2018-05-31 10:42:14, Wielim napisał(a):
Ten wątek to chyba jakiś żart 😂
rozwin mysl
jestem ciekaw co ci chodzi po glowie

Str 2 z 3 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2018-05-31 10:52:11 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2018-05-31 10:42:14, Wielim napisał(a): Ten wątek to chyba jakiś żart 😂 rozwin mysl jestem ciekaw co ci chodzi po glowie ![]() |
AgentOrange | Post #2 Ocena: 0 2018-05-31 10:52:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2018-05-31 09:25:52, Szukampomocy napisał(a): Jest napisane jedynie ze nowa umowa zaczyna sie w pon., jutro ide patrzec to lokum wiec dowiem sie wiecej tylko ze jestem przerazona stanem rzeczy wiec probuje sie dowiedziec jak najwiecej. |
greta | Post #3 Ocena: 0 2018-05-31 11:36:21 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
na twoim miejscu bym brala ten dom i probowala umowic sie zeby pozwolili pozostac ci kilka dni w tym miejscu w ktorym jestes abys mogla ogarna przeprowadzke.moze moga pomoc przy przewiezieniu rzeczy?
odrzucajac oferte stawiasz sie w nieprzyjemnej sytuacji,dajesz do zrozumienia ze nie jestes osoba potrzebujaca skoro wybrzydzasz,zajmujesz na a chwile temporary accommodation jak sama nazwa wskazuje jest to temporary wiec napewno maja innych ludzi w potrzebie ktorzy czekaja az ta accommodation sie zwolni masz szczescie ze masz swoje rzeczy w tym mieszkaniu w ktorym teraz mieszkasz.ja mialam tylko lozka i komputer kiedy dostalam moja oferte i przygotowanie mieszkania(zakup sprzetow,mebli,polozenie dywanu)zajelo mi 2 tygodnie pozniej juz mieszkalam w pustym mieszkaniu spalam na materacu z 2 dzieci ,zaplacilam gosciowi ktorego znalazlam w polskim sklepie w ogloszeniach zeby skrecil mi meble z argosu i powiessil rolety naprawde da sie to ogarnac,watpie aby kazali ci sie wyprowadzic natychmiastowo mysle ze tydzien czasu na ogarniecie(zalatwienie off z pracy i transportu )powinni ci dac porusz ten temat w czasie spotkania i raczej nie odmawiaj jak nie chcesz skonczyc bez mieszkania |
Szukampomocy | Post #4 Ocena: 0 2018-05-31 11:42:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 31-05-2018 Skąd: Bedford |
Taki mam zamiar, dziekuje
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2018-05-31 12:08:51 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
normalna samotna matka mieszkajaca gdzies w tymczasowym lokum cieszylaby sie ze cos dla niej znalezli i ze tak szybko bedzie dostepne a zalozycielka tematu wybrzydza , ze ... nie ma czasu na przeprowadzce , niby pracuje , ale przeprowadzka na weekend , chata za darmo , a tu jeszcze sie wybrzydza , ze nie ma czasu hahaha , tyle jest firm ktore przeprowadza w kilka godzin , ale nie wiem moze ksiezniczka szuka jeszcze by to council ja przeprowadzil
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2018-05-31 12:18:01 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Kto ci powiedzial, ze za darmo ma lokal? Ty jak wynajmujesz to odkupujesz od wlasciciela czesc czy tez za darmo dostajesz i placisz czynsz?
Ada
|
karjo1 | Post #7 Ocena: -1 2018-05-31 12:21:29 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Na ogol sa to lokale socjalne, niewymagajace dodatkowych kaucji, wysokich oplat najmu, poreczycieli.
Dosc niepokojace jest, ze po 13 latach oczekiwania na lokal najemca nie ma zdolnosci kredytowej do najmu na wolnym rynku, ani umiejetnosci organizacyjnych do wykorzystania oferty socjalnej. Przy tym dziecko... |
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2018-05-31 12:26:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2018-05-31 12:08:51, Wielim napisał(a): normalna samotna matka mieszkajaca gdzies w tymczasowym lokum cieszylaby sie ze cos dla niej znalezli i ze tak szybko bedzie dostepne a zalozycielka tematu wybrzydza , ze ... nie ma czasu na przeprowadzce , niby pracuje , ale przeprowadzka na weekend , chata za darmo , a tu jeszcze sie wybrzydza , ze nie ma czasu hahaha , tyle jest firm ktore przeprowadza w kilka godzin , ale nie wiem moze ksiezniczka szuka jeszcze by to council ja przeprowadzil Jaka chata za darmo? Bedzie placic czynsz. Niby pracuje? Nie niby, ale pracuje. Trzy dni Na przeprowadzke to krotko , wiekszosc ludzi ma wiecej czasu na przygotowanie sie . Ale Nie ma rady, trzeba pakowac manatki i sie przeniosic. |
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2018-05-31 12:32:47 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak sie jest samotnym rodzicem, pracuje na caly etat i nie ma wsparcia rodziny, to trudno kokosow na koncie oczekiwac, chyba ze ma sie jakis lukratywny zawod. Depozytu nie musi w socialnym lokalu placic ale wyposazenie tez musi sama pokryc np podlogi etc, ktore np przy prywatnym wynajmu sa standardem juz zapewnionym.
Autorka sie troche zakrecila z ta wizja szybkiej przeprowadzki i tyle. Dostala rady jak ogarnac i tyle. Jakby napisala ze nic nie ma swojego to bylaby pytania dlaczego nie kupila. Jak ma duzo rzeczy, to rozstrzyganie na co wyplate wydala...
Ada
|
Emeryt56 | Post #10 Ocena: 0 2018-05-31 13:31:03 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Autorka postu odruchowo napisała o nagłej przeprowadzce bo to jednak nie małe wyzwanie przy małym dziecku.
Może ktoś w weekend ma wolny czas ? |