MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 20 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anielka

Post #1 Ocena: 0

2009-03-14 20:49:38 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Cytat:

2009-03-14 11:11:50, anielka napisał(a):
Cytat:

2009-03-14 11:03:00, ciupek napisał(a):
Cytat:

2009-03-14 10:53:51, anielka napisał(a):
Dzis jade do jakieja polskiej Goralskiej restauracji na Ealing ale na jutro kupilam steki wolowe(rump steak)ktore moj maz robi na specjalnej karbowanej patelni.Najpierw smaruje je oliwa truflowa i odstawia na godz. potem smazy po 2 min.z kazdej strony.Do tego robie sos pieprzowy i szpinak z czosnkiem.Niebo w gebie.
Jak goralska to moze beda serwowac oscypka z patelni...mniam z borowkami na przystawke(lepszy niz cammembert)


No na to wlasnie licze.
Podobno maja super zurek w chlebie a na dzien dobry podaja chleb ze smalcem.
Zobaczymy.
Wieczorem zdam relacje.


No niestety oscypka nie maja.
Zreszta miejsce po za wystrojem goralskim(powiedzmy srednim) nie ma nic wspolnego z goralska kuchnia.Zupa to moze z wygladalu przypominala zurek ale smak niestety nieokreslony.
Tak wiec moj dzisiejszy obiad nieudany:-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-03-14 22:37:47 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #3 Ocena: 0

2009-03-14 23:14:28 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Moj maz tak wlasnie liczyl na kwasnice.A tam lipa.W menu "przystawki" KREWETKI W MASLE
Uwielbiam polskie gory i goralska kuchnie ale to jakas pomylka.
I buli nie maja:-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2009-03-15 10:36:53 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2009-03-15 15:29:34 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2009-03-15 15:33:30 (16 lat temu)

andyopole

Posty: 13551

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Rosolek, ziemniaczki, fasolka szparagowa, brukselka, brokuly zapiekane z czosnkiem i serem, pieczen wieprzowa.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #7 Ocena: 0

2009-03-15 15:52:28 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-03-15 16:08:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2009-03-16 00:46:21 (16 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2009-03-13 18:28:47, ediedi266 napisał(a):
A Ja mam fajny i wsumie szybki przepis :)
1. 50 deg miesa z piersi kurczaka plucze i kroje w mala kostke lub cienkie paski
30 deg pieczarek myje i scieram na jarzynowej t
arce z duzymi otworami
pol peczka natki z pietruszki plucze i drobno siekam
w misce lekko ubijam 3 jajka dodajac stopniowo po lyzce 4plaskie lyzki maki .
Dodaje jeszcze 2 lyzki majonezu ,mieso i pieczrarki , mieszam przyprawiam do smaku pieprzem i sola przykrywam i odkladam na godzinke do lodowki.
Na duzej patelni rozgrzewam olej i duza lyzka smaze kotleciki .zdejmuje na papierowy recznik aby sciekl nadmiar tluszczyku .
I sa super gotowe do zjedzeniam
Mijami ......:-]:-D


Ja sprobowalam dzisiaj, a ze lubie eksperymentowac, pol zrobilam bez pieczarek, ale dodalam sosu chilli, tez bardzo dobre
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #10 Ocena: 0

2009-03-16 14:59:07 (16 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

ja wczoraj pieklam kurczaczka...mowie wam rewelacyjny wyszedl...:
natarlam go sola z zewnatrzi w srodku do srodka wsadzil cale jablko pokrojone na cwiartjki i 4 zakbki czosnku pokrojone na mnijejsze porcje wsypalam ziola prowansalskie i chili....pod skore z wierzchu takze wlozylam kilka zabkow czosku... do tego calosc posypalam dosc mozno chili i bardzo duzo ziol prowansalskich...wsadzialm do rekawa do pieczenia i na 90min do piekarnika na 220 stopni....mowie wam palce lizac...cos wspanialego!! wyszedl taki soczystki pachnacy...do tego surowka....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 20 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,