MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co robi twój mąż / twoja żona?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PannaZMokraGlow

Post #1 Ocena: 0

2022-06-02 21:44:40 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Rozmawialam w pracy w sumie z kilkoma osobami ktore chyba jakos maja/mialy latwosc opowiadania o swoich klopotach.

Jedna dziewczyna ktora ma odpowiedzialne stanowisko zwierzyla sie ze kiedy ludzie pytaja ja o zawod jej meza, wydaja sie rozczarowani ze maz ma proste zajecie fizyczne. Z kolei mam kolezanke ktorej maz ma od lat depresje i siedzi w domu przy zaslonietych oknach - i ona na pytania o zawod meza mowi ze maz "nic" nie robi. I ta odpowiedz, "nothing", tez podobno dziwi.

Czy rzeczywiscie jest presja szczegolnie na kobiety zeby moc sie pochwalic stanowiskiem malzonka?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2022-06-02 22:03:37 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Hierarchia spoleczna, klasowosc, niespelnione aspiracje, snobizm; )
Wszystko zalezy od otoczenia, od kontekstu, od tego z kim sie kolezanki utozsamiaja, do czego daza, kim sie otaczaja (presja), co ogladaja, co im tam w domu wpoili, jakie maja poczucie wlasnej wartosci itd. Jesli jest na sali socjolog to moze wytlumaczy szerzej: ) bo ja tu tak skromnie skrotami myslowymi.

To kwestia statusu spolecznego. Bialy mezczyzna z klasy sredniej (emigranci sie do tej grupy nie zaliczaja, no coz; )

Niezle brzmi, ze maz/ chlopak/ parter jest wykladowca akademiskim. Chociaz kasy z tego nie ma, ale sugeruje, ze jest inteligenty. To samo informatyk, data analyst i inne takie, no cos tam w tej lepetynie musi miec, skoro jej w pracy uzywa.

Biznesmen, PT czy inny freelance artysta sugeruje sukces, piekno, kase, ogolnie bycie na topie i trendy.

Ja tam uwazam, ze najbardziej sexy sa mechanicy samochodowi i budowlancy. Lubie tez jakos wszelkich "wojownikow", od ochrony na bramce po tych z giwerami od przewozu kasy. Ci wszyscy okularnicy z PhD, moze i sie z nimi ciekawie rozmawia, ale hmm..no nie wiem, czegos tam brak.

Moja diagnoza brzmi, ze twoje kolezanki obracaja sie w srodowisku snobow. Wiesz, in the world of Kardashians...Zyja w swiecie instagramu i programow telewizyjnych, w ktorych wszysy maja lsniaco biale zeby i same sukcesy w zyciu. I ten sztuczny wiecznie przyklejpny do twarzy usmiech. No i potem taki maz fizol, albo z depresja do tego obrazka nie pasuje.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2022-06-02 22:59:00 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2022-06-02 22:03:37, galadriel napisał(a):
...

Ja tam uwazam, ze najbardziej sexy sa mechanicy samochodowi i budowlancy. Lubie tez jakos wszelkich "wojownikow", od ochrony na bramce po tych z giwerami od przewozu kasy. Ci wszyscy okularnicy z PhD, moze i sie z nimi ciekawie rozmawia, ale hmm..no nie wiem, czegos tam brak.

...

Ech, wrocilbym do zawodu, gdyby tylko @gal zechciala na mnie spojrzec. ...:-D

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2022-06-02 23:01:05 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

Ale czy ten sexy mechanik spelniby Twoje oczekiwania na dluzej?
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2022-06-03 00:03:40 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Jeżeli ktoś jest rozczarowany bo dana osoba ma męża/partnera, który ma "prostą pracę", to znaczy tylko tyle, że ten ktoś jest "płytki" i "biedny mentalnie" i nie warto się z nim zadawać.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #6 Ocena: 0

2022-06-03 01:02:16 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Mój mąż teraz śpi, bo rano wstaje do pracy. Ot proza życia :-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

iwona38

Post #7 Ocena: 0

2022-06-03 08:17:28 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

A moj informatyk wlasnie kladzie mi kafelki w lazience.
I teraz nie wiem czy jest sexi jak budowlaniec czy madry jak informatyk🤣
Ludzie sa troche smieszni ze swoimi pogladami. Zawod jaki sie wykonuje czasami ma naprawde niewiele wspolnego z tym co czlowiek soba reprezentuje.
Ja osobiscie nie lubie tylko leni, ktorzy wola zone poslac do roboty a sami szukaja wiecznie pracy bo zadna im nie odpowiada.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2022-06-03 08:18:35 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2022-06-02 23:01:05, Richmond napisał(a):
Cytat:

Ale czy ten sexy mechanik spelniby Twoje oczekiwania na dluzej?

Na dobra sprawe mechanik samochodowy moglby na dluzsza mete okazac sie bardzo pozyteczny:D

@andy, kierowcy ciezarowek w USA tez maja swoj czar. Wiesz, te wszystkie filmy drogi, ZZ Top, ciezarowki i harleye te sprawy; )

xx1234...no wlasnie, ale zyjemy w plytkim spoleczenstwie, ktore promuje powierzchownosc. Kolezanki Panny uwazaja, ze mezem prawnikiem, lekarzem czy tam inwestorem bankowym mozna sie pochwalic. Oczywiscie dopoki sie tej depresji (albo innej choroby przez ktora mozna stracic zarobki) nie nabawi; ) Jak to mowia, w zdrowiu i chorobie...

; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-06-03 08:30:01 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"ale zyjemy w plytkim spoleczenstwie, ktore promuje powierzchownosc"

moze nie plytkim ale proznym na jakis sposob w innym wypadku okreslenie plytki zarezerwowane byloby dla specjalistow jak lekarze prawnicy itp u ktorych zwiazek z osoba ktora ma podobna prace/zarobki to cos zupelnie normalnego

mozna sugerowac sie tym ze w srodowisku latwiej poznac partnera ale czy to przypadek? przeciez poznac mozna kogos na imprezie i jest to czysta loteria pod warunkiem ze cos zaiskrzy

pewnie u lekarzy i prawnikow iskrzenie to kwestia wyboru nie ma tu miejsca na przypadek hehe

chociaz jesli chodzi o Polske to ciezko poznac dziewczyne bez wyzszego wyksztalcenia ktore malo kiedy idzie w parze z wysokimi zarobkami i wysokim stanowiskiem ale to taka wizja 25-30latka wiadomo ze to poczatek kariery i wszystko moze sie zmienic pozniej

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-06-2022 08:35 ]

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2022-06-03 08:30:27 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-06-02 22:03:37, galadriel napisał(a):.

Ja tam uwazam, ze najbardziej sexy sa mechanicy samochodowi i budowlancy.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 03-06-2022 08:31 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,