MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 977 z 992 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 976 | 977 | 978 ... 990 | 991 | 992 ] - Skocz do strony

Str 977 z 992

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2025-04-23 13:31:45 (2 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Moje jeansy tez dziś ma wysłać. Fajnie, bo chcę je mieć na wyjazd za tydzień :-)

Jak rzecz będzie niezgodna z opisem, to otwierasz sprawę.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2025-04-23 14:04:04 (2 tygodnie temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Maat na vinted czasem można wygrzebać naprawdę cuda za grosze. Kupiłem np. kurtkę North face summit series z Gore-Tex za 50£ nową z metką ta sama kurtka w sklepie 300£ byłem pewny że ktoś przyśle podróbkę przyszedł oryginał, kupiłem dwie pary butów górskich jedne takie, że można iść w niech na Everest za 350£ nowe w pudełku ten model kosztował 800£, ale został wycofany z produkcji i zastopiony nowym za 1200£, ale co dla mnie ważniejsze rozwiązania zastosowane w nowym mi nie pasują, drugie kupiłem za 300£ identyczne w sklepach górskich on-line kosztują 600-650.
Jak pytałem tych ludzi dlaczego sprzedają te buty to jeden zerwał ścięgno Achillesa i już w góry nigdy nie pojedzie, a drugi kupił dwie pary w różnych rozmiarach (buty w wysokie góry ciężko jest sobie dobrać i nie kupisz ich w Decathlonie) i jednych zapomniał zwróci.
Jakieś windstopery, Softshelle za które trzeba zapłacić około 150-200£ a na vinted do 50£ to nawet nie liczę piszę tylko o nowych rzeczach w pewnym momencie jak algorytm wyłapie co Cię interesuje to sam podsyła okazje.

Bardzo dużo też sprzedaję na vinted i eBay moja praca polega na wyszukiwaniu okazji w outletach Nike, Adidas i Puma, a później puszczam to w świat online. Vinted dla "zawodowych sprzedawców" jest trochę nieprzyjazne np. mam 10 par takich samych butów na sprzedaż i nie mogę ich wystawić w tym samym czasie bo mi zablokują konto sprzedam jedne wystawiam następne itd... nie można używać tych samych zdjęć czyli jeśli mam 10 par tych samych butów 10 razy muszę zrobić zdjęcia, nie ma żadnych raportów sprzedaży każdą transakcję muszę ręcznie wpisać do exela, muszę robić "sztuczny tłok" czyli wystawiam nowe i używane rzeczy, jak bym wystawił same nowe to mi zablokują konto, ceny za pojedynczy produkt osiągam lepsze na eBay, ale jeśli chodzi o ilość sprzedanych rzeczy miesięcznie/rocznie to jest 65% vinted 35% eBay.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2025-04-23 14:52:31 (2 tygodnie temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I nosicie te wszystkie ciuchy? Ja mam pełną szafę, a nie należę do tych, co kupują dla sportu i nie wyobrażam sobie, żebym miała kupić jeszcze więcej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2025-04-23 15:32:09 (2 tygodnie temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Ja nie kupuję ciuchów ciągle po prostu jak coś mi się zniszczy to wymieniam, ewentualnie jak trafię jakaś super okazje, albo model który został wycofany z produkcji, albo nowy mi nie odpowiada, a widzę że ktoś coś takiego sprzedaje to kupuję.
Drugą strona medalu jest taka, że jak czegoś intensywnie używam to dość szybko się niszczy . Czasami przejadę kolanem kilka razy po skale i w spodniach jest dziura.

Np buty do wspinaczki skałkowej po dwóch-trzech miesiącach w moim przypadku są tak starte że nadają się tylko do koszta więc jeśli gdzieś trafię model który mi odpowiada to kupuję i nie patrzę na ilość. Np. Adidas jakiś czas temu przejął firmę "5.10" i wyprzedawali w moim lokalnym outlecie Adidasa model który normalnie kosztuje 120£ za 38 kupiłem 9 par wszystkie jakie mili w moim rozmiarze.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2025-04-23 15:39:06 (2 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Ja kupuje jak mi coś potrzeba, albo jak jest mega okazja cenowa, bo ktoś po prostu chce się pozbyć i tanio sprzedaje.

