Str 6 z 13 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2007-08-27 17:16 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
a lubisz placic kary, bo oprocz tego, ze kaza wam oddac kase to jeszcze doladuja wam kare.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
bewub | Post #2 Ocena: 0 2007-08-27 18:08 (18 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2007 |
no właśnie nie bardzo, chodzi mi też o to, że aby zakwalifikować się o SMG stawka CTC musi być wyższa niż 31.44 na jedno dziecko, a nie jestem pewien czy nie dostaniemy mniej. Zrozum że nie chce zarabiać na dzieciach ale z narzeczoną na macierzyńskim będzie nam naprawdę ciężko. Przecież mogłem okazać się bucem i odejść od dziewczyny, a jak oni sprawdzą czy żyjemy razem czy nie.
|
kik1976 | Post #3 Ocena: 0 2007-08-27 19:57 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
wczesniej pisales, ze chceci ecos takiego zrobic na pewien okres, jak pozniej sprostujecie, to zaczna sie zastawnawiac, to chyba logiczne. slyszalam,ze masa ludzi kombinuje nie tylko polacy. jednak jesli dobrze przeczytacie ulotke, to wychodzi na to, ze osoba aby pobierac ctc musi pracowac, pozatym polozna jak bedzie przychodzic do dziecka sprawdza sytuacje socjalna rodziny. nie warto kombinowac o pare funtow, jesli bedziecie mieli wtc i ctc to dostaniecie tzw becikowe, to starczy na poczatek dla dzieci. ja mam 3 i tylko maz pracuje , nie musze kombinowac. pozatym jak zmienia sie twoja sytuacja musisz ich o tym informowac, maly blad i lezysz. a majac dzieci , to chyba lepiej miec jasna sytuacje.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
bewub | Post #4 Ocena: 0 2007-08-29 20:59 (18 lat temu) |
dzięki kiki, najgorsze, że z mego kombinowania zawsze wychodzi kaszana(oczywiście z wyjątkiem niektórych rzeczy-wiadomo bliźniaki nakombinowane bardzo dobrze), chyba masz racje, z tym,że ja WTC nie dostane chociaż rewelacji w tamtym roku nie było, głównie chodzi mi(nam), żeby zyskać jak najwięcej dla(już wiem)dziewczynek i żeby nic nam nie uciekło koło nosa. Jestem tu kawałek czasu i prawie od dnia pierwszego płace podatek a pracuje na okrągło. Szczerze kiki dzięki za odpowiedź ale niech ktoś napisze, że da rade oszukać reveniu i job center(ta sama zaraza). pozdrawiam. ostatnie chwile wolności
|
vitek | Post #5 Ocena: 0 2007-08-29 23:21 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nie musisz oszukiwać bo i bez oszukiwania dostaniesz od groma kasy, więc po co oszukiwać?? Nie jesteśmy w Polsce, tutaj naprawdę DA SIĘ legalnie.
The Mythbuster
|
|
|
bewub | Post #6 Ocena: 0 2007-08-30 19:23 (18 lat temu) |
dzięki vitek, z tym gromem kasy to przesadziłeś(wg mnie około 90 funtów tyg)+child benefit, nie wiem ile się na dzieci wydaje, chyba starczy(musi), damy rade bez ściemy, chociaż to nie mój pomysł; wiadomo ciężarna ma zawsze racje. z bólem ale pojedziemy wg zasad
|
vitek | Post #7 Ocena: 0 2007-09-03 00:14 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nie rozumiem co to znaczy 'wg mnie', to znaczy że tyle dostajesz czy chciałbyś dostawać? No i skoro Ł110 tygodniowo (= Ł500/mc) to nie jest dla ciebie dużo kasy to gratuluję. Dla mnie jest.
The Mythbuster
|
Van_Helsing | Post #8 Ocena: 0 2007-09-03 16:06 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
Jak to sie mowi " apetyt rosnie w miare jedzienia" #
Otrzymujac w polsce chociaz 100 zl miesiecznie na dziecko chodzilibyscie do kosciola i modlili sie za Kaczora ze taka ustawe wprowadzil.. Tutaj 100 funtow to malo... Trzeba patrzec na to iz 100 funtow lepsze niz 0 funtow i ze dobrze ze mozecie dostac od panstwa jakakolwiek pomoc... trzeba szanowac to co sie ma bo w innych panstwach maja znacznie gorzej Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
andrzej_worznia | Post #9 Ocena: 0 2007-09-10 12:48 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2007 |
Witam,
od razu uprzedze ze jestem tępy w te benefity ale utknalem i potrzebuje waszej fachowej i wyrozumialej opini.W tamtym roku mialem WTC i CTC, w tym roku przed kwietniem wyslalem im roczne podsumowanie na formie jaki mi uprzednio dostarczyli. Od wyslania tego rozliczenia nie dostalem zadnej odpowiedzi. Moja sytuacja finansowa jest niestabilna bo raz pracuje, a raz nie ![]() Czy powinienem jeszcze dostac cos od Krolowej czy mam sie juz zadowolic tym co mam. Uprzedzam ze czytam fora, rozne wyliczenia, a nawet postaram sie zadzwonic na infolinie. Chcialbym jednak poznac wasza opinie. Pozdrowka |
frelcia | Post #10 Ocena: 0 2007-09-10 23:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Moim zdaniem zarabiasz wystarczajaco duzo aby wstrzymali ci WTC, oczywiscie CHTC nadal bedziesz dostawal.
Mozesz sobie równiez policzyc czy ci sie nalezy czy tez nie. Pozdrawiam ![]() |