MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"becikowe" dla urodzonego w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-01-19 09:00 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mirabelka77

Post #2 Ocena: 0

2008-01-19 09:09 (17 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

karolagirl=wcale nie musisz pobierac dodatku dla niepelnosprawnych do WTC zeby dostac becikowe,chyba sobie cos zle zinterpretowalas.ale jak dzidzius ma juz pol roku to itak po sliwkach:-?

Do góry stronyOffline

pawcio1978

Post #3 Ocena: 0

2008-01-19 10:25 (17 lat temu)

pawcio1978

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2007

Od 01.01.2007 nie trzeba placic roznicy podatku w Polsce od zarobkow osiagnietych w UK

Do góry stronyOffline

Szubus

Post #4 Ocena: 0

2008-01-19 12:21 (17 lat temu)

Szubus

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2006

opinia..
widac ze sa zwolenicy i przeciwnicy swiadczen socjalnych. Pomijajac emocjilane podajscia podejdzmy to tematu na pragmatycznie.
Wychowanie dzieci niezie ze soba koszty i wyrzeczenia, dlateto system socjalny w zaleznosci od kontycji panstwa mniej lub bardziej wspiera rodziny z dziecmi, UK jest to dobrze rozwiniete- wiec jak sie nalezy to powinno sie z tego kozystac- bo nie jestesmy ludzmi gorszej kategorii-anglole biora przecierz i nie maja z tym problemu. Jesli ktos powie ze angolom sie nalezy po to ich kraj, to mu odpowiem ze niech wraca do polski pracowac po anglia to ich kraj a nie jego. sprawa zasilkow w pl. jesli rodzina jest rozbita i czesc mieszka w pl czesc w uka to moze sobie swobodnie wybierac gdzie pobierac zasilki|(prawo EU). Rzecz o pobieraniu becikowego- kazdy ma sobie jakos radzi, i podejmnie decyzje sluszna do siebie. nie moralne pobieranie tego co sie nie nalezy- defraudacjia jest przestepstwem. tak jak jezdzenie sluzbowym samochodem na zakupy, unikanie placenia podatku, prowadzenie po pijanemu. Jednak na zasadzie need not greed,czyli jesli ktos wziol swiadczenia ktore mu sie nienalezaly ale byly mu konieczne do przetrwania, to wymiar sprawiedliwosci odsetpuje od karania takich osob.
Wiec pozostawiam to juz sumieniu i potrzebom was samych. pamietajcie tylko ze my polacy jestesmy najnizej oplacana narodowoscia w UK a pracujemy najbardziej summienie- to nie moja opinia tylko, to podaja media
Pa

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-01-19 14:18 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-01-19 09:00, xFish napisał(a):
Zalosne sa takie osobiste wycieczki bez zwiazku z tematem. W którym miejscu karolgirl pokazała brak kultury

W niemal każdym bełkotliwym zdaniu swoich obu postów.
Btw. oprócz braku kultury jeszcze całkowity brak rozumu
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ex-rak

Post #6 Ocena: 0

2008-01-19 14:26 (17 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Slyszalem, ze te osoby ktore podrozowaly przez Niemcy, Belgie, Holandie lub Francje tez moga starac sie o "becikowe" w tych krajach....:-)

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2008-01-19 14:31 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Uwaga! Według prawa Unii Europejskiej becikowe należy się w kraju:
- poczęcia dziecka
- urodzenia
- zamieszkania mamy
- zamieszkania biologicznego taty
- zamieszkania partnera mamy jeżeli uważa on w dobrej wierze że jest tatą
w każdym z tych krajów niezależnie od siebie! Czyli można dostać 5 becikowych!!
:-D
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karolagirl

Post #8 Ocena: 0

2008-01-19 18:36 (17 lat temu)

karolagirl

Kobieta

Z nami od: 26-10-2007

Cytat:

2008-01-19 14:18, vitek napisał(a):
Cytat:

2008-01-19 09:00, xFish napisał(a):
Zalosne sa takie osobiste wycieczki bez zwiazku z tematem. W którym miejscu karolgirl pokazała brak kultury

W niemal każdym bełkotliwym zdaniu swoich obu postów.
Btw. oprócz braku kultury jeszcze całkowity brak rozumu
VITKU! BRAK ROZUMU RACZEJ WYSTAPIL U CIEBIE SKORO NIE ROZUMIESZ O CZYM PISZE, ALE TO JUZ TWOJ PROBLEM, BUNTUJE SIE PRZECIW SYSTEMOWI POLSKIEMU, TO TAKIE DZIWNE. FAKT TROCHE ZLE UJELAM TO W OSTATNIM POSCIE, PISALAM O GRUSZCE ZAMIAST O PIETRUSZCE PRZYZNAJE, PO PROSTU NIENAWIDZE, JAK KTOS NIE ROZUMIE CO JEST NAPISANE A SIE MADRUJE. ODNOSNIE MOJEJ NIEODPOWIEDZIALNOSCI I MOICH RODZICOW, NIE MASZ IM CO ZARZUCIC, BO WYCHOWALI MNIE NA WRAZLIWEGO CZLOWIEKA, MADREGO, AMBITNEGO I TAKIEGO CO POTRAFI KOCHAC PRZEDE WSZYSTKIM, POKAZALI MI KAZDA Z DROG, KTORA MOGLAM POJSC I NIE ZBLADZIC, SKONCZYLAM WARSZTATY DZIENNIKARSKIE I STUDIUM REPORTAZU, GDZIE DOSTAJA SIE NIE LICZNI, TO JEST MOJA PASJA. NIE MOW MI WIEC, ZE NIE MAM W SOBIE KULTURY BO MAM JEJ WIECEJ NIZ MYSLISZ. CO DO MOJEJ GLUPOTY, TO TA GLUPOTA DAJE WIECEJ RADOSCI NIZ KIEDYKOLWIEK ZAZNALAM, USMIECH MOJEGO SYNKA WYNAGRADZA MI CALY BOL ROZSTANIA Z RODZINA ZWLASZCZA Z SIOSTRA. DZIEKI MOJU SAMOZAPARCIU I ODPOWIEDZIALNOSCI ZA DRUGIEGO CZLOWIEKA, TA GLOPOTA MA CO JESC I MAM W CO GO UBRAC. CALYMI DNIAMI JESTEM SAMA W DOMU, WYOBRAZ SOBIE JAKA TO MOZE BYC MEKA. ZANIM KOGOS OCENISZ ZASTANOW SIE TROCHE DLACZEGO KRZYCZY W POSTACH, BO JA KRZYCZE. JESTESMY JAKAS WSPOLNOTA NA OBCZYZNIE A MIMO TO POTRAFIMY SOBIE NAKOPAC ILE WLEZIE, ALE W IMIE CZEGO? PIERWSZY POST WLASNIE DO TEGO SIE ODNOSIL, KTOS ZAPYTA O COKOLWIEK TO ZOSTANIE OBSMAROWANY JAK SZMATA. GRATULUJE CZYSTEGO UMYSLU. ZASTANOWCIE SIE CO WY ROBICIE
P.S VITKU XFISH NAPISAL PYTANIE: W KTORYM MIEJSCU KAROLAGIRL POKAZALA BRAK KULTURY. ZAWSZE MUSI BYC ZNAK ZAPYTANIA NA KONCU ZEBYS ZROZUMIAL, JAKZE MI PRZYKRO. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM

[ Ostatnio edytowany przez: karolagirl 21-01-2008 17:28 ]

Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy

Do góry stronyOffline

karolagirl

Post #9 Ocena: 0

2008-01-19 18:42 (17 lat temu)

karolagirl

Kobieta

Z nami od: 26-10-2007

Cytat:

2008-01-19 09:09, mirabelka77 napisał(a):
karolagirl=wcale nie musisz pobierac dodatku dla niepelnosprawnych do WTC zeby dostac becikowe,chyba sobie cos zle zinterpretowalas.ale jak dzidzius ma juz pol roku to itak po sliwkach:-?
KOCHANA MIRABELKO WYOBRAZ SOBIE ZE ZNAM ANGIELSKI I MYSLE ZE DOSKONALE ZROZUMIALAM CO MAM NAPISANE W LISTACH, MAM CALA DOKUMENTACJE POZA TYM ZASIEGALAM TEZ RADY U POLKI, KTORA PRACUJE W BIURZE MATERNITY GRANT. POZDRAWIAM

P.S STARZY!!!
NIE ROBCIE ZE MNIE IDIOTKI TYLKO DLATEGO ZE MAM 19 LAT
Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-01-19 21:10 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline