MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 265 z 1071 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 264 | 265 | 266 ... 1069 | 1070 | 1071 ] - Skocz do strony

Str 265 z 1071

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2020-03-30 22:45:08 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kolejny wieczór spędzony przy malowaniu jedwabiu. Dodatkowo trafiła sie dłuzsza rozmowa telefoniczna ze starymi znajomymi. Teraz czas na książkę przed snem.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2020-04-02 13:45:32 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Rowerowałam sie z samego rana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baterie naładowane. Głowa wyczyszczona ze śmieci.
Zaliczyłam tez kilka rozmów z bliskimi, z Polski. Wszyscy jakos sobie radzą. Teraz kawa.

Wstawiłam kilka dni temu zakwas pszenny, z przