MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prosze o odpowiedz

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

adusia

Post #1 Ocena: 0

2007-06-18 12:05 (18 lat temu)

adusia

Kobieta

Z nami od: 15-03-2007

Czesc
Mam pytanie: do Anglii przyjechalam w pazdzierniku 2005 roku, wiedzialam, ze musze sie jakos zabezpieczyc w Polsce i wykupilam indywidualne ubezpieczenie w Warcie.Skladki place co 3 miesiace. ednakze ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy to ubezpiezenie jest mi wciaz potrzebne skoro mam insurance number w Anglii i moge sie tu leczyc prawie bezplatnie. Prosze pomozcie mi. Ubezpieczenie to z Warty to ubezpieczeniezwiazanez kosztami leczenia za granica i nieszczesliwym wypadkiem. Zastanawiam sie czy wciaz lepiej oplacac to ubezpieczenie czy raczej zrezygnowac? Co Wy o ty sadzicie?

Dziekuje z gory za wszystkie sugestie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

marzena23

Post #2 Ocena: 0

2007-08-15 18:54 (18 lat temu)

marzena23

Z nami od: 13-08-2007

ja uwazam ze powinnas zrezygnowac z tego polskiego ubezpieczenia jezeli posiadasz tu w anglii nin.Jak bedziesz chciala pojechac do polski zawsze mozesz sie ubezpieczyc na miesiac lub dluzej w zaleznosci od dlugosci pobytu lub na miejscu w polsce np w pzu.Ja tak robie.szkoda pieniedzy dziewczyno!!!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewasz32

Post #3 Ocena: 0

2007-08-15 20:38 (18 lat temu)

ewasz32

Kobieta

Z nami od: 15-02-2006

Witam serdecznie!Jest mozliwosc zapisania sie na dodatkowe ubezpieczenie w zakladzie pracy gdzie kwoty sa zalezne od oferowanego ubezpieczenia (od 10 funtow) i pokrywaja te zabiegi za ktore w UK musimy placic.Jezeli zas chodzi o wyjazd do Polski to musisz sie zarejestrowac w Brytyjskim odpowiedniku ZOZ-u i uzyskasz karte na podstawowe leczenie na terenie calej Unii wazna na 5 lat.Jezeli bedziesz chciala linki to prosze o kontakt.Pozdrawiam.:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2007-08-15 21:42 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe