MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 55 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 54 | 55 | 56 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 55 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2009-11-27 07:29:03 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne:-) i mieciutkie....

ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co......

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

daggerss

Post #2 Ocena: 0

2009-11-27 07:34:56 (16 lat temu)

daggerss

Posty: 888

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Skąd: zaczarowana kraina

Cytat:

2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a):
ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne:-) i mieciutkie....

ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co......


nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? :-]
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #3 Ocena: 0

2009-11-27 08:42:49 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #4 Ocena: 0

2009-11-27 08:51:43 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste.
Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek.
Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anna69

Post #5 Ocena: 0

2009-11-27 08:58:47 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

Cytat:

2009-11-27 07:34:56, daggerss napisał(a):
Cytat:

2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a):
ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne:-) i mieciutkie....

ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co......


nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? :-]


no w pracy juz 2h siedzie i nie jadalm jeszcze sniadanka:-] wiec mysle o jedzonku:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

anna69

Post #6 Ocena: 0

2009-11-27 09:02:57 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

Cytat:

2009-11-27 08:51:43, anielka napisał(a):
My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste.
Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek.
Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota.


ooooo...jak dostane taki stek to jutro wiem co bedzie na obiad:-) dzieki:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

daggerss

Post #7 Ocena: 0

2009-11-27 09:06:21 (16 lat temu)

daggerss

Posty: 888

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Skąd: zaczarowana kraina

Cytat:

2009-11-27 08:58:47, anna69 napisał(a):
Cytat:

2009-11-27 07:34:56, daggerss napisał(a):
Cytat:

2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a):
ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne:-) i mieciutkie....

ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co......


nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? :-]


no w pracy juz 2h siedzie i nie jadalm jeszcze sniadanka:-] wiec mysle o jedzonku:-]


JA W PRACY OD SAMEJ 6STEJ :-[
BYLE DO 14NASTEJ I WEEKEND :-]:-]:-]:-]
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

anielka

Post #8 Ocena: 0

2009-11-27 09:18:18 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Cytat:

2009-11-27 09:02:57, anna69 napisał(a):
Cytat:

2009-11-27 08:51:43, anielka napisał(a):
My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste.
Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek.
Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota.


ooooo...jak dostane taki stek to jutro wiem co bedzie na obiad:-) dzieki:-]


Polecam kupic na poczatek jeden kawalek bo moze akurat smak wolowiny z Asda nie bedzie odpowiadal.
Co do smazenia-jesli stek nie bedzie taki jaki chcesz przy pierwszej probie nie zrazaj sie. Kiedys gdzies przeczytalam, ze zrobienie dobrych stekow to jest sztuka i dochodzi sie do wprawy tak w okolicach 10 kawalka:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anna69

Post #9 Ocena: 0

2009-11-27 09:22:09 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

a co macie na niedziely obiad zaplanowane??

Ja zawsze stram sie zrobic cos pracochlonnego, cos czego w tyg nie zorbie z powod braku czasu i zapalu po calym dniu pracy - teraz mysle o kopytkach z sosem na drugie i rosol:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #10 Ocena: 0

2009-11-27 09:26:37 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 55 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 54 | 55 | 56 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,