|
|
---|---|
Estera23 | Post #1 Ocena: 0 2007-06-29 20:09 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 Skąd: skegness |
mąż mój siedzi w Skegness nie jest w stanie nas ściągnąć bo zarabia 150f tygodniowo i nie stać go na mieszkanie osobne wiec o Benefit Children nie może się starać bo zanim jemu przyznają to minie jakieś 3 miesiące w tym czasie mam nadzieje że uda mu się nas ściągnąć. Taks Cildren tez nie może się starać bo dziecka nie ma z nim jest w Polsce, o Hausin Benefit tez nie może się starać bo nie ma jeszcze własnego mieszkania. wyliczyliśmy mieszkanie 400f do tego mój i jego taks 160f plus 15f za prąd na miesiąc to wynosi 580f na miesiąc a on zarabia 600f a mleko i pampersy też kosztują wiec zanim dostaniemy jakieś dotacje to z głodu umrzemy a jeszcze za wypełnienie wniosku każdego trzeba płacić bo nie znamy języka na tyle same problemy mówię wam. 13lipca muszę zostawić Mamie dziecko i jechać szukać pracy do Męża do skegness na jakiś miesiąc może się coś przez ten czas zmieni bo długi rosną.
|
frelcia | Post #2 Ocena: 0 2007-06-29 21:13 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Witam
Ze dziecko jest w Polsce to nie znaczy, ze on nie moze sie o Child Benefit starac - jak najbardziej moze, chyba ze dziecko ma skonczone 16 lat i sie juz nie uczy. Working Tax Credit - równiez moze, poniewaz ma male dochody i nie wazne, ze Ty jestes jeszcze w Polsce, wazne aby cie w formulazu nie ujal. Child Tax Credit - niestety nie bo dziecko jest poza granicami UK Housing Benefit - niewazne, ze mieszka w wynajmowanym domu wazne aby byl w nim sam i wtedy takze zostanie mu przyznany. Pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() |
Estera23 | Post #3 Ocena: 0 2007-06-30 07:51 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 Skąd: skegness |
Dzieki za pomoc tylko tak jest wszystko skomplikowane narazie mamy dziecko w wieku 10miesiecy i jak on teraz złoży wniosek o benefis children to mu nie przyznają chyba bo ja jadę 13stego lipce do niego do pracy na jakieś półtora miesiąca a dziecko zostaje w Polsce wiec mu nie dadzą benefitu bo obydwoje pracujemy. Tax Credit jest od małych zarobków to też musi poczekać ze złożeniem aż ja skończę pracować a ponoć na odpowiedź się czeka nawet do 8miesięcy. Housin Benefit nie stara się bo mieszka z siostrą i kuzynką. Puki nie znajdziemy i nie zarobimy na mieszkanie to z tego wynika że o nic nie może się starać, nie płaci taxel hausu bo nie jest zameldowany u siostry i nie może się tam zameldować bo siostra jego nie chce żeby jej dodatek do taksu zabrali i zamiast 60f miesięcznie będzie płaciła 80f albo i więcej. Fajnie pogadać z kimś o takich rzeczach ja jestem w kropce boje się że jak zarobimy na mieszkanie i ściągnę dziecko, zanim nam przyznają dotacje to popadniemy w zadłużenia. Na dodatek nie znamy Angielskiego dobrze nie wiemy jak co wypełniać próbowałam ze słownikiem internetowym ale nie da rady wszystkiego przetłumaczyć,a w Skegness nikt nie chce mężowi wypełnić będzie musiał kogoś znaleźć za pieniądze by mu wypełnił. Jak pojadę do niego będę starać się zając tymi dotacjami.
WWWWWielkie dzięki za wysłuchanie i doradzenie. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alfa170 | Post #4 Ocena: 0 2007-06-30 10:41 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Loughborough/Sileby |
Po pierwsze child benefit przysluguje kazdemu bez wzgledu na zarobki dlatego nie rozumiem dlaczego piszesz ze mu nie dadza jak ty bedziesz pracowala ,po drogie o working tax credit tez sie moze starac teraz a jak ty przyjedziesz i bedziesz pracowala to wystarczy zadzwonic i ich poinformowac o tym.Jezyk to nie jest az taki problem jest tu wielu polakow co nie znaja jezyka i daja rade we wszystkich urzedach mozesz poprosic o rozmowe z tlumaczem.Z tego co mi wiadomo nawet na tym forum ktos podawal numer telefonu w sptawie taxow w j.polskim,trzeba sie tylko troche wysilic i poszukac.Acha i jeszcze jedno nie rozumiem tego z tym council tax pierwsze slysze zeby to sie placilo za ilosc osob w domu,no ale ja nigdy z nikim nie mieszkalam i moge sie mylic,to niech mnie ktos poprawi.
[ Ostatnio edytowany przez: alfa170 30-06-2007 10:47 ] |
Post #5 Ocena: 0 2007-06-30 12:00 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|