Cytat:
2023-11-23 22:56:29, fugazi napisał(a):
Zastanawiam się nad tymi zatokami. Maat to raczej pewnie stwierdziła, ale ja nie mam kataru , kaszlu, bólu gardła. Jedynie gorączka i rozsadzający ból głowy i początkowo prawie paraliżujące dreszcze, ale to trwało dwie doby i minęło jak ręką odjął zanim zażyłem ibuprofen, a wcześniej tylko parę sztuk przeciwbólowych. Możesz Maat coś dodać, pls? I czy wiesz , czy można zrobić tutaj prześwietlenie zatok, bez kontrastu , nawet jak zdjęcie niewyraźne, to dla uspokojenia samego siebie, że nie siedzi tam jakiś guz albo inne dziadostwo?
Nie wiem co napisać.
Z opisu wyglądało na zatoki.
Tak niekiedy jest.
Choć nigdy nie miales, to teraz miales.
The upper respiratory infection w tym wypadku poszło na zatoki.
Czasami może być nawet z zanieczyszczonego powietrza, którego się nawdychasz i organizm się broni.
“Sinusitis is an inflammation or infection of the sinuses, which are hollow spaces near your eyes and nose. The sinuses make mucus, which drains out through your nose. Typically filled with air, sinuses that are blocked fill with fluid. This extra fluid promotes germ growth and the potential development of a viral, bacterial or fungal infection.
The maxillary sinuses (below your eyes) are most likely to get infected. A maxillary sinus infection may cause pain below the eyes and in the cheeks”.
“Eye pain – You may feel pain behind or around the eyes. This may feel like pain in your eyes or a headache behind your eyes.”
Ibuprofen może być różny…. tabletki, kapsułki, powlekane by łatwiej przełknąć. Bla bla…
Najlepiej wchodza z jogurtem, budyniem, powidłami.
Musisz pamietac, że nigdy na pusty żołądek…pamietaj….. “lek niewłaściwe stosowany zagraża twojemu zyciu i zdrowiu”.
Ibuprofen pomógł w zapaleniu.
Jeśli lepiej, nie brałabym więcej że względu na nerki…. nie wiedziałam, że MASZ TAKIE wyniki.
Nie powiem Ci nic odnośnie służby zdrowia tu, bo nie korzystam.
Sama sobie robie assessment i research jak mi trzeba. Badania w Polsce.
Połówek tak, ale on ma tam swoje.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 24-11-2023 03:01 ]