MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 288 z 1090 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 287 | 288 | 289 ... 1088 | 1089 | 1090 ] - Skocz do strony

Str 288 z 1090

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: +1

2020-05-05 20:11:57 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

wlasnie o tym dzisiaj pomyslalem ze ludzie na benefitach i kury domowe na pewno nie doceniaja wolnych weekendow

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2020-05-05 21:23:38 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2020-05-05 20:11:57, cris82 napisał(a):
wlasnie o tym dzisiaj pomyslalem ze ludzie na benefitach i kury domowe na pewno nie doceniaja wolnych weekendow

Zamiast jęczeć z powodu wolnego płatnego 80%, pomysł jak wygląda to w porównaniu do poświęceń innych, ludzi którzy nie mogą, nawet po odwołaniu lockdown, wyjść z domu. Inni pracują dalej bez wyboru, pewnie za mniej niż ty masz za siedzenie w domu.

Różnice w dniach tygodnia odczuwa ten co coś robi że swoim życiem, niezależnie czy pracował czy nie.

Ada

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-05-05 21:44:55 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

oho..ada ma chyba zly dzien ; )

a gdzie ja jecze ada? cytat jakis poprosze a nie znowu tworzysz jakies historie sf ja po prostu duzo mysle teraz o zyciu : )

jak narzekam to na lockdown a nie na to ze dostaje 95% wyplaty za free moze za chwile 60 a moze mnie zwolnia lada dzien jak ci sie to nie podoba to mozesz wracac do pl a nie sie czepiac na forum bogu ducha winnego czlowieka : P

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2020-05-05 22:08:37 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

A co to za przyjemność siedzieć teraz na przymusowych wakacjach? Wszystko pozamykane , wszystkie centra rozrywki ,kina , puby , restauracje, nigdzie wyjechać na wycieczkę nie można,ba nawet wyjścia do znajomych są zakazane, nie tylko do znajomych w Polsce ale tych co miększa kilka kroków od nas . Nawet wycieczka do zwykłego supermarketu to katorga bo kolejki przed sklepem , a nawet jak komuś to pasuje to może iść ale samotnie . Skazani na cztery ściany i spacery dzień w dzień te same po najbliższej okolicy , ja już znam wszystkie parki i lasy w promieniu kilkunastu mil ode mnie . Wolałbym iść do pracy ale w normalnych warunkach niż siedzieć w domu jak w więzieniu nawet jakby mi rząd płacił 200% tego co miałem ale po pracy normalnie wyjechać gdzieś z rodziną , zjeść coś po drodze wśród ludzi , iść na piwko do pubu , zajechać do znajomych i tak dalej

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2020-05-06 00:05:42 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Dokładnie wielim jakbyś mi siedział w głowie hehe
I co to w ogóle jest...
"w porównaniu do poświęceń innych, ludzi którzy nie mogą, nawet po odwołaniu lockdown, wyjść z domu."

Ktoś tu chyba palił jointa i nawet się nie podzielił 😅

Ktoś się dla mnie poświęca? To takie mile : P a do mnie jak zadzwonią z pracy że mam wracac to pewnie będę uważany przez ciebie Ada za bohatera" bez wyboru" który powinien dostawać podwójna wypłatę?
Ludzie robią swoją robotę a zachowują się jakby zbawiali świat to się robi powoli Żałosne...

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2020-05-06 07:01:46 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja czytam od jakiegos czasu te wpisy jak nam źle na tym lockdownie i czasem mam wrażenie, ze moze za bardzo skupiamy sie na sobie. Stawiamy siebie w epicentrum i nie umiemy podejsc jakos rozsadnie do tego, co sie dzieje.

Owszem, nie twierdze, że takiego chce zycia w czterech ścianach, owszem brakuje mi wyjazdów czy normalnosci sprzed lockdownu, ale na Boga...ta sytuacja trwa krótko i wiem, ze za jakis czas się skonczy.

Mnie w takich chwilach pomaga zmiana perpspektywy.
Ten chłopak, na którego wpłacacie kasę przy zbiórkach charytatywnych JEST ZAMKNIETY W DOMU 9LAT.

Obrazek

On nie ma szansy wyjść nawet na ten głupi spacer po najbliższej okolicy, a wiem, że by chciał. Nie może jeść normalnych rzeczy, bo karmiony jest papkami przez rurkę, wiecznie w bólu. jedyna jego rozrywka jest komputer. CODZIENNIE W CZTERECH ŚCIANACH bez szansy, ze cos sie poprawi, a mimo to nie traci pogody ducha. Zawsze jak się z nim rozmawia, jest pozytywny.

Mam wrażenie, ze chyba troszke nam sie od tego przyjemnego, lawtego zycia zrobiło zbyt wygodnie i teraz jakakolwiek niedogodnośc nas boli.

Jeśli ON DAJE RADĘ, to każdy z nas da wytrzymac jakis czas w troche niekomfortowych warunkach.

Opinia moderatora: Post edytowany. Moj wpis byl ogolny a zacytowalam tylko Wielima. Konefka

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2020-05-06 07:38:13 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To nie jest to samo Ewa. Z tej innej perspektywy patrzylabys na swiat pracujac ostatnie 10 lat w opiece i majac przyklady jak wyzej na codzien. Syyuacja w ktorej wszyscy sie teraz znalezli nie da sie porownac do niczego. A najbardziej wkurzajace, ze zafundowali nam to ludzie mieszkajacy w 2 mln £ posiadlosciach? Ktorzy sami nie przestrzegaja tego lockdown, i tak poza tym to nie oni traca na tym, tylko wlasnie taki Wielim i cris z MW.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2020-05-06 07:42:34 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Za pozno sie obudzilam na poranny spacer... pojde wieczorem.

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 06-05-2020 07:45 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2020-05-06 08:31:51 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dzisiaj po raz pierwszy wychodzę z domu coś załatwić, serwis samochodu. Dealer otworzyl sie od poniedziałku. Przez ostatnie 7 tygodni było tylko chodzenie/jeżdżenie do sklepu i na spacer.

Nawiązując do komentarzy o niskiej sprzedaży samochodów w kwietniu, a raczej pierwszej rejestracji, to nie ma się co dziwić, ze spadła do minimum, jak dealerzy byli zamknięci i samochody nie były odbierane u nich ani dostarczane z centrów dystrybucji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #10 Ocena: 0

2020-05-06 08:35:32 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Otwarte? Mnie tez by sie przydalo hamulce zrobic I zmianie oleju I swiatlo jedno mi padlo, ale jeszcze poczekam.

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 06-05-2020 08:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 288 z 1090 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 287 | 288 | 289 ... 1088 | 1089 | 1090 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,