2009-05-06 16:54:21, nelii08 napisał(a):
Pycha



Tak,to jest bardzo smaczne.Ja dodaje jeszcze lyzke majonezu lub dwie i troszke zoltego sera startego.
[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 06-05-2009 17:20 ]
Str 25 z 912 |
|
---|---|
evasta4 | Post #1 Ocena: 0 2009-05-06 17:19:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-05-06 16:54:21, nelii08 napisał(a): Pycha ![]() ![]() ![]() Tak,to jest bardzo smaczne.Ja dodaje jeszcze lyzke majonezu lub dwie i troszke zoltego sera startego. [ Ostatnio edytowany przez: evasta4 06-05-2009 17:20 ] "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2009-05-06 22:15:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
sooory, dziękuje za uznanie i wymienienie wszystkich P, ja myślałem że tylko Pooopsrykać
![]() Nikogo nie chcę w kompleksy wpędzać, po prostu kuchnia to fajny plac zabaw, z nagrodą na końcu ![]() I tak to trzeba traktować, wiadomo ze przyprawy kosztują nie mało, dlatego mój sposób to kupowanie w miarę regularnie różnych różności, jedne zużywają się szybko inne starczają na wiele miesięcy. Bez przypraw to jak malowanie ciągle na biało. W sumie wolę zjeść mniej, ale bardziej wyszukanie. Przepisów w necie od pierona, z czasem dochodzi się do swojego stylu, który koniecznie trzeba łamać. czy długo zajmuje zrobienie obiadu? to przecież zależy co robimy, faktycznie dobra organizacja pomaga, np gotuąc rosół najpierw waży sie (tak rosół się waży, czyli na minimalnym ogniu gotuje tak by się nie mieszał!) gdy już mięso, kurczak i wołowina jest niemal rozpadające a bulion silny odlewamy z pół litra, będzie jak znalazł na następny dzień np jako baza do sosu, potem dolewamy po woli wodę by uzyskać odpowiednią konsystencje i smak, gdy zostanie na drugi dzień nie szkodzi można zrobić o innym smaku, bo rosołek to tylko świeżutki z dużą ilością warzyw. Mięso zwłaszcza wołowinę, warto rozmrozić i przygotować dzień wcześniej, zalać octem Vinaigrette, najlepiej balsamico, ile to zajmuje? 30 sekund? A na drugi dzień zamiast gotować przez 1,5 godziny mięsko w gulaszu zacznie się rozpadać w ciągu 30-45 minut, bitki też będą duużo szybciej kruche. fakt że na pewno ciężko jest dostać niektóre produkty w odpowiedniej jakości, zwłaszcza mięso/wędliny z hipermarketu jest tak nasączone wodą że po prostu nie nadaje się do dalszej obróbki Dlatego gdy widzę że w sklepiku gdzieś ktoś ma takie prawdziwe mięso, to kupuje na zapas, i nadmiar ląduje w zamrażarce. bazylja, rozmaryn, thymianek, liść laurowy, w anglii mamy wspaniały klimat na te przyprawy ![]() a jak wy opisujecie ... to też bym zjadł te "wasze pomysły" ![]() nie potrafię robić pierogów i kopytek ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2009-05-06 22:22:59 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2009-05-07 08:28:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Zrobienie rosołku dobrego to fakt, wbrew pozorom nie jest takie łatwe i jest pracochłonne,
Opisz krok po kroku co robisz i co dodajesz. Niech inne panie też mają wielbicieli w domu ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #5 Ocena: 0 2009-05-08 15:40:32 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
miamru | Post #6 Ocena: 0 2009-05-08 15:43:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-10-2008 Skąd: Londyn |
pycha!
u mnie za to zurek z kielbasa i jajkiem. ![]() Jeżeli spadochron się nie otworzył, postaraj się rozkoszować pięknem lotu - drugiej takiej możliwości już nie będziesz miał.
|
Bziubziulek | Post #7 Ocena: 0 2009-05-08 16:49:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2009 Skąd: Londyn |
Ja robilam pieczarkowa,a zaraz ide smazyc nalesniki z czekolada i bananami.Pychotka.....
|
Doris_Day | Post #8 Ocena: 0 2009-05-08 17:36:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-04-2008 Skąd: Londyn |
Pieczone udka kurczaka + mlode ziemniaczki + pieczarki w smietanie
![]() ![]() ![]() |
Doris_Day | Post #9 Ocena: 0 2009-05-08 17:40:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-04-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2009-05-06 17:19:07, evasta4 napisał(a): Cytat: 2009-05-06 16:54:21, nelii08 napisał(a): Pycha ![]() ![]() ![]() Tak,to jest bardzo smaczne.Ja dodaje jeszcze lyzke majonezu lub dwie i troszke zoltego sera startego. [ Ostatnio edytowany przez: <i>evasta4</i> 06-05-2009 17:20 ] A ten filet to z czego? Kurczaka, ryby? Czytam, czytam i nie moge wyczytac ![]() ![]() |
emilcia282 | Post #10 Ocena: 0 2009-05-08 17:46:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2008 Skąd: Londyn |
U mnie rowniez dorsz tyle ze w sosie pietruszkowym+ ziemniaczki pieczone
![]() Sebastian(003)
Karolina(009)
|