Str 48 z 912 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-11-18 13:50:46 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #2 Ocena: 0 2009-11-18 14:12:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
A ja nie wiem co mam - grochowka mi sie juz znudzila...wiec nie mam pojecia co na obiad...
moze Tuna pasta ![]() |
kksiezniczka | Post #3 Ocena: 0 2009-11-18 14:13:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
A mój mąż jest właśnie w sklepie i kazałam mu szukać grochu,bo tak się napaliłam na tę grochówkę
![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Post #4 Ocena: 0 2009-11-18 14:14:47 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-11-18 14:18:10 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2009-11-18 14:31:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
jesli z mojego przpiesu ta grochowka to mam nadzieje ze bedzie smakowala
![]() ale z makaronem nei jadlam.... a kapusiak z pimidorami?? jak sie robi ja robie klasyczny i go uwielbiam ![]() moj kapusiak: -zebreka wierprzowe -boczek wedzony -3marchewki(jesli kapusta bez marchwi to ze4) -1pietruszka -1por -spora cebula -4duze ziemniaki -2liscie laurowe -2ziela ang -sol i pieprz 1.5sloika kapusty kiszonej gotuje wywar - zeberka + pokrojone wazywa(jesli nie ma marchwi w kapuscie to jedna sciram do kapusty reszte kroje w kosteczke) i lisci laurowych i ziela z odrobina soli kapustke podmazam na duzej patelni - zeby zmiekla - i dodaje do prawie ugotowanych juz wzyw w wywarze na patelni podsmazam boczek pokrojony w kosteczke, jak sie wytopi to dodaje posiekana cebulke i rumienie przez chwilke to dodaje do zupy i smakuje - wtedy sol i pieprz do smalku - jak malo kwasna to trche soku z cytrynym jak za bardzo to cukru.... zupka wychodzi bardzo gesta, bardzo zdrowa, i rozgrzewa w jesienno-zimowe dni najwiekszych zmarzluchow ![]() |
anetka_sweet | Post #7 Ocena: 0 2009-11-18 14:34:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2009 Skąd: Shepton Mallet |
a ja dzis zrobilam chinszczyzne.pokroilam wazywa w slupki przycilam do piekarnika,polalam sosem klonowym.piersi pokroilam w paski i na patelnie,potem razem wymieszalam dodalam cytryne i fix i wyszlo pyszniutkie z ryzem
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2009-11-18 14:36:24 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2009-11-18 15:00:24 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malke | Post #10 Ocena: 0 2009-11-18 15:02:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
U mnie dzis kurczak z piekarnika i do tego ryż z warzywami.Ryz tylko basmati jak dla mnie jest najlepszy.
|