepis na smażoną rybkę to bardzo chętnie z kożystam;-):-] z przepisu:-W


najprostrza ryba, najlepiej pasuje do łososia, seebasa ale nie koniecznie:

-skropiona ryba cytryna lub octem balsami vinaigrette
-z młynka solę z wierzchu i od środka
-to samo pieprz
-można zmiażdżyć gałązkę rozmarynu z ząbkiem czosnku i tym posmarować środek ryb
z wiezchu posypuje siekanym koprem do srodka władam cała gałazke
ryba ląduje w Lodówce najlepiej na kilka godzin, albo na czas przygotowania patelni.

Na patelni laduje spora porcja masła, wlewamy z pół butelki białego eytrawnego wina do tego wrzucamy zmiażdżone kilka ziaren kardamonu.

gotujemy az zostanie geste masło, dlatego warto użyć tego ekologicznego, gdy już masełko nam sie smaży a nie gotuje czas na rybkę, obsypujemy delikatnie mąką i na patelnie.
ciasto zbyt dusi rybę, maka ma na celu zapobiegniecie ucieczki ziół i tworzy delikatna chrupka skórkę

rybe smaży się około 5 minut pod przykryciem potem zrumieniamy bez przykrycia około 1,5- 2 minuty na każdy bok, zależy jak duże kawałki ryby.

podajemy z ziemniaczkami ugotowanymi z koprem i podsmazone na masełku z siekanym koprem, masłem z patelni polewamy rybe ma niesamowity smak :)
do tego 2ga połowa wina do przepicia :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 61 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 60 | 61 | 62 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,