MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Na jak długo bez wizy może przylecieć mój tata

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mela1984

Post #1 Ocena: 0

2021-02-07 23:11:24 (4 lata temu)

mela1984

Kobieta

Z nami od: 21-08-2013

Tata ma przylecieć na jakiś czas żeby nacieszyć się wnukiem 😀nie wiem ile może przebywać w UK bez wizy?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-02-07 23:13:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Do 6 miesięcy nie potrzeba wizy

Źródło

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 07-02-2021 23:20 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

mela1984

Post #3 Ocena: 0

2021-03-19 09:31:13 (4 lata temu)

mela1984

Kobieta

Z nami od: 21-08-2013

Mam jeszcze pytanie,czy jak tato bedzie ok 6 miesięcy w Anglii i po tym czasie poleci do Pl to kiedy może przylecieć nastepnym razem? dopiero w następnym roku,czy wystarczy polecieć do Pl np na tydzień i z powrotem przylecieć na kolejne 6 miesięcy?

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-03-19 09:34:51 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Przecież to dotyczy tylko osób które chcą tu pracować/ uczyć się a nie turystów, turystą można być non stop.

Tata musi mieć tylko paszport, bo niedługo na dowód nie da rady i może sobie siedzieć ile chce.

Jak tata chce pracować to inna rozmowa.

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 19-03-2021 09:37 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-03-19 09:38:41 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

cytat ze strony
W dalszym ciągu można odwiedzać Wielką Brytanię i pozostawać na jej terenie na okres nieprzekraczający 6 miesięcy bez konieczności składania wniosku o wizę. Wizyta bezwizowa pozwala miedzy innymi na aktywności turystyczne, odwiedzanie rodziny i przyjaciół, krótkoterminowestudia i naukę oraz działania powiązane z biznesem
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2021-03-19 09:57:04 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-19 09:38:41, sqlserver napisał(a):
cytat ze strony
W dalszym ciągu można odwiedzać Wielką Brytanię i pozostawać na jej terenie na okres nieprzekraczający 6 miesięcy bez konieczności składania wniosku o wizę. Wizyta bezwizowa pozwala miedzy innymi na aktywności turystyczne, odwiedzanie rodziny i przyjaciół, krótkoterminowestudia i naukę oraz działania powiązane z biznesem

A kto to sprawdzi? jak tata nie będzie nigdzie zarejestrowany, do lekarza można prywatnie, zresztą po co? jak przez telefon.

Tak samo jak nie można jeździć autem zagranicznym jak się jest rezydentem, a znam osoby co jeszcze od początku pobytu jeżdżą -
prawie 10 lat - złapią, nie złapią? i tak dzień za dniem.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-03-19 10:09:59 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

pewnie tak , ale pytanie było o prawo a nie o możliwości.
Policjant w minute ustali kiedy tu przyleciałaś a bardzo możliwe ze służby imigracyjne po półroczu będą robiły kontrole również wśród europejczyków, bo oni cały czas szukają nielegali tylko nie w śród nas wiec tego nie widzimy

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,