|
|
---|---|
samotna30 | Post #1 Ocena: 0 2007-07-20 13:24 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2007 |
CZESC WAM WSZYSTKIM . JESTEM SAMOTNA MATKA MAM DWOJE DZIECI , OJCIEC DZIECI WOGLE SIE NIMI NIE INTERESUJE NIE PLACI MI ALIMENTOW , DZIECI IDA TU OD WRZESNIA DO SZKOLY , CHCIALABYM WAS ZAPYTAC CZY ISTNIEJE COS TAKIEGO JAK POMOCE FINANSOWA OD SZKOLY NA WYPRAWKE DLA DZIECI , BARDZO PROSZE O PORADE .
|
wonka21 | Post #2 Ocena: 0 2007-07-20 13:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: Plymouth |
Czesc, jestes w Polsce?? Jesli tak to wiem tylko tyle ze mozesz dostac jednorazowa pomoc od Opieki Spolecznej na wyprawke dla dzieci na podreczniki i inne potrzebne rzeczy (otrzymasz ja prawdopodobnie dopiero we wrzesniu). Musisz zlozyc wniosek jak najszybciej.
Co do pomocy ze strony szkoly to nie wiem, ale slyszalam kiedys ze szkola wypozycza podreczniki dzieciom, ktore z roznych powodow(zazwyczaj finansowych) nie moga kupic sobie wlasnych. Najlepiej zapytaj w sekretariacie szkoly czy mozesz liczyc na jakas pomoc. Zycze powodzenia Ps. jesli jestes za granica to niestety nie wiem czy cos takiego istnieje. [ Ostatnio edytowany przez: wonka21 20-07-2007 13:40 ] |
samotna30 | Post #3 Ocena: 0 2007-07-20 14:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2007 |
JESTEM TUTAJ PRZESZLO ROK
|
Joan01 | Post #4 Ocena: 0 2007-07-20 15:06 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Z tego co wiem, to takiej pomocy tutaj nie ma, bo jedynym wydatkiem jest mundurek. Wszystkie przybory szkolne i książki zapewnia szkoła.
Koszt mundurku to ok.50 funtów |
vitek | Post #5 Ocena: 0 2007-07-20 17:00 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Najlepiej zgłoś w szkole że nie stać cię na kupno stroju i oni powiedzą ci co w związku z tym zrobić. Jeżeli się kwalifikujesz dostaniesz gratis, ale procedura może być różna w każdym mieście więc pytaj na miejscu
The Mythbuster
|
|
|
major1984 | Post #6 Ocena: 0 2007-07-29 22:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
witam.wiec tak w angli gdy ziecko zaczyna szkołe nic cie nie obchodzi żdne ksiażki,zeszyty,cwiczenia itp.musisz zakupic mundurek w skład którego wchodzą:
buty ok 10 funtów. koszulki białe polo ok 3funtów spodniczka lub spodnie ok 5-6 funtów i białe skarpetki ok4 funtów i to wszystko co musi miec twoje dziecko a w szkole zakupujesz tylko bluzę z logiem danej szkoły do której dziecko bedzie chodziło,worek na strój gimnastyczny,i ala teczkę na rysunki i prace domowe nieraz zadane koszt całkowity tego wynosi ok.15-20 funów. pozdrawiam |
ewasz32 | Post #7 Ocena: 0 2007-07-30 07:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2006 Skąd: Newry |
Witam serdeczne!Czytam odpowedzi na forum i musze stwierdzic ze osoby wypowadajace sie nie bardzo maja pojecie o czym pisza.W zeszlym rok moje corki podejmowaly na wyspach nauke wiec zlapalam sie za glowe obliczajac koszt mundurkow.Dla starszej koszt wynosil 150 a dla mlodszej ok.70 i tu z pomoca przychodzi szkola.Musisz udac sie do dyrekcji i powiedziec o Twojej sytuacji finansowej.W szkole znajduja sie take komork ktore zalatwaja wszystkie formalnosci,powadamiaja Cie kedy,o ktorej w jakim sklepe mozesz dokonac zakupow podajac ekspedientce swoje dane a reszta Cie juz ne obchodzi.To jest jednorazowa pomoc i nie wiem jak u Ciebe ale w szkole w Newry proponja rowniez pomoc w zyskaniu zasilkow na dzieci.Zycze powodzenie.Pozdrawiam.
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2007-07-30 08:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
otorz tak, jesli chodzi o koszty mundorkow, to zalezy do jakiej szkoly dziecko trafi. szkoly panstwowe maja zdaje sie 4 kolory mundorkow - niebieski, zolty, zielony i bordo. tu rzeczywiscie stroje mona kupic tanio. sa tez szkoly fundacji, szkoly katolickie , prywatne , tyle juz zdazylam sie ich naodrozniac i w tych koszt stroju rzeczywiscie moze udezyc po kieszeni. tak wiec przy wyborze szkoly proponuje najpierw wybrac sie do councilu i tam uzyskac niezbedne informacje lub na danej stronie internetowej. natomiast jesli kogos stac na wieksze koszty wybor nalezy do niego.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
|