MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd z anglii bez paszportu i dowodu

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Madzik1002

Post #1 Ocena: 0

2007-08-09 10:15 (18 lat temu)

Madzik1002

Z nami od: 10-07-2007

Wielkie dzieki za wszystkie podpowiedzi moze cos mi sie uda wykombinowac!!:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-08-09 12:11 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2007-08-09 12:15 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #4 Ocena: 0

2007-08-09 12:23 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

no Anika nie wsadzaj ludziom w usta slow,ktorych nikt nie powiedzial.zbluzgac to Ty zbluzgalas angielskich lekarzy i nikt nie nazwal Cie glupia.pomysl troche zanim cos napiszesz:-Y

Do góry stronyOffline

Katsuichi

Post #5 Ocena: 0

2007-08-09 13:51 (18 lat temu)

Katsuichi

Z nami od: 18-05-2007

Cytat:

2007-08-09 12:11, anika22nh napisał(a):
jezeli twoje dziecko jest obywatelem pl to bez problemu moze wjechac na teren naszego kraju , wystarczy jechac do ambasady i tam wystawia ci karte wjazdowa (czyli tylko w jedna strone do pl) ale w kreaju musisz wyrobic malemu badz malej paszport.
i kazda osoba dorosla ktora jest polakiem moze tak wjechac na teren naszego kraju:-P

a co to jest karta wjazdowa??
chyba za niemca byly ausweissy
:-]
chodzi ci pewnie o paszport na powrot do kraju...
no i tu niestety nie masz racji dziecko takiego paszportu nie dostanie, ale mozna wyrobic paszport tymczasowy dla dziecka na 12 mscy.

[ Ostatnio edytowany przez: Katsuichi 09-08-2007 13:52 ]

Do góry stronyOffline

Malutka2007

Post #6 Ocena: 0

2007-08-09 14:06 (18 lat temu)

Malutka2007

Z nami od: 30-07-2007

anika napisz prosze czy zalatwialas dla siebie albo dziecka, a moze ktorys z twoich znajomych?> karte wjazdowa. Bo ja pisalam do konsulatu w sprawie "jakiegos" dokumentu dla dziecka na jednorazowe przekroczenie granicy to dostalam taka odpowiedz:
Szanowna Pani,
Konsulat Generalny RP w Londynie informuje, że w przypadku dzieci urodzonych na terenie Wielkiej Brytanii dokumentem niezbędnym do przekroczenia granicy jest paszport.

Na podstawie ustawy z dnia 13 lipca 2006 r. o dokumentach paszportowych dzieci poniżej 5 roku życia otrzymują paszporty tymczasowe na 12 miesięcy. Dla dziecka przed ukończenie 5 roku życia prawo nie przewiduje paszportu na powrót do kraju.

W celu złożenia wniosku o wydanie paszportu dla dziecka w Konsulacie Generalnym RP w Londynie należy się umówić na spotkanie za pośrednictwem Internetu. W celu rezerwacji spotkania zapraszamy na stronę internetową Konsulatu: www.polishconsulate.co.uk - "elektroniczny system rezerwacji spotkań paszportowych".

A spotkanie paszportowe mam dopiero na 24 grudnia.:-(
Odpisz prosze jak najszybciej#
POzdrawiam

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #7 Ocena: 0

2007-08-09 22:21 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2007-08-09 07:26, marcheweczka napisał(a):
możesz wyjechac na certyfikat urodzenia,ale w polsce musisz wyrobic dowod lub paszport.Ja tak robiłam i teraz czeka mnie to samo...

Ciekawa jestem jak to zrobilas!!!!

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2007-08-10 08:54 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #9 Ocena: 0

2007-08-10 10:46 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

raczej nie Anika,Ty wszystko wiesz najlepiej,ja siedze w Londynie i nie mam o niczym pojecia:-]

Do góry stronyOffline

Katsuichi

Post #10 Ocena: 0

2007-08-10 14:09 (18 lat temu)

Katsuichi

Z nami od: 18-05-2007

Ludziki drogie :-]
nie ma mozliwosci innej dla kazdego polskiego obywatela podrozowania za granice jak na paszport (nowa ustawa paszportowa z sierpnia ub. roku), wyjatkiem sa kraje UE i EOG gdzie mozna jezdzic na dowod osobisty (do konca tego roku nawet na zielony - procz rayana bo ci idioci tego nieuzaja). A wiec jesli ktos zgubi wszystkie dokumety Konsulat tez wyrabia mu paszport tymczasowy, na podstwie danych uzyskanych z kraju (urzedu gdzie osoba jest zameldowana) taki paszprot jkest w jedna strone i wazny jest kilka dni.
W przypadku dzieci nied ma mozliwosci wydania paszportu na powrot do kraju, bo taki brzdąc nie jest zarejesrtowany z kraju i nie mozna potwierdzic jego tożsamości. Tak wiec nalezy przedstwic wszystkie dokumety potrzebne do wyrobienia paszportu dziecku (zgoda odbojda rodzicow, paszporty rodzicow, swiadectwo urodzenia dziecka) i sruuuu paszport powinien byc sie zrobić :-]
Co do czekania w kolejce na spotkanie no coz trzeba planowac na zaś i uwawiac jeszcze nienarodzone dzieci... Ale mysle ze w sytuacjach ekstremalnie trudnych Konsulat moze umowic wczesniej spotknie.
Mam nadzieje ze wyjasnilem wszystkim powyzsze kwestie i prosze o nienazywanie paszportow na powrot do kraju paierami powrotnymi albo kartami powrotnymi, poniewaz wszystkie dokumety paszsportowe obecnie maja charakter ksiazeczek.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,