Prawo jazdy dla każdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » CO DZIS NA OBIAD ?

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Dom i Rodzina" opiekuj± siê: frelcia, Nenna1

Strona g³ówna » Dom i Rodzina » CO DZIS NA OBIAD ?

Nowy tematNowy post

Strona 5 z 14 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 5 z 14
gosian

Post #1

2007-09-07 20:54 (11 miesiêcy temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Sk±d: z domku....

a na deser to w-z z bita smietana:-P
Nie rezygnuj z marzeñ w obawie przed przegran±......

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

gosian

Post #2

2007-09-07 21:07 (11 miesiêcy temu)

gosian

Kobieta

to nie na temat ale mam pytanie do chmielunki twój dzidziu¶ ile ma tygodni?:-P

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

mcdonesco

Post #3

2007-09-07 23:12 (11 miesiêcy temu)

mcdonesco

Kobieta

Z nami od: 06-06-2007

Sk±d: Londyn

Cze¶æ wszystkim! Teraz powinno byæ pytanie co dzi¶ na kolacje. Z moich gotowalniczych eksperymentów wysz³y nici (córka zjad³a sam ryz z sosem - miêso zostawi³a bo za du¿e kawalki a za to ma³y zjad³ tylko mieso a resztê zostawi³) razem stwierdzili ze owszem by³o to co¶ nowego ale wcale nie tak dobrze smakowa³o.Dobrze ze na dok³adkê stary nie grymasi³ i wcina³ nawet twierdz±c jakie to dobre ( dyplomata albo poprawny kulturalnie)
Mial kto¶ racje w tym po¶cie trzeba by³o ZAMóWIC CHIÑSZCZYZNÊ !!!!
Ha ale za to dzisiaj po wczorajszej pora¿ce(choc mi smakowa³o) nie podda³am sie i zrobi³am te krewetki.
I wiecie co to jest super! roboty 30 min a pysznego ¿arcia cale popo³udnie i ja jeszcze wcinam. Dzieciaki wcina³y a¿ uszy im sie trzês³y ( nie powiem trochê je oszuka³am mówi±c ze to malutkie kawa³ki kuraczka tylko ze dzisiaj je pokroi³am bardziej drobno i starannej)A jak popatrzy³am jak je mój m±¿ to dopiero sie u¶mia³am: zacz±³ je¶æ z pewnym niedowierzaniem i ze tak powiem panika w oczach(bo nie chcia³ mi zrobiæ przykro¶ci i tez nie bardzo do tego dania by³ przekonany)ale jak zamkn±³ po dwóch kêsach oczy przy prze³ykaniu i jad³ a nastêpnie jak swe oczy otworzyl to ju¿ wcina³
jak my.
Polecam szczególnie osobom które chcia³yby spróbowaæ ale sie boja ze zniechêc± sie i obrzydza sobie jakimi¶ gotowymi daniami krewetkowymi

Do góry stronyOffline

mcdonesco

Post #4

2007-09-07 23:18 (11 miesiêcy temu)

mcdonesco

Kobieta

Z nami od: 06-06-2007

Sk±d: Londyn

A jeszcze chcia³abym dodaæ ze ja uwielbiam nasza polska kuchnie i te wszystkie wy¿ej wymienione dania. Ale byli¶my miesi±c w Polsce no i moi i mê¿a rodzice tuczyli nas w³a¶nie takim daniami. O czym tylko z polskiej kuchni marzylismi to na drugi dzieñ by³o gotowe. No i nie wspomnie co jedli¶my podczas odwiedzin u znajomych.
Wiec przejad³o sie narazie. Ale znajac mnie i moja glodomorowa rodzinê to za miesi±c znów zaczniemy powracaæ do i opychaæ sie polskimi smako³ykami

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #5

2007-09-08 10:12 (11 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Sk±d: colchester

Cytat:

2007-09-07 17:24, 4ary napisa³(a):
No placki to tez dam rade zrobic . Ale moze wiesz jakie tu ziemniaki sa najlepsze do tego, bo slyszalem ze jak zle trafie to z plackow nici.
Pozdr

sprawdzone: najlepsze pyrki to te brudne, z ziemia - co angole nie kupuja a mozna je znalezc np w sainsbury... dobre sa tez wszelkie odmiany organic (white albo new potatoes). troche drozsze niz te powzechne ale nie ryzykujesz wyzucenia roboty do smietnika...
...XXX...

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #6

2007-09-08 10:23 (11 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

przepis na krewetki: kup sporo krewetek zwanych tiger lub king (te wielkie, bo te male koktajlowe to nie sa dobre...). musza byc surowe i bez skorki... zamarynuj je w sweet chilli sauce (z firmy blue dragon w sainsbury)z dodatkiem czosnku i swiezej kolendry... zetrzyj na tarce skorke z lemonki i dodaj do marynaty... wcisnij troche soku, ale tylko pare kropli... mozesz tez dodac pokrojone drobno chilli. zamiast soli podlej troche sosu sojowego a dla zaawansowanych troche sosu rybiego...
zostaw w lodowce na troche, a potem nadziej na szaszlykowe patyczki i na grill...ok 3 min z kazdej strony i palce lizac... mozna tez na patelni ale jak za duzo marynaty to sie raczej ugotuja wiec patelnie rozgrzej do czerwonosci... i ostroznie - lubi sie przypalic ze wzgledu na cukier w sosie chilli...
...XXX...

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #7

2007-09-08 10:41 (11 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

a jak szkoda kaski na cale te przyprawy to poprostu zamarynuj je w czosnku i smaz na patelnii z maslem... podawaj z chlebem czosnkowym lub makaronem noodles...
...XXX...

Do góry stronyOffline

graza28

Post #8

2007-09-08 17:38 (11 miesiêcy temu)

graza28

Kobieta

Z nami od: 30-08-2007

Sk±d: londyn-holloway

NO... NOOOO ... TO CO NA TE KOLACJE DZIS BEDZIE ? BO COS BYM ZJADLA A TU NIC...ZADNYCH NOWYCH PROPOZYCJI? KOOOONIEC MARZEN?:-[
graza28

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

4ary

Post #9

2007-09-08 18:14 (11 miesiêcy temu)

4ary

Mê¿czyzna

Z nami od: 01-09-2007

Sk±d: Derby

Hura Hura Placki sie udaly, co prawda jadalem juz lepsze . Tyle ze teraz przez tydzien bede sie wietrzyc. Tutejsze kuchnie chyba nie nadaja sie do tego rodzaju eksperymentow.
A na kolacje polecam kielbaske biala z chrzanikiem.
To pierwszy dzien reszty mojego zycia [ link usuniêty ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

gosian

Post #10

2007-09-08 19:52 (11 miesiêcy temu)

gosian

Kobieta

wyprobujcie sa³atke...papryka(mo¿e byæ zielona i czerwona)pokrojona w paski do tego ser ¿ó³ty starty na tartce ugotowane jajka i ogórek kiszony....doprawiæ do smaku sol± i pieprzem i dodaæ majonez...pychotka ¿e palce lizaæ i nie potrzeba du¿o czasu na przygotowanie...smacznego:-P

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 5 z 14 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony