Str 517.1 z 912 |
|
---|---|
zosiasamosia | Post #1 Ocena: 0 2014-10-05 10:34:25 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Wczoraj był makaron z sosem śmietanowym.
Na ghee podsmażyłam prosciutto i pancettę. Następnie dodałam plastry cukinii (pokrojone obieraczką do warzyw wzdłuż), wszystko razem podsmażałam jeszcze kilka minut. Całość zalałam śmietaną, dodałam biały pieprz i czosnek granulowany oraz ugotowane na parze brokuły. Jak zaczęło się gotować, wrzuciłam ugotowany makaron i podusiłam jeszcze 2-3 minuty. Na talerzu posypałam świeżo tartym parmezanem. |
PeterGriffin | Post #2 Ocena: 0 2014-10-05 11:01:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2012 Skąd: Mcr |
Cytat: 2014-10-05 10:34:25, zosiasamosia napisał(a): Wczoraj był makaron z sosem śmietanowym. Na ghee podsmażyłam prosciutto i pancettę. Następnie dodałam plastry cukinii (pokrojone obieraczką do warzyw wzdłuż), wszystko razem podsmażałam jeszcze kilka minut. Całość zalałam śmietaną, dodałam biały pieprz i czosnek granulowany oraz ugotowane na parze brokuły. Jak zaczęło się gotować, wrzuciłam ugotowany makaron i podusiłam jeszcze 2-3 minuty. Na talerzu posypałam świeżo tartym parmezanem. Fajnie, ale gdzie chili? :< Semper Invicta, Semper Heroica!
|
Post #3 Ocena: 0 2014-10-05 11:05:09 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
matkapolka | Post #4 Ocena: 0 2014-10-05 12:03:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2013 Skąd: south east |
Rosół z domowym makaronem dla glutenowców a dla bezglutenowców makaron do rosołu ze sklepu.
Na drugie schabowy, ziemniaki, buraczki a więc tradycyjnie. "Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie."
Will Rogers
|
zosiasamosia | Post #5 Ocena: 0 2014-10-05 12:26:46 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-10-05 11:01:08, PeterGriffin napisał(a): Fajnie, ale gdzie chili? :< Bardzo lubię chili, ale nie wszędzie mi pasuje ![]() Cytat: 2014-10-05 11:05:09, MankaBanka napisał(a): u mnie dzisiaj domowej roboty pizza z mozzarella Apetyczna ta pizza, smacznego! ![]() |
|
|
ruuuda | Post #6 Ocena: 0 2014-10-05 16:16:40 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Cytat: 2014-10-04 19:24:25, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Cytat: Zjadłabym łososia z piekarnika... ![]() U mnie jest a raczej byl ,ze swiezo urwanym rozmarynem do tego ryz i salatka warzywna - salata , oliwki, pomidorki , ogorek ziel. roszpunka , skropione oliwa. Za to rosol jest warzywny bez miesny ![]() ![]() ![]() Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2014-10-05 18:34:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
I dalej mam ochotę na łososia!!
Ruuuda!! ![]() ![]() Dzisiaj było po angielsku - wyszłam, kiedy nikt nie widział ![]() A na jutro właśnie dochodzi szarlotka z dodatkiem płatków migdałowych - świetnie nadają 'innego' smaku szarlotce, ale nie pozbawiają jej tego wspomnienia smaku ![]() ![]() Kto ma pomysł na mrożone filety rybne? Żeby nie znowu jajko, mąka, bułka tarta? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 05-10-2014 18:36 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
kardam | Post #8 Ocena: 0 2014-10-05 19:08:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Ja układam rybę w naczyniu żaroodpornym. Podsmażam na patelni 2 cebule pokrojone w kostkę, do tego dodaję opakowanie śmietany i wykładam na przyprawione filety. Wszystko bez przykrycia do piekarnika na 20-30 minut (zależy czy filety były rozmrożone czy nie).
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2014-10-06 03:23:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Jako się rzeklo, karpatkę zrobiłem, polowa już zjedzona.
![]() |
__lenka | Post #10 Ocena: 0 2014-10-06 03:56:51 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-10-05 18:34:02, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Kto ma pomysł na mrożone filety rybne? Żeby nie znowu jajko, mąka, bułka tarta? ![]() Filety skropic cytryną, po kilku godz ulozyc w plaskim naczyniu zaroodpornym, oblozyć koperkiem. Dodac grillowane warzywa - ja otatnio z braku sil, juz taka "organiczna" nie jestem i ide na latwizne (choroba uczy pokory)i kupilam gotowe w Icelandzie Wszystko posypac duza iloscia ziól i kolendry i fruu do piekarnika.. Zrobilam duza porcje (2 paczki tych warzyw), tak ze i Bogdan z Krzychem sie zalapali ![]() My zyjemy, oni zyja (dzis odpisali na smy) - znaczy zjadliwe bylo ![]() Mi najbardziej ryby smakuja z grilla elektrycznego. Tak samo - z cytryna i ziolami Szybko - samo sie robi i mniej zmywania ![]() Za to smazonej ryby w panierce nigdy nie lubilam, wolalam smazone "dzwonki", choc rozumiem, ze z dziecmi i oscmi to juz nie za bardzo "po drodze" [ Ostatnio edytowany przez: __lenka 06-10-2014 04:08 ] la-terra-del-pudding
|