2015-02-08 18:21:33, binus1 napisał(a):
Cos podobnego...co na to zubr?

coś tam bulgotał, ale kto by go słuchał...

Str 548.1 z 912 |
|
---|---|
malinowka | Post #1 Ocena: 0 2015-02-08 18:25:00 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
|
Post #2 Ocena: 0 2015-02-08 18:34:18 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2015-02-09 20:55:56 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Moze nie zupelnie na obiad, ale taka domowa konserwa do chleba, zwana tuszonka. Nastepnym razem bedzie fat free ![]() ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2015-02-09 21:17:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a): Moze nie zupelnie na obiad, ale taka domowa konserwa do chleba, zwana tuszonka. Nastepnym razem bedzie fat free ![]() ![]() Też robię. Pycha. ![]() |
AGALON | Post #5 Ocena: 0 2015-02-09 21:43:23 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a): . Nastepnym razem bedzie fat free ![]() ![]() Zdecydowanie za dużo tego tłuszczu tam. Dużo , za dużo. |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2015-02-09 22:30:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2015-02-09 21:43:23, AGALON napisał(a): Cytat: 2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a): . Nastepnym razem bedzie fat free ![]() ![]() Zdecydowanie za dużo tego tłuszczu tam. Dużo , za dużo. No niestety tak bylo w przepisie, plaster smalcu na wierzch. Czlowiek sie na bledach uczy ![]() ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Post #7 Ocena: 0 2015-02-09 23:31:44 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2015-02-10 08:08:19 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ie2ox4-b | Post #9 Ocena: 0 2015-02-10 10:43:38 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Dzisiaj to będą pierogi z mięsem, ale wczoraj to były świeże śledzie. Prosto z sieci. Po wypłukaniu posypałem suszoną zieloną pietruszką, dość sporo, trochę soli, pieprzu ziołowego i czarnego z kolendrą z młynka. Plastry cebuli do środka i na zewnątrz. Postało i do bułki tartej, jajka rozbełtanego z mlekiem i do bułki, i na głęboki olej. Miałem przygotowane ziemniaki, ale wybrali chleb z piekarnika. Patrzyli za dokładką, ale nie znaleźli. Uważam że najlichsza świeża ryba, jest lepsza od łososia ze sklepu.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2015-02-10 10:54:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2015-02-09 23:31:44, Pigula75 napisał(a): Samo miecho nie da takiego efektu jak potrzeba. Poza tym jak Ty to robiłaś, że wyszedł Ci tłuszcz (który "wywaliłaś" "na pierogi" ) Podczas całej "produkcji" tuszonki mi zawsze wychodzi sos, którym zalewam mięso przekładane do słoików. Całość jak zastygnie , nie tylko daje świetny efekt wizualny ale i smakowy... Powinno być więcej galaretki i minimum tłuszczu. Następnym razem dam więcej mięska zmielonego, a mniej w kawałkach i będzie ok. A jak ty robisz tuszonkę? Bo ja daje wszystko surowe do słoików z przyprawami i czosnkiem i wszystko wekuje 2-3 godziny. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|