MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 54 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 54 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anuna

Post #1 Ocena: 0

2009-11-26 14:46:59 (16 lat temu)

anuna

Posty: 336

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Skąd: Cheltenham

Cytat:

2009-11-26 14:40:18, chrupka napisał(a):
A jutro gotuje zalewajkę z grzybkami,mniam...

Chrupka a co to jest zalewajka z grzybkami?
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agusia29

Post #2 Ocena: 0

2009-11-26 14:48:21 (16 lat temu)

agusia29

Posty: 1287

Kobieta

Z nami od: 25-06-2009

Skąd: Southampton

Dokładnie,co to za potrawa,przepis prosimy :P
Szczęście zamyka się na bardzo mały kluczyk, który łatwo zgubić

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2009-11-26 14:52:31 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2009-11-26 14:54:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2009-11-26 15:15:10 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #6 Ocena: 0

2009-11-26 15:23:29 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

bo to taki sterotym ze my ciagle gotujemy a wy pifffko przed tv :-)

ale kazdy pan tu mile widziany:-)

a jak obisz steki zeby nie wyszly gumowate?? moze specjane miesko??

bo u mnie wszytko zalezy ja sie trafi...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #7 Ocena: 0

2009-11-26 16:05:42 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-11-26 18:20:57 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2009-11-26 15:23:29, anna69 napisał(a):
bo to taki sterotym ze my ciagle gotujemy a wy pifffko przed tv :-)

ale kazdy pan tu mile widziany:-)

a jak obisz steki zeby nie wyszly gumowate?? moze specjane miesko??

bo u mnie wszytko zalezy ja sie trafi...


To bardzo proste, gdy sie rozmrażają polewam je ocetem balsamic winegret, zazwyczaj rano zostawiasz do rozmrożenia, więc około południa są rozmrożone i skruszałe.
Potem wystarczy je rozbić
Następnie na suchą BARDZO MOCNO GORĄCĄ! patelnie teflonową, bez oleju, mięsko ma nieco się przypalić, gdy już po przypiekane, wlewam olej / oliwę i wsypuje cebulkę chwile podsmażania i zalewam wodą gotuje to z godzinę, potem to już zależy co chcesz uzyskać, zioła jarzyny papryka grzyby kapary czosnek itp i kolejne 20-30 minut. mięso mięciutkie a jarzyny lekko rozgotowane.

i jeszcze mi przyszło do głowy, jak kupujecie świeżą wołowinę to kupujcie zapas, tydzień lub dwa w zamrażarce robi swoje.
Mozna też kupić wołowinę która przez 3 tygodnie jest przetrzymywana w odpowiednich warunkach i dojrzewa, to ta "mature" dlatego jest znacznie droższa, ale dzięki temu znacznie bardziej krucha.

raczej unikajcie nóg wołowych, bo mięso zawiera kwas mlekowy i ma "dziwny" smak, najlepszy jest karczek, polędwica, kotlety no i te steki, do zupy kupuję tzw szponder, czyli kawałki mięsa z taką dziwną kością i sporą ilością tłuszczu, niesamowity dodatek do kurczaka w rosole.

Aha do gotowania wskazane czerwone wino, tzn przed każdą próbą mały łyczek dla kalibracji smaku :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2009-11-26 22:09:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

goskauk

Post #10 Ocena: 0

2009-11-26 23:03:30 (16 lat temu)

goskauk

Posty: 959

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Skąd: Reading

Ja wolowine,albo kure gotuje czasami w moim szybkowarze.Jest niezawodny,i szybki.Nawet zupe gotuje w nim i ile czasu zaoszczedzam.Wszystkim polecam!:-D
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

Strona 54 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,