A moze to kwestia tego gdzie poznalismy ta druga osobe?
Sa tacy ktorzy nie ruszaja sie poza wlasne srodowisko z sasiedztwa, ze szkoly, ze studiow wlasnie. Sa tacy ktorzy poznaja sie na ulicy, w pociagu, w internecie.
Str 4 z 4 |
|
---|---|
PannaZMokraGlow | Post #1 Ocena: 0 2022-06-03 21:04:12 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
A moze to kwestia tego gdzie poznalismy ta druga osobe?
Sa tacy ktorzy nie ruszaja sie poza wlasne srodowisko z sasiedztwa, ze szkoly, ze studiow wlasnie. Sa tacy ktorzy poznaja sie na ulicy, w pociagu, w internecie. |
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2022-06-03 22:54:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Richomond, tylko ze te kolezanki nie sa z tej samej branzy. Dla nich ten maz jest wlasie wyznacznikiem statusu spolecznego. Hmm, moj pierwszy maz swoja pierwsza zone na studiach poznal. Potem mnie w srodowisku motocyklistow, czyli wspolna pasja.
Panna w internecie tez sie z wlasnego srodowiska ludzi poznaje, an zasadzie ciagnie swoj do swego. Z jednymi sie zadajesz a innych unikasz, w jakis taki naturalny sposob. Na stonach randkowych ludzie okreslaja gdzie pracuja. Daje to miedzy innymi obraz, czy jest jakas wspona plaszczyzna. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-06-04 00:00:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-06-03 20:00:10, elemelek napisał(a): Cytat: 2022-06-03 16:33:08, daavid napisał(a): Kierowcy ciężarówek wśród ludzi na trochę wyższym poziomie bywali obiektem pośmiewisk bo całe życie w kabinie i raczej nie wiedzą co się dzieje na świecie. O tym, że miewają dorabiane rogi to chyba słychać tylko w Polsce. W UK pod tym względem raczej panuje egalitaryzm 😀 Sam jestem kierowcą ciężarówki tutaj w UK. Większość kolegów po fachu,czy nawet przypadkowych kierowców mają dużą wiedzę, można porozmawiać na dużo tematów,z każdej dziedziny. Uwierz, są czasami bardziej rozeznani w temacie, niż ludzie pracujący w sklepie, magazynie, czy tam innym stanowisku. Chyba, już nie te czasy, że kierowca siedzi tylko za kółkiem, a na pauzie piwkuje (pewnie, tacy są jeszcze). Teraz podczas jazdy słucha się audiobooków. Na przerwie, jest internet i newsy ze świata, składany rower, czy mobilne siłownie. Moim zdaniem jest to opinia z lat 80/90, gdzie jedyną rozrywką był alko. Nie napisałem swojej opinii, znam wielu kierowców, sam mam zawodowe prawo jazdy i wiem że jest bardzo różnie z intelektem wśród kierowców. Od ociężałych umysłowo po ludzi z ilorazem inteligencji dużo powyżej średniej. |
Thorin | Post #4 Ocena: 0 2022-06-04 00:09:33 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Ty to wogole zaje*** jestes, idz spac najlepiej forum nie ucieknie... jedno jest pewne jak by nie kierowcy ciezarowek to bys nie mial co do dziury wlozyc i bys umarl z glodu.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-06-04 03:34:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-06-04 00:09:33, Thorin napisał(a): Ty to wogole zaje*** jestes, idz spac najlepiej forum nie ucieknie... jedno jest pewne jak by nie kierowcy ciezarowek to bys nie mial co do dziury wlozyc i bys umarl z glodu. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. |