MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek szkolny - od kiedy?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

megi_1

Post #1 Ocena: 0

2007-08-10 15:22 (18 lat temu)

megi_1

Z nami od: 27-02-2007

Witam serdecznie,
na wstepie bardzo przepraszam że ponownie poruszam ten temat ale niech mnie ktoś oswieci bo nic juz z tego nie rozumiem:(
Moja córka 02.06 tego roku skończyła 4 latka, czyli mozna powiedziec, ze ma 5. Chciałam ją zapisac do przedszkola zaraz po naszym przyjeździe w marcu i powiedziano mi, ze nie kwalifikuje się juz do przedszkola i że mam ją zapisać do szkoły. W szkole jedna Pani dała mi formularz rejestracyjny, po czym przy jego składaniu inna Pani zaczęła mi wytłumaczyć ze ona jeszcze nie moze iść do szkoły, ze dopiero od stycznia jak bedzie miała kalendarzowo 5 lat ...
Nic już z tego nie wiem.
Powiedzcie mi prosze z własnych doswiadczeń jak u Was wygladało zapisywanie dziecka do szkoły. Nie ukrywam, ze jej pójscie do szkoły już od wrzesnia wcale mnie nie cieszy, uwazam, ze to dla niej za wczesnie ale postanowiłam ją zapisać bo dochodziły do mnie głosy, ze to jest obowiazek i ze jesli jej nie poslę nałożą na mnie karę finansową.

Będę wdzieczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
megi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2007-08-10 15:47 (18 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

rzeczywiscie obowiazek szkolny jest od skonczonych 5 lat, jednak czasami szkoly przyjmuja od 4 lat, moze w tym przedszkolu miejsca nie bylo. poszukaj innego.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

chatage

Post #3 Ocena: 0

2007-08-11 13:43 (18 lat temu)

chatage

Z nami od: 29-04-2007

rozni sie to troszke miedzy regionami, z mojego doswiadczenia w okolicach Brighton dzieci ida do szkoly w semestrze po 4-ych urodzinach, czyli dla Ciebie we wrzesniu (mozesz to jednak opoznic o semestr),,, w Nottingham natomiast szkole rozpoczynasz w semestrze kiedy konczysz 5 lat (czyli dla ciebie styczen, lub w niektorych szkolach nabor w kwietniu). Skontaktuj sie ze szkola do ktorej posylasz dziecko (oni przysla ci formularz) lub odpowednia dla Ciebie jedostka urzedowa....
Powodzenia:)) Baska

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,