MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 588.1 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 587.1 | 588.1 | 589.1 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 588.1 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

predatorstopa

Post #1 Ocena: 0

2016-01-10 00:33:46 (10 lat temu)

predatorstopa

Posty: 552

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Skąd: leicester

Oczywiście pasta też idzie zapomniałam bo moje chłopaki lubią pomidory ale o żółtym nie pomyślałam zawsze coś nowego

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2016-01-10 01:08:08 (10 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2016-01-10 00:33:46, predatorstopa napisał(a):
Oczywiście pasta też idzie zapomniałam bo moje chłopaki lubią pomidory ale o żółtym nie pomyślałam zawsze coś nowego

żółty np Catedral cheddar, jest bardzo mleczny, ścierasz na tarce bezpośrednio do gara.

Parmezan lepiej jest np ten z lidla, jest delikatny w smaku i tylko podbija ciekawie smak. najlepiej wsypać trochę tartego bezpośrednio na talerz.
Nie ma sensu dawać drogiego, bo często jest zbyt intensywny w smaku.
Ale jak kto lubi.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2016-01-10 18:42:03 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #4 Ocena: 0

2016-01-11 22:06:26 (10 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2016-01-09 23:46:43, krakn napisał(a):
Cytat:

2016-01-09 22:55:09, zosiasamosia napisał(a):
Cytat:

2016-01-09 21:15:03, krakn napisał(a):
biała kolendra

-Mangetout, takie dziwne zielsko...


Mam wrażenie, że już kiedyś cię pytałam, co to jest biała kolendra?

Mangetout, to nic innego jak groszek cukrowy, żadne tajemnicze zielsko :-]


Co ja piszę bez okularów na telefonie.
takie drobne żółte:-T[ ziarenka :-D Gorczyca nie kolendra.
Kolendry kilka listków, na to całe zielsko.

A co do groszku, źle edytowałem sobie tekst, bo pisałem nie po kolej maiłem w tym miejscu napisać samphire.
Obrazek



Kraku, ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kierownik_Pocia

Post #5 Ocena: 0

2016-01-13 18:58:46 (10 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Posty: 927

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Skąd: Manchester

Ruskie :-]
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #6 Ocena: 0

2016-01-13 22:41:43 (10 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

hehe, dzięki za budkę ;)

Dziś też gotowałem.
W drodze powrotnej młoda wyskoczyła na zakupy.
Przyszła i mówi
Mam boczek, polędwice, karczek... coś się wymyśli...
Taa pierdyknęła tym i chciała robić z polędwicy sos jak wołowy...

No to wymyśliłem.
Spory kwadrat boczku, wyciąłem z niego kilka plastrów, zostawiając skórę.

W polędwicach zrobiłem dziurę na prawie całą długość.
Wymyśliłem polędwice faszerowane papryką i serem.
Tylko się okazało że ktoś zjadł papryki bez ostrzeżenia :) to ja :)) i zapomiałem.

Więc tryb awaryjny z lodówki.
2 rodzaje oliwek, posiekałem.
Drobno w kosteczkę jak do sałatki Posiekałem połowę dużej cebuli.
Znalazłem słoik bazyliowego pesto, cytrynowy.
Trochę białego wina, trochę ziaren gorczycy, trochę chili, pieprz, sól, suszone pomidory, trochę kopru, gałki muszkatołowej, ale ta nie musi być bo bazylia ją zniweluje. Czomber i tymianek, odrobonę.
Wymieszałem to i upchałem do polędwiczek. Następnie zawinąłem paskami boczku.
Dziurę musiałem zatkać kawałkami patyków do grillowania bo nie mamy w domu nici, taka gospodyni :-8
Upiekłem na foremce glinianej.
Do tego po prostu ziemniaki.

Nooo a został boczek.
Proste, pieprz, czosnek, duuużo kminku, czomber, chili, sól.
Trochę wina i oliwy.
Skóra która została zawinąłem ja na mięso tworząc roladę.
No wyszła by gdybym miałe te cholerne nici, lub coś podobnego.

Na patelnie grillową i do pieca. W sumie piekło się razem z tymi polędwicami, ale nieco dłużej.

Tym sposobem mam jedzenie na 2-3 dni. O ile tego boczku nie wtranżolę w kanapkach między posiłkami :-D
A jak na obiad to po prostu zrobi się jakiś sos do polania i taki boczuś na ciepło pycha.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

malinowka

Post #7 Ocena: 0

2016-01-16 21:22:22 (10 lat temu)

malinowka

Posty: n/a

Konto usunięte

Shepherd's Pie
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2016-01-18 11:25:19 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lola40

Post #9 Ocena: 0

2016-01-18 14:21:03 (10 lat temu)

Lola40

Posty: 279

Kobieta

Z nami od: 06-10-2010

Skąd: Manchester

Cytat:

2016-01-13 22:41:43, krakn napisał(a):
hehe, dzięki za budkę ;)

Dziś też gotowałem.
W drodze powrotnej młoda wyskoczyła na zakupy.
Przyszła i mówi
Mam boczek, polędwice, karczek... coś się wymyśli...
Taa pierdyknęła tym i chciała robić z polędwicy sos jak wołowy...

No to wymyśliłem.
Spory kwadrat boczku, wyciąłem z niego kilka plastrów, zostawiając skórę.

W polędwicach zrobiłem dziurę na prawie całą długość.
Wymyśliłem polędwice faszerowane papryką i serem.
Tylko się okazało że ktoś zjadł papryki bez ostrzeżenia :) to ja :)) i zapomiałem.

Więc tryb awaryjny z lodówki.
2 rodzaje oliwek, posiekałem.
Drobno w kosteczkę jak do sałatki Posiekałem połowę dużej cebuli.
Znalazłem słoik bazyliowego pesto, cytrynowy.
Trochę białego wina, trochę ziaren gorczycy, trochę chili, pieprz, sól, suszone pomidory, trochę kopru, gałki muszkatołowej, ale ta nie musi być bo bazylia ją zniweluje. Czomber i tymianek, odrobonę.
Wymieszałem to i upchałem do polędwiczek. Następnie zawinąłem paskami boczku.
Dziurę musiałem zatkać kawałkami patyków do grillowania bo nie mamy w domu nici, taka gospodyni :-8
Upiekłem na foremce glinianej.
Do tego po prostu ziemniaki.

Nooo a został boczek.
Proste, pieprz, czosnek, duuużo kminku, czomber, chili, sól.
Trochę wina i oliwy.
Skóra która została zawinąłem ja na mięso tworząc roladę.
No wyszła by gdybym miałe te cholerne nici, lub coś podobnego.

Na patelnie grillową i do pieca. W sumie piekło się razem z tymi polędwicami, ale nieco dłużej.

Tym sposobem mam jedzenie na 2-3 dni. O ile tego boczku nie wtranżolę w kanapkach między posiłkami :-D
A jak na obiad to po prostu zrobi się jakiś sos do polania i taki boczuś na ciepło pycha.


Krakn ty z tymi zdolnościami kombinowania w kuchni to się po prostu marnujesz, może zgłoś się do MasterChef :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2016-01-23 20:51:14 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 588.1 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 587.1 | 588.1 | 589.1 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,