Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » do policji ? |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| Sfora | Post #1 2007-03-11 14:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 11-03-2007 |
Witam. Prawda jest taka, azeby dostac się do policji angielskiej, nalezy być rezydentem UK od 3 lat. I bez tego niestety zadna aplikacja nie przejdzie. I nie mam tu na mysli tylko zwyczajnej słuzby, do której przyjmowani rekruci muszą wykazać się wiedza nie tylko języka angielskiego, ale także ogólna inteligencja i umiejetnościami radzenia sobie w stresujących sytuacjach. Poza tym, takie reguły dotycza także służby na zasadzie wolontariatu czy Community Support ( czyli można powiedziec: strazy miejskiej, w odniesieniu do warunków polskich). Jednakże warto probowac, zachecam wszystkich, droga rekrytacji jest dluga, aczkolwiek gdy się ją przejdzie - to satysfakcja gwarantowana. I rekrutacja zalezy takze od stanowiska, na które chcemy aspirowac.
Dla zainteresowanych, wiecej informacji mozna znależć na stronie Metropolitan Police czy Police of London. I w regulaminie pisze wyraźnie, że Home Office wymaga 3 lat rezydentury. Osobiscie staralam sie o przyjecie, nie majac trzech lat w UK, wiec moja aplikacja ( pomimo skonczonych studiow i pracy magisterskiej o policji w dwoch jezykach ) zostala odrzucona. Wiec skonczylam roczny kurs prawa i po roku sprobowalam ponownie. udalo sie Zachecam wszystkich do rozszerzania swoich horyzontow i pozdrawiam Natalia |
| honi1980 | Post #2 2007-03-11 17:59 (2 lata temu) |
Z nami od: 11-03-2007 |
Witam czy moglabys podac wiecej informacji na temat jak zdobyc prace w policji,jestem zainteresowana bardzo prosze o kontakt na emaila honi2011@wp.pl dzieki pozdrawiam
|
| Redakcja | Post #3 2007-03-11 18:31 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-04-2003 Skąd: Londyn |
|
| karrrolina | Post #4 2008-06-24 23:09:04 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 24-06-2008 |
rany kobieto hehehehehe co ty pleciesz z tym mezem a od kiedy konsul RP daje propozycje pracy w UK.ludzie pomyslcie troche.mieszkam w uk praktycznie od urodzenia matka jest z polski.jestem na tydzien przed testami medycznymi w rekrutacji na police officer.pierwsze slysze to co ty tu piszesz to nie budowa tu nie daja kontraktow na 6 miesiecy nie ma tekiej opcji....co za bzdury.a moze to byl zwiazek harcerski a nie uk police.ale sie usmialam. zdecydowanie za duzo tv programow policjanci z majami a przypominam ze majami to nie uk gdyby tam mial byc ten kontrakt.sorry but you are wrong!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
| Oqular | Post #5 2008-06-25 09:13:37 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 04-01-2006 Skąd: Londyn |
Super musi byc skrytykowac post ktory ktos napisal ponad rok temu. Mozesz opisac jakie to uczucie???
|
| vitek | Post #6 2008-06-25 09:47:06 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
To się nazywa forumowa archeologia
Work is the curse of the drinking class
|
| marcheweczka | Post #7 2008-06-25 09:56:55 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿Rochdale✿✿ |
To się nazywa odbieganie od wątku teraz....albo na temat albo wogóle piszcie....Pozdrawiam
|
| Nenna1 | Post #8 2008-06-25 10:04:26 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-06-24 23:09:04, karrrolina napisał(a): jestem na tydzien przed testami medycznymi w rekrutacji na police officer. ..to sie nazywa miec ciagotki do przezyc extremalnych. No , no ...ryzykantka - w tym stanie? A reakcja Panow -marcheweczka - jest wg mnie jak najbardziej prawidlowa... Odgrzebywanie starych tematow-ok Ale klotnia i krytyka kogos,kogo prawdopodobnie nawet nie ma juz na forum...to chyba przesada?Nie uwazasz? Pozdrawiam ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|