MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 548.1 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 547.1 | 548.1 | 549.1 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 548.1 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinowka

Post #1 Ocena: 0

2015-02-08 18:25:00 (10 lat temu)

malinowka

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2015-02-08 18:21:33, binus1 napisał(a):
Cytat:

2015-02-08 17:54:22, malinowka napisał(a):
Obrazek

kurczak nadziewany żubrem:-)

Cos podobnego...co na to zubr?:-8


coś tam bulgotał, ale kto by go słuchał...:-)
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-02-08 18:34:18 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2015-02-09 20:55:56 (10 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój


Moze nie zupelnie na obiad, ale taka domowa konserwa do chleba, zwana tuszonka. Nastepnym razem bedzie fat free :-8
Obrazek
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2015-02-09 21:17:18 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 13645

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a):

Moze nie zupelnie na obiad, ale taka domowa konserwa do chleba, zwana tuszonka. Nastepnym razem bedzie fat free :-8
Obrazek


Też robię. Pycha. *BRAVO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

AGALON

Post #5 Ocena: 0

2015-02-09 21:43:23 (10 lat temu)

AGALON

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a):

. Nastepnym razem bedzie fat free :-8
Obrazek


Zdecydowanie za dużo tego tłuszczu tam.
Dużo , za dużo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2015-02-09 22:30:50 (10 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2015-02-09 21:43:23, AGALON napisał(a):
Cytat:

2015-02-09 20:55:56, SweetLiar napisał(a):

. Nastepnym razem bedzie fat free :-8
Obrazek


Zdecydowanie za dużo tego tłuszczu tam.
Dużo , za dużo.



No niestety tak bylo w przepisie, plaster smalcu na wierzch. Czlowiek sie na bledach uczy :-) Nastepnym razem bedzie samo miecho, ale tluszcz sie nie zmarnowal, "poszedl" jako okraska w pierogi ruskie :-8
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2015-02-09 23:31:44 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2015-02-10 08:08:19 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-02-10 10:43:38 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Dzisiaj to będą pierogi z mięsem, ale wczoraj to były świeże śledzie. Prosto z sieci. Po wypłukaniu posypałem suszoną zieloną pietruszką, dość sporo, trochę soli, pieprzu ziołowego i czarnego z kolendrą z młynka. Plastry cebuli do środka i na zewnątrz. Postało i do bułki tartej, jajka rozbełtanego z mlekiem i do bułki, i na głęboki olej. Miałem przygotowane ziemniaki, ale wybrali chleb z piekarnika. Patrzyli za dokładką, ale nie znaleźli. Uważam że najlichsza świeża ryba, jest lepsza od łososia ze sklepu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2015-02-10 10:54:37 (10 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2015-02-09 23:31:44, Pigula75 napisał(a):
Samo miecho nie da takiego efektu jak potrzeba.
Poza tym jak Ty to robiłaś, że wyszedł Ci tłuszcz (który "wywaliłaś" "na pierogi" )
Podczas całej "produkcji" tuszonki mi zawsze wychodzi sos, którym zalewam mięso przekładane do słoików. Całość jak zastygnie , nie tylko daje świetny efekt wizualny ale i smakowy...

Powinno być więcej galaretki i minimum tłuszczu. Następnym razem dam więcej mięska zmielonego, a mniej w kawałkach i będzie ok. A jak ty robisz tuszonkę? Bo ja daje wszystko surowe do słoików z przyprawami i czosnkiem i wszystko wekuje 2-3 godziny.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 548.1 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 547.1 | 548.1 | 549.1 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,