A mnie wkurza podejście moich znajomych do dzieci, chłop już 3 tv kupił , tym razem ubezpieczył od "nieszczęśliwych wypadków" bo jego 11 letni synek lubi rzucać kubusiami i snikersami po domu, pilot też sie zdarzało ,że fruwał, tak samo lata drze sie po chacie bawi w batmana, ostatnio ziomeczek sie obraził bo nazwałem go debilem i powiedziałem ,że jest uposledzony ,ze dziecka nie wychowuje a ten do mnie ze czasy sie zmieniaja , co maja czasy do tego ?
11 letni chłopak drze krzyczy po domu udaje batamana i urwisa ale jak sie przewrocil to mocno plakal i udawal dziewczynke...
To dzisiejsze pokolenie za 10 lat to bedzie pokolenie piz**** i nieudczaników wlepionych w ekrany xboxa playa i METE z FB, a wiekszosc rodziców, którzy nie potrafią być rodzicami na to pozwala.
Tak samo tablety czy telefony , jeden angol odemnie z roboty wszystko co złe dla swojego 8 letniego syna.
Nie ma czasu na spacer 2 x w tyg albo cos z nim porobic.
Ale tableta, xboxa , telefon i najlepszy ciuszek z JD mlody ma i ten do mnie , ta sama gadka ze jego syn najlepszy i z niego beda ludzie hahahah....
90% rodziców dzisiaj nie potrafią być rodzicami, nie są kreatywni i idą na łatwizne a myślą ,że są fajni , bo młodzi mają elektornie i tablety.
I to nie ma nic wspólnego z czasem bo znowu znam osoby które pracują po 60h tygodniowo i mają czas dla dzieci , na rozmowy, wspólne zabawy , układanie klocków lego czy kolorowanki.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 01-02-2022 16:30 ]