MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 279 z 1084 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 278 | 279 | 280 ... 1082 | 1083 | 1084 ] - Skocz do strony

Str 279 z 1084

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2020-04-17 13:10:16 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-17 11:43:04, stanislawski napisał(a):

Ja nie muszę mieć nic zaległego do roboty. Mam mnóstwo na bieżąco. W poście powyżej kolega wspomniał o niektórych opcjach.
Ja mam wypełniony dzień - bo oprócz tego co robię, aby np. zarobić, to sport, filmy, gra na gitarze (bardzo długo zajmuje mi rozkładanie na czynniki pierwsze niektórych standardów rocka) itd. Brak mi czasu.
I wkurzają mnie ludzie, którym wokół się nudzi i mówią mi np. "jak już jesteś w domu, to mógłbyś... (wysprzątać, wyprasować itp. itd.).
Niekórym się wydaje, że praca, to takie miejsce, do którego się idzie - a nie czynność, którą się wykonuje - i np. kasuje kartę zegarową o 7 i o 15 (tak robił dziaduś, tatko, no i on sam przez całe życie), a później się jest w domu. Zaś w domu to się nic nie robi... no chyba, że sprząta albo gotuje albo pomalować można czasami (ściany oczywiście).

Nie kto inny jak pan Stanisławski narzekał na nudę jakiś czas temu :-]
Cytat:

2019-12-26 19:58:21, stanislawski napisał(a):
Nuda. Nic się nie dzieje.
Tak bardzo czekam na wolne, a kiedy już jest, to nie mam co robić.
Filmy wszystkie, które są w TV już widziałem, pić ile można, jeść też.

Co ta pandemia może zrobić z człowiekiem. :-]Tylko mi tu focha nie strzelaj, bo pisze z przymrużeniem oka.
Rozumiem, że wziąłes sobie do serca cytat z tematu kartka z kalendarza: „Nudzić się może tyl­ko ten, kto sam jest nudny.” - Tadeusz Kotarbiński :-]

Mnie sie jeszcze nie zdarzyło narzekac na nudę, zawsze znajde sobie jakieś zajęcie. W sumie dla mnie doba jest trochę za krótka.
Sa i owszem dni, kiedy dopada mnie totalny leń i snuję sie z kąta w kąt. Niemniej nie nudzę sie nigdy. Jak nie jestem na rowerze, to ćwiczę, gotuję, piękę, maluję, czytam, oglądam filmy, szlifuję angielski i tak mogę jeszcze wymieniać.

Stanisławski tak trzymaj.

Ja o 7 rano byłam na rowerze na dwie godziny. Poganiałam się z wiatrem. Teraz pieką sie drożdzowe, dyniowe bułeczki z serem i marmoladą pomaranczową a ja ide jeszcze poćwiczyc.

Wieczorem jak zwykle będę męczyć oczy przy jedwabiu. Jestem juz przy końcu prac, ale na dniach zabieram sie za kolejną rzecz, więc znów będzie co robić.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Fisolka

Post #2 Ocena: 0

2020-04-17 13:15:33 (5 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Ja dzis stępuje ile dam radę...lekka zadyszka jeszcze nikogo nie zabiła:-]
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2020-04-17 14:22:10 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Miałem tak przez chwilę... święta? Wtedy, co to nie powinienem działać, tylko - pić, jeść, filmy oglądać, "zająć się rodziną" (przeobiliśmy już ruletkę i Hol'dem Pokera)... nuda.

Ale nota bena, co do filmów - znalazłem nowe źródło wielu produkcji. Aplikacje na Firesticku.

Aha - i też piekę.

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 17-04-2020 14:24 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2020-04-17 14:46:26 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-04-17 12:39:07, cris82 napisał(a):
richmond juz caly rok spisalas na straty? a dlaczego tak? glowa do gory jeszcze slonko dla ciebie zaswieci : P

Ponieważ moje plany podroznicze na ten rok pójdą do kosza, a zależą od pory roku lub wydarzeń. Rzeczy, ktore lubie robic latem, nie da sie przesunąć na zimę, i odwrotnie. Plenery foto tez sa zależne od pory roku.

Nie narzekałam na nude w poście wyżej, tylko stwierdziłam, ze nie mam zaległości do odrobienia. Pozostaje mi tylko codzienność.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2020-04-17 23:23:15 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pojechalismy sobie dzis na zakupy skrotem :].
Boska droga w fale dunaju, wygladalo to jakby ktos po wydmach i uskokach rzucil asfalt.
Polowek malo zawalu nie dostal :).
I przejazd kolejowy jedyny w swoim rodzaju, trzeba sie zatrzymac, otworzyc szlabany, przejechac i zamknac szlabany za soba.
Nie znajac zwyczajow przejechalismy, a droznik z okienka z krzykiem za nami. No to grzecznie na wsteczny, szlabany zamkniete, mozna bylo jechac dalej.
I jeszcze tablica przed przejazdem, ze nalezy patrzec w obie strony, uwazac i nasluchiwac.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2020-04-18 13:52:30 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Pogoda mi się dzis na wsi barowa zrobiła. Zimno. Wieje i pada. Nie chce mi się na żaden rower dziś iść. Jutro ma się zrobic lepiej, więc pewnie uda sie wyskoczyć.

Idę piec chleb. Robiłam też serek z jogurtów greckich z karmelizowaną cebulą. Wisi sobie w lnianym woreczku i puszcza soki, żeby można go było jutro lub pojutrze zjeść.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-04-18 13:59:55 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

U nas też co chwilę straszy, że będzie padać ale narazie nic poza straszeniem chmurami. Teraz słonko wyszło i znowu pewnie będę musiała z węża podlewać wieczorem.
Ada

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2020-04-18 14:01:32 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Poproszę o instrukcje w sprawie serka.

---

I konsultację, czy nie można tych jogurtów jakoś rozmnożyć przy pomocy zwykłego mleka tłustego?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2020-04-18 14:25:40 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Najpierw rozmawialam przed poltorej godziny z rodzicami przez Skype. Potem wykonalam dzienne cwiczenia I wzielam prysznic. Wlozylam do piekarnika kawalki kurczaka, ktory sie marynowal przez ostatnie 24 godziny. Robie kurczakowe jerky, nigdy wczesniej nie probowalam. Teraz jeszcze ogarne kuchnie I odkurze.

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #10 Ocena: 0

2020-04-18 15:41:06 (5 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

...a ja zabieram sie za domowe pączki! Tez nidgy nie robilam:-]
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 279 z 1084 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 278 | 279 | 280 ... 1082 | 1083 | 1084 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,