Wczoraj sprzedałam jeansy, dziś je wysłałam i na ich miejsce kupiłam nowe, których szukałam. Także w szafie nic się nie zmieniło:)

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-04-23 20:06:06 (2 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czyli na vinted nie mozna miec normalnego sklepu z nowymi ciuchami tylko jakby co second hand? Ale tam jest opcja pro sprzedawca i nie wiem czym sie rozni od standard.

A na ebayu normalnie mozna miec sklep online. Ten gosciu, z ktorym mam pracowac ( zeby sie nauczyc coi i jak:) ma second hand ma ebayu. Pokazal mi tez jakies platformy gdzie normalnie ludzie sprzedaja, robia lajfy. Ale mowi, ze tam za duzo zaczeli kasowac oplat za wystawianie na tych platfor,ach.

Natomiast na fb to nie wiem jak tam prowadzic strone ( page) bo wrzucilam te same ciuchy co na vinted i od razu email od fb ze cos tam jest przeciw ich standardom. Ani tam violence ani sex, wiec sobie fb odpuscilam. Od innych tez slyszalam, ze non stop jakies klocki z fb , ukrywanie nazw markowych ciuchow i inne bzdety. Za duzo zachodu. Ponoc tik tok jest online shop friendly.

@ Maat, wystawilam swoje marynarki/ komplety z czasow jak pracowalam w security. Nowki w next to bylo jakies 50£ za sztuke a teraz ktos moze sobie to kupic za 10. No nie nowe, ale wygalda jak nowe. Tak mysle, zeby biale bluzki tez wystawic, za 2£ each. A tak to wisza nienoszone od lat bez sensu. Jestem ciekawa czy sie sprzedadza. Taki eksepryment, chce sie przekonac czy da sie to sprzedac.

Sprzedalam kostiumy goth i inne cyber/ steam punk, albo np medieval princess, kupione ze 20 lat temu, ubrane raz na sylwestra.

A w sklepie dla kotow, ktos np podarowal buty nowki sztuki wygladaja jak z Gatsby, ta firma nie istanieje od 2003. Czyli sbie przelezaly w szafie, bo widac , ze ani razu nie noszone.Igla. Tak myslalam, zeby je nawet kupic dla siebie, ale w sumie po co mi to. Nie wybieram sie na Gatsby party:)

Wszyscy wyladujemy na vinted jak nam MW zlikwiduja:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 23-04-2025 20:27 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #7 Ocena: 0

2025-04-23 20:54:57 (2 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Moz mnie ktos z Vinted zabrac? wydalam juz wszystkie pieniadze :-] :-] :-] :-] :-]

Rzeczy co staly na ebay miesiacami poszly w 3 dni.

A ja juz w sumie x3 tez kupilam :-o
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2025-04-23 21:01:23 (2 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Cytat:

2025-04-23 20:54:57, ZlotaPerla2 napisał(a):
Moz mnie ktos z Vinted zabrac? wydalam juz wszystkie pieniadze :-] :-] :-] :-] :-]

Tak jak pisała Gal: Vinted wciąga jak bagno :-]

Ja póki co już nic nie potrzebuje. Chyba… chociaż może… :-8

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2025-04-23 21:52:31 (2 tygodnie temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2025-04-23 21:01:23, kksiezniczka napisał(a):
Cytat:

2025-04-23 20:54:57, ZlotaPerla2 napisał(a):

Tak jak pisała Gal: Vinted wciąga jak bagno :-]

Ja póki co już nic nie potrzebuje. Chyba… chociaż może… :-8

Jesli kobieta mowi: "moze?" to nalezy to rozumiec jako: "oczywiscie, natychmiast". *KISSING*

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2025-04-24 07:16:31 (2 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Ja nie potrzebuje, ale mam za dużo czasu w pracy, siedziałam na ebay, ale vinted ma lepsze deale. Dziś znowu wskoczę na zakupy 😎 🤪

Noga bez niespodzianek, skarpety buty, slimaczy się to, ropieje 😫 żaden krem nie pomoże jak but naciska i drąży jamę … byle nie piekło na basenie 🤪
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Strona 977 z 992 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 976 | 977 | 978 ... 990 | 991 | 992 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,