MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 23 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasik62

Post #1 Ocena: 0

2009-04-23 17:57:23 (16 lat temu)

kasik62

Posty: 210

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

Skąd: Birmingham

Evasta - ja zawsze podsmażam, bez znaczenia czy faszeruje paprykę czy pomidory. Osobiście używam mięsa mielonego, ale ostatnio jadłam u kogoś paprykę faszerowana kawałkami kurczaka i to wcale nie maleńkimi, wyszło bardzo ok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

evasta4

Post #2 Ocena: 0

2009-04-23 18:49:26 (16 lat temu)

evasta4

Posty: 1948

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Skąd: Hampshire

Cytat:

2009-04-01 16:47:30, tondekaga napisał(a):
Cytat:

2007-09-06 12:26, Graza napisał(a):
Proponuje papryke faszerowana-farsz taki jak na golabki,papryczke wydrylowac i wlozyc farsz i do piekarnika. Pychotka :-)


JA tez tak robie - naprawde pycha -- dla mnie, dla mojego meza niestety nie !! aha i polewam jeszcze sosem moze byc do spagethi :-P

Mam jeszcze pytanko kontrolne;-)-czy smarowac naczynie do piekarnika jakims tluszczem zeby sie nie przypalily? Ile maja sie tak piec?I czy mozna to zrobic normalnie na gazie?
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

chinczyk

Post #3 Ocena: 0

2009-04-23 19:17:56 (16 lat temu)

chinczyk

Posty: 2935

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!!

no i po grilu
tak na przyszlosc jedno wino wystarczy :-)

bye now...
yyy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2009-05-05 15:45:17 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-05-05 16:13:09 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Dziś pieczeń z polędwicy wieprzowej, od dwóch dni macerowała się w soli, ziołach, czosnku i oliwie, właśnie wpadła do piekarnika, towar upolowany w swieta w polsce,
Przed pieczeniem całą obsypałem zmielonym kolorowym świeżo zmielonym włoskim pieprzem.
dodałem dla aromatu trochę mocno wędzonej słoniny na wierzch która będzie się wytapiała i dodatkowo zwilżała tłuszczem.

Wykorzystam bulion na zupę i zrobię na nim sos śmietanowo koperkowy.

ziemniaczki sałatkowe, te takie śmiesznie długaśne, przekrojone na pół i jeszcze podsmażone na maśle z koperkiem.

Pierwsze danie to po prostu zupa grzybowa na skrzydełkach, grzyby podsmażone na masełku i trochę przypraw do smaku i zaprawiona śmietaną.
hm, z sałatką mam drobny problem nie za bardzo mam składniki, w

ostateczności zrobię podsmażana cebulkę w oliwie na zimno.
Zobaczymy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

malke

Post #6 Ocena: 0

2009-05-05 16:38:22 (16 lat temu)

malke

Posty: 1371

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Skąd: Mansfield

krakn mniamciu brzmi to wszystko przepysznie.Chętnie wprosiłabym się na obiad:-P

U mnie dziś leczo z grzybkami i parówkami:)
Smacznego życzę:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2009-05-05 16:56:52 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-05-05 17:35:38 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-05-05 17:47:18 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2009-05-05 17:35:38, Bestia napisał(a):
Moje knedle z truskawkami przy tej pieczeni? Ochota mi juz na nie odeszla.Slinka mi leci na pieczen Krakna. Mogles sie przynajmniej wstrzymac do wieczora a nie grac na zoladkach innych;-);-):-D:-D:-]:-]

"wymawia się mnie krak, kraka bez n ;-) tak jak psikuta bez s :-]

życie na gorąco było, wiec pisałem gdy robiłem,
za wcześnie? może dobrze, po obiedzie to wiesz musztarda :))
pobudzam waszą kreatywność, knedle też są coolne :)

Cytat:

2009-05-05 16:56:52, mariola72 napisał(a):
Krakn ty z gastronomia jakos zawodowo zwiazany,czy to tylko twoje hobby...matko jak ja zazdroszcze twojej dziewczynie:-P...od samego czytania slinka leci:-P...

Z gastronomią tyle mam wspólnego że lubię smacznie zjeść :-]

Zazdrościć jej nie masz co, właśnie zjadła i leży na sofie i ruszać się nie może i jęczy czemu jej to znowu zrobiłem, a ja nawet paska nie odpiąłem jeszcze :-o i nie wiem o co chodzi 8-)
jednym słowem mam nieruchomość w domu :-o:-]:-]:-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #10 Ocena: 0

2009-05-05 18:43:24 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 23 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,