
ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co......
Str 55 z 912 |
|
---|---|
anna69 | Post #1 Ocena: 0 2009-11-27 07:29:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne
![]() ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co...... |
daggerss | Post #2 Ocena: 0 2009-11-27 07:34:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2008 Skąd: zaczarowana kraina |
Cytat: 2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a): ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne ![]() ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co...... nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? ![]() ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2009-11-27 08:42:49 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #4 Ocena: 0 2009-11-27 08:51:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste.
Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek. Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota. |
anna69 | Post #5 Ocena: 0 2009-11-27 08:58:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-11-27 07:34:56, daggerss napisał(a): Cytat: 2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a): ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne ![]() ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co...... nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? ![]() no w pracy juz 2h siedzie i nie jadalm jeszcze sniadanka ![]() ![]() |
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2009-11-27 09:02:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-11-27 08:51:43, anielka napisał(a): My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste. Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek. Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota. ooooo...jak dostane taki stek to jutro wiem co bedzie na obiad ![]() ![]() |
daggerss | Post #7 Ocena: 0 2009-11-27 09:06:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2008 Skąd: zaczarowana kraina |
Cytat: 2009-11-27 08:58:47, anna69 napisał(a): Cytat: 2009-11-27 07:34:56, daggerss napisał(a): Cytat: 2009-11-27 07:29:03, anna69 napisał(a): ale ja myslam o typowych stekach - takie duszone miesko zawsze wychodzi mi pyszne ![]() ja mowie o stekach - takich ze swiezej wolowinki - moj tato robil takie polkrwiece - tzn rozowutkie w srodku - no pyzne i nigdy nie byly gumowate - tata mowi ze to dlatego iz wie jakie miesko kupuje, - ale mi wytlumaczyl co...... nie mow ze o jedzonku juz tak od samego ranka myslisz?? ![]() no w pracy juz 2h siedzie i nie jadalm jeszcze sniadanka ![]() ![]() JA W PRACY OD SAMEJ 6STEJ ![]() BYLE DO 14NASTEJ I WEEKEND ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
anielka | Post #8 Ocena: 0 2009-11-27 09:18:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2009-11-27 09:02:57, anna69 napisał(a): Cytat: 2009-11-27 08:51:43, anielka napisał(a): My bardzo czesto robimy steki i wlasnie lubimy takie polkrwiste. Mieso (po dwoch latach szukania)kupuje w Asda z nalepka firmowa sklepu(biala z zielonymi napisami).My lubimy Rumb steak ale jak ktos woli moze wybrac inny kawalek. Przed smazeniem wolowina musi miec temp.pokojowa wiec wykladam na talerz i smaruje ja oliwa truflowa.Po ok 2 godz.na bardzo goraca karbowana patelnie.W zaleznosci od grubosci kawalka i stopnia wypieczenia po ok 2 min z kazdej strony.Steki musza odlezec nie krojone na talerzu jeszcze z 2 min.Wszystkie przyprawy dodajemy dopiero w momencie konsumpcji.Ja do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Pychota. ooooo...jak dostane taki stek to jutro wiem co bedzie na obiad ![]() ![]() Polecam kupic na poczatek jeden kawalek bo moze akurat smak wolowiny z Asda nie bedzie odpowiadal. Co do smazenia-jesli stek nie bedzie taki jaki chcesz przy pierwszej probie nie zrazaj sie. Kiedys gdzies przeczytalam, ze zrobienie dobrych stekow to jest sztuka i dochodzi sie do wprawy tak w okolicach 10 kawalka ![]() |
anna69 | Post #9 Ocena: 0 2009-11-27 09:22:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a co macie na niedziely obiad zaplanowane??
Ja zawsze stram sie zrobic cos pracochlonnego, cos czego w tyg nie zorbie z powod braku czasu i zapalu po calym dniu pracy - teraz mysle o kopytkach z sosem na drugie i rosol ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2009-11-27 09:26:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|