
Str 583.1 z 912 |
|
---|---|
Turefu | Post #1 Ocena: 0 2015-11-14 17:35:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Indian
![]() |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2015-11-14 18:04:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Po pracy czyli szybka rybka
Ziemniaki z wody z koprem Ryba łosoś marynata to -dużo gałki muszkatułowej -pieprz -sól -dużo ziarenek białej kolendry -Kardamon, nie załuje -Siekany koper -trochę czerwonej papryki -troszkę chili z młynka -sporo czombru -trochę słodkiego gęstego winegret Na wierzch polałem oliwą i sobie poczekało aż ziemniaki zaczną być lekko miękkie. Następnie na oleju, ostatnio zamiast na maśle smażę rybę na słonecznikowym, bo mam ochotę na chrupiącą skórkę. W 12 minutecie smażenia, odrobina białego wina dla dodania winnego aromatu. 2 minuty później, na talerz. Do tego zielsko, jakaś mieszanka z rocketem, do tego kostki czosnkowej fety, i dresing winager. Proste i szybkie, a nażarty jestem jak bąk w maśle ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
zosiasamosia | Post #3 Ocena: 0 2015-11-14 21:50:23 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-11-14 18:04:32, krakn napisał(a): -dużo ziarenek białej kolendry Cóż to takiego? |
autor65 | Post #4 Ocena: 0 2015-11-14 23:14:35 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Dziś? Dorota wraca dopiero we wtorek!
człowiek się zmienia za ...granicą
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2015-11-15 00:46:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
U mnie dziś a'la chinszczyzna. Piers kurzeca z pieprzem i chili w miodzie i mieszance warzywnej, bambusach i roznych innych trawach.
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-11-15 13:12:41 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2015-11-15 13:15:51 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-11-15 13:12:41, panika napisał(a): U mnie leniwy obiad. No to u mnie odwrotnie ![]() Zraz wołowy zawijany, pyzy drożdżowe własnej roboty, czerwona kapusta. A jeszcze dzieci sobie zażyczyły "cake". Taaaa można powiedzieć "zarobiony" jestem ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2015-11-15 13:20:49 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nEUROn | Post #9 Ocena: 0 2015-11-15 16:55:19 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Pomidorowa z makaronem.
A przy okazji robi się głowne danie. Fakt rękoma Sous Chef z Connaught Hotel ale ja też będę jadł. Na wstępie w obróbce. Piersi ![]() Sos beszanelowy ![]() I inne dodatki. ![]() ![]() ![]() Pory upieczone a teraz będą zapiekane w sosie beszamelowym i parmezanem. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 15-11-2015 17:07 ] |
zosiasamosia | Post #10 Ocena: 0 2015-11-15 17:21:40 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Mięso z kangura
sos pieczarkowy ziemniaki brokuły i fasolka szparagowa wczoraj coś na styl tajski z drobiu jutro..., może naleśniki? |