Str 52 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-11-20 12:18:30 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-11-20 12:27:52 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2009-11-23 23:47:56 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Badziorko | Post #4 Ocena: 0 2009-11-26 11:58:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2009-11-20 11:36:24, keffir napisał(a): przeczytanie wszystkich stron zajelo mi kilka godzin, ale...sie oplacalo ![]() Keffir ja mam to samo ![]() W Polsce robiłam kopytka nie raz i wszystko było ok. W Angli próbowałam już kilka razy i za każdym razem lądowało wszystko w koszu.Było dokładnie tak jak Ty opisujesz- ciasto leciało przez palce,mimo że ilość mąki potroiłam! Myślę,że to wina ziemniaków (gatunek) I tu pytanie do tych,którym się udaje z kopytkami ![]() Jakich ziemniaków używacie? |
Post #5 Ocena: 0 2009-11-26 12:12:19 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2009-11-26 12:16:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-11-23 23:47:56, zajaczek432 napisał(a): -mizeria jak mizeria,ogorki,szczypiorek,rzodkiewka,sok z cytryny,cukier,pieprz i sol... jak dla mnie to nie mizeria - tylko surowka - bo mizeria dla mnie to: w drobne talarki ogorek - zasolony - 2h pozniej posiekany komer do tgeo duuuuzzzzoooo kwasnej smietany i sol cukier i pieprz - ale te piesi mnie zaintrgowaly jak je robisz?? |
Post #7 Ocena: 0 2009-11-26 12:18:39 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #8 Ocena: 0 2009-11-26 12:19:30 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
co do kopytek to wina ziemniakoe - malo skrobi!! jak mi sie leja dodaje maki ziemniaczanej i juz jest ok !! tak jak do ciasta na placki ziemniaczane....te ziemniaki nie sa az tak mczne i to moze byc problem, ale naprawde skrobia ziemniaczana/maka ziemniaczana to rozwiazuje
![]() a nie wybieram zadnych specjalnych gatunkow ziemniakow a i w pl nie gotowalam ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2009-11-26 13:20:51 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #10 Ocena: 0 2009-11-26 13:30:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja tak na szybko robie "ala fasolke po bretonsku" zajmuje to 15min
![]() 3puszki fasoli w sosie pomidorowym podrzewam w garnku na patelni zesmarzam kilbaskie, boczek i dodaje cebule do zeszlkenia wrzucam to do gtujacej sie fasoli z wysicnietym czostkiem doprawiam - koncentratem pomidorowym, majerankiem, sola i duzo pieprzu .... 15min a pycha ![]() |