MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 30 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2009-06-27 10:42:14 (16 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Ktos moj przepis na watrobke podwedzil....:-D

A tak na serio, to ja tez, smarze cebulke najpierw, i sole na samym koncu, z tych samych powodow co wczesniej. To jest danie bardzo szybkie, a jakie dobre. U mojego butchera watrobka z kurczakow jest bardzo tania, az szkoda, ze malo ludzi docenia watrobke.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-06-27 10:53:08 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2009-06-27 10:58:12 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2009-06-27 10:59:27 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

co prawda to prawda .ja juz 3 lata nie robilam watrobki i pomieszalam kolejnosc czynnosci:-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2009-06-27 11:03:13 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

biniusia

Post #6 Ocena: 0

2009-06-27 11:39:50 (16 lat temu)

biniusia

Posty: 1738

Kobieta

Z nami od: 07-05-2009

Skąd: manchester

ja tam dzisiaj zupke ogórkową zrobie:)))) polecam:)))
Kobieta jest jak wino ......im starsza tym lepsza.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-06-27 17:30:24 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2009-06-27 10:53:08, ciupek napisał(a):
Cytat:

2009-06-24 17:59:34, LiLia38 napisał(a):
do barszczu majeranek? nie!
Jak nie jak tak!Barszczyk bez majeranku?rownie dobrze moglby byc bez burakow...Najprostszy patent na barszczyk to zrobic sobie zakwas z pokrojonych buraków,jabłka,cukru,octu,soli pieprzu,MAJERANKU,liścia laurowego i maggi jak ktos lubi(do tradycyjnego daje się jeszcze kromkę razowego chleba) i odstawić na pare godzin.pozniej taki zakwas (bez tej kromki ktora trzeba wylowic)przezucic do wywaru miesno-warzywnego,lub rosolu i na malutkim ogniu zeby sobie pykal.Wazne zeby sie nie zagotowal bo sie zrobi rudy i wyglada nieapetycznie.Ja ze jestem leniwy to u nas barszczyk najczesciej w poniedzialki bywa na rosole niedzielnym.

ciupek tak jest, buraczki dobrze jest podkisić, tyle że u mnie kiszą się około tygodnia.

do dużego dwulitrowego słoja zamykanego na gumkę wsypuje pokrojone czy też zszatkowane buraki, na dwa centymetry poniżej zamknięcia wkładam tak jak ty kromkę chleba i poprzecinane ze 3-4 ząbki czosnku.
i zalewam chłodną przegotowaną wodą i odstawiam, w miare ciepłe miejsce, ale żeby słońce nie świeciło.

Po kilku dniach, około tygodnia, zbieram z wierzchu ostrożnie buraki, chleb te które pod wpływem powietrza zmieniły brzydko kolor tak by nie wymieszać z tym pięknym gęstym niczym syrop barszczem

UWAGA! cokolwiek pochlapiecie w trakcie przelewania może okazać się nie do wyprania, nawet stolnica jest trudno doczyścić!

no i ten zaczyn ląduje albo tak jak ciupek mówi w rosołku, albo specjalnie gotuje np boczek, szynkę itp ;)

Ocet winny, lub cytryna miedzy innymi po to by barszcz zachował swój kolor i można regulować kwasowość ale uwaga tak kiszony barszcz jest sam w sobie kwaskowy, wiec próbować.


Tak jest ciupek kucharz bardzo dobry tylko.... leniwy ;-):-P:-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2009-06-27 18:29:30 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaneta123454

Post #9 Ocena: 0

2009-06-27 18:30:27 (16 lat temu)

zaneta123454

Posty: 1709

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 27-04-2009

Skąd: douglas

Cytat:

2009-06-27 18:29:30, mariola72 napisał(a):
Cytat:

2009-06-27 10:13:04, szatynka napisał(a):
Hmm no ja watróbke uwielbiam i ja sole na końcu żeby niestwardniała..poniewaz watróbkę robi się szybko to najpierw na małym ogniu smażę cebulke pod przykryciem i jak już jest mieciutka to dodaje watróbke pare minut i gotowa a na samym końcu sole ..smacznego:)

Jesli drobiowa to super smakuje z pomidorami:-P:-P


i z jajecznica:-]:-]:-]
..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2009-06-27 18:31:32 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 30 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,