Str 23 z 912 |
|
---|---|
kasik62 | Post #1 Ocena: 0 2009-04-23 17:57:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2008 Skąd: Birmingham |
Evasta - ja zawsze podsmażam, bez znaczenia czy faszeruje paprykę czy pomidory. Osobiście używam mięsa mielonego, ale ostatnio jadłam u kogoś paprykę faszerowana kawałkami kurczaka i to wcale nie maleńkimi, wyszło bardzo ok.
|
evasta4 | Post #2 Ocena: 0 2009-04-23 18:49:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-04-01 16:47:30, tondekaga napisał(a): Cytat: 2007-09-06 12:26, Graza napisał(a): Proponuje papryke faszerowana-farsz taki jak na golabki,papryczke wydrylowac i wlozyc farsz i do piekarnika. Pychotka ![]() JA tez tak robie - naprawde pycha -- dla mnie, dla mojego meza niestety nie !! aha i polewam jeszcze sosem moze byc do spagethi ![]() Mam jeszcze pytanko kontrolne ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
chinczyk | Post #3 Ocena: 0 2009-04-23 19:17:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
no i po grilu
tak na przyszlosc jedno wino wystarczy ![]() bye now... yyy
|
Post #4 Ocena: 0 2009-05-05 15:45:17 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-05-05 16:13:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Dziś pieczeń z polędwicy wieprzowej, od dwóch dni macerowała się w soli, ziołach, czosnku i oliwie, właśnie wpadła do piekarnika, towar upolowany w swieta w polsce,
Przed pieczeniem całą obsypałem zmielonym kolorowym świeżo zmielonym włoskim pieprzem. dodałem dla aromatu trochę mocno wędzonej słoniny na wierzch która będzie się wytapiała i dodatkowo zwilżała tłuszczem. Wykorzystam bulion na zupę i zrobię na nim sos śmietanowo koperkowy. ziemniaczki sałatkowe, te takie śmiesznie długaśne, przekrojone na pół i jeszcze podsmażone na maśle z koperkiem. Pierwsze danie to po prostu zupa grzybowa na skrzydełkach, grzyby podsmażone na masełku i trochę przypraw do smaku i zaprawiona śmietaną. hm, z sałatką mam drobny problem nie za bardzo mam składniki, w ostateczności zrobię podsmażana cebulkę w oliwie na zimno. Zobaczymy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
malke | Post #6 Ocena: 0 2009-05-05 16:38:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
krakn mniamciu brzmi to wszystko przepysznie.Chętnie wprosiłabym się na obiad
![]() U mnie dziś leczo z grzybkami i parówkami ![]() Smacznego życzę ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2009-05-05 16:56:52 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2009-05-05 17:35:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2009-05-05 17:47:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-05-05 17:35:38, Bestia napisał(a): Moje knedle z truskawkami przy tej pieczeni? Ochota mi juz na nie odeszla.Slinka mi leci na pieczen Krakna. Mogles sie przynajmniej wstrzymac do wieczora a nie grac na zoladkach innych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "wymawia się mnie krak, kraka bez n ![]() ![]() życie na gorąco było, wiec pisałem gdy robiłem, za wcześnie? może dobrze, po obiedzie to wiesz musztarda ![]() pobudzam waszą kreatywność, knedle też są coolne ![]() Cytat: 2009-05-05 16:56:52, mariola72 napisał(a): Krakn ty z gastronomia jakos zawodowo zwiazany,czy to tylko twoje hobby...matko jak ja zazdroszcze twojej dziewczynie ![]() ![]() Z gastronomią tyle mam wspólnego że lubię smacznie zjeść ![]() Zazdrościć jej nie masz co, właśnie zjadła i leży na sofie i ruszać się nie może i jęczy czemu jej to znowu zrobiłem, a ja nawet paska nie odpiąłem jeszcze ![]() ![]() jednym słowem mam nieruchomość w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #10 Ocena: 0 2009-05-05 18:43:24 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|