MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wynajecie mieszkania

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

romantiro

Post #1 Ocena: 0

2007-07-01 02:16 (18 lat temu)

romantiro

Z nami od: 01-07-2007

Mam mieszkanie w Polsce ktore chcialbym wynajac a musze to uczynic przez agencje, a z tego co wiem bede musial odprowadzac podatek do US. Jestem tu dwa lata i tak jak wiekszosc z nas nie odprowadzilem podatku w Polsce!
Jak ta sytuacja ma sie do tego mieszkania i czy przez to ze bede musial zglosic mieszkanie jako wynajete i odprowadzac podatek do US, czy fiskus moze scignac mnie za nie zaplacony podatek, jesli tak to jak tego uniknac!!!
Dodam ze nie mam rodziny w Polsce i to mieszkanie jest jedyna zecza ktora tam pozostala!
dzieki za pomoc!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-07-01 09:10 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Co to znaczy, ze nie odprowadziles podatku w Polsce? Jestes pewien, ze zgodnie z umowami o unikaniu podwojnego opodatkowania byles zobowiazany placic podatek w Polsce? Zacznij od tego, bo moze wcale nie musiales nic placic i jestes w porzadku w stosunku do US. Artykuly prasowe demonizuja te kwestie i nie jest tak, ze kazdy kto wyjechal musial cos placic. Kazda sytuacja jest indywidualna.

Zgodnie z nowa umowa, jesli bedziesz wynajmowal to mieszkanie to zaplacisz podatek od tego w Polsce i nie bedzie to mialo wplywy na podatek od dochodow w UK. Zakladajac oczywiscie, ze mieszkasz na stale w UK.

Znajdz kontakt do jakiegos doradcy podatkowego w Polsce, zadzwon i sprobuj ustalic swoja sytuacje podatkowa. Tak bedzie najlepiej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

romantiro

Post #3 Ocena: 0

2007-07-01 20:20 (18 lat temu)

romantiro

Z nami od: 01-07-2007

dzieki serdeczne za odpowiedz!!!!
Pozarawiam:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline