2009-11-26 14:40:18, chrupka napisał(a):
A jutro gotuje zalewajkę z grzybkami,mniam...
Chrupka a co to jest zalewajka z grzybkami?
Str 54 z 912 |
|
---|---|
anuna | Post #1 Ocena: 0 2009-11-26 14:46:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Cytat: 2009-11-26 14:40:18, chrupka napisał(a): A jutro gotuje zalewajkę z grzybkami,mniam... Chrupka a co to jest zalewajka z grzybkami? Adas 12/5/12
|
agusia29 | Post #2 Ocena: 0 2009-11-26 14:48:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2009 Skąd: Southampton |
Dokładnie,co to za potrawa,przepis prosimy
![]() Szczęście zamyka się na bardzo mały kluczyk, który łatwo zgubić
|
Post #3 Ocena: 0 2009-11-26 14:52:31 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2009-11-26 14:54:54 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-11-26 15:15:10 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2009-11-26 15:23:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
bo to taki sterotym ze my ciagle gotujemy a wy pifffko przed tv
![]() ale kazdy pan tu mile widziany ![]() a jak obisz steki zeby nie wyszly gumowate?? moze specjane miesko?? bo u mnie wszytko zalezy ja sie trafi... |
Post #7 Ocena: 0 2009-11-26 16:05:42 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-11-26 18:20:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-11-26 15:23:29, anna69 napisał(a): bo to taki sterotym ze my ciagle gotujemy a wy pifffko przed tv ![]() ale kazdy pan tu mile widziany ![]() a jak obisz steki zeby nie wyszly gumowate?? moze specjane miesko?? bo u mnie wszytko zalezy ja sie trafi... To bardzo proste, gdy sie rozmrażają polewam je ocetem balsamic winegret, zazwyczaj rano zostawiasz do rozmrożenia, więc około południa są rozmrożone i skruszałe. Potem wystarczy je rozbić Następnie na suchą BARDZO MOCNO GORĄCĄ! patelnie teflonową, bez oleju, mięsko ma nieco się przypalić, gdy już po przypiekane, wlewam olej / oliwę i wsypuje cebulkę chwile podsmażania i zalewam wodą gotuje to z godzinę, potem to już zależy co chcesz uzyskać, zioła jarzyny papryka grzyby kapary czosnek itp i kolejne 20-30 minut. mięso mięciutkie a jarzyny lekko rozgotowane. i jeszcze mi przyszło do głowy, jak kupujecie świeżą wołowinę to kupujcie zapas, tydzień lub dwa w zamrażarce robi swoje. Mozna też kupić wołowinę która przez 3 tygodnie jest przetrzymywana w odpowiednich warunkach i dojrzewa, to ta "mature" dlatego jest znacznie droższa, ale dzięki temu znacznie bardziej krucha. raczej unikajcie nóg wołowych, bo mięso zawiera kwas mlekowy i ma "dziwny" smak, najlepszy jest karczek, polędwica, kotlety no i te steki, do zupy kupuję tzw szponder, czyli kawałki mięsa z taką dziwną kością i sporą ilością tłuszczu, niesamowity dodatek do kurczaka w rosole. Aha do gotowania wskazane czerwone wino, tzn przed każdą próbą mały łyczek dla kalibracji smaku ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2009-11-26 22:09:54 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
goskauk | Post #10 Ocena: 0 2009-11-26 23:03:30 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Ja wolowine,albo kure gotuje czasami w moim szybkowarze.Jest niezawodny,i szybki.Nawet zupe gotuje w nim i ile czasu zaoszczedzam.Wszystkim polecam!
![]() pit-y,benefity itp.
|