MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

goskauk

Post #1 Ocena: 0

2009-10-02 10:46:12 (16 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Mozna miec visa electron i visa debit,nie trzeba nic kasowac.Poprostu mozna miec dwa rozne konta w banku.Jak benefity masz na konto electron to nic nie zmieniasz.Trzymaj karte electron bo nie ma dodatkowych oplat jak placisz za bilet lotniczy:-]
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

ciesza

Post #2 Ocena: 0

2009-10-02 10:54:50 (16 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Zastanawialam sie o co chodzi z dwoma kontami, bo przeciez pytanie nie o tym bylo, ale w koncu zaskoczylam temat zalozony dwa lata temu :-]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-10-02 11:23:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-10-02 11:35:16 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-10-02 10:39:30, whiskyy79 napisał(a):
Witam!Mam pytanie dotyczace karty Visa Debit wydanej przez bank Lloyds TSB_czy w Polsce moge bez problemy pobierac pieniadze z bankomatow?Prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje.

Pamiętaj że każde skorzystanie z bankomatu za granicą jest płatne. Więc lepiej wybierać rzadziej większe kwoty.
A najlepiej nie używać bankomatu tylko bezpośrednio płacić kartą w sklepie za to nie ma opłat.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #5 Ocena: 0

2009-10-02 13:18:06 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Superlover, już kiedyś prowadziliśmy na ten temat dyskusję, że w Lloyds za płatność kartą zagranicą też się płaci!!!! Tyle, że funt, zamiast 2 funtów z bankomatu.

Chińczyk, nie tak do końca z tymi wypłatami z bankomatów...

Zarówno moja karta, jak i mojego męża nie pozwala na wypłacanie ze wszystkich bankomatów. W Lloyds nie wiedzą o co chodzi, już dwukrotnie wymieniali nam karty i nie pomogło. Zresztą jakiś czas temu tu na forum też ktoś o to pytał.

W razie czego służę radą, które bankomaty wypłacają ;-)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-10-02 13:22:02 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Fajnie że mamy wolny rynek i można zmienić bank na porządny czyli taki który nie pobiera opłaty i wszystkie bankomaty działają :-D
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Unwinka

Post #7 Ocena: 0

2009-10-02 20:50:09 (16 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2007-08-30 19:19, ParaDox napisał(a):
Dziala tak somo jak Elektron. Nie wydasz wiecej niz masz na koncie. Pin (pisalo w liscie na 100%) dostaniesz w osobnym liscie

I tu się ParaDox mylisz....
Jak sama nazwa wskazuje masz możliwość wejścia na debet, a czy debet jest ustalony z bankiem czy też nie to problem posiadacza konta, bowiem za nieustalony debet są niewyobrażalnie wysokie kary!

Sama swego czasu miałam debet w Lloyds, bowiem jak się okazało sklepy mają do 4 dni roboczych na ściągnięcie pieniędzy z konta, ja robiąc zakupy w czwartek sprawdziłam stan konta w poniedziałek przed południem i wypłaciłam sporą sumę. Kilka dni później okazało się, że we wtorek rano z konta ściągnął TKmaxx i uups DEBET, a co za tym idzie kara (że ośmieliłam się skorzystać z kasy banku) + codzienna opłata itepe...

Także VISA DEBET nie działa jak VISA ELEKTRON (wiza elektron wypłaci tyle pieniędzy ile jest na koncie, a przy braku środków nie jest możliwe realizowanie transakcji bezgotówkowej w sklepie). Wiza debet jest na tyle wygodna, że można nią płacić on-line.

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 02-10-2009 20:51 ]

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #8 Ocena: 0

2011-06-23 12:35:10 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Mam kolejne pytanie dotyczące mojego "ukochanego" Lloyds TSB, ale piszę tutaj, bowiem sądzę, że odpowiedź na frapującą mnie kwestię może przydać się innym użytkownikom kart Visa Debit.

Otóż, po trzech latach, na miesiąc przed upływem daty ważności pierwszej karty otrzymałem nową - z informacją, że muszę się starej pozbyć, ciachając ją wzdłuż "serca", czyli chipa.

Moje pytanie dotyczy obaw związanych z ustawionymi direct debit, za pomocą tej karty (w tej chwili mam ustawiony direct debit na rachunki telefoniczne - ściągane z konta od około roku, i jeden nowy DD, który jeszcze nie był ani razu ściągnięty, a pierwsza opłata powinna nastąpić w tym miesiącu).

Zatem, dochodząc do sedna - czy direct debity są przypisane do karty, czy do konta (za pośrednictwem karty - czyli, set up, a potem dane z karty już nie są istotne), bo mimo, iż PIN nowej karty jest ten sam, to długi numer jest nowy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #9 Ocena: 0

2011-06-23 12:41:59 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

Do karty bedziesz musial podzac nowy nr tej karty tam gdzie masz DD np Paypal , firma ubezpieczeniowa jezeli placisz mesiecznie rowniez telefonik
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2011-06-23 13:32:49 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Direct Debit sa przypisane do konta. Bardzo rzadko sa ustawione platnosci bezposrednio z karty debetowej, bylyby to tak zwane CPA - Continuous Payment Authority albo Recurring Payments i na pewno bys o tym wiedzial.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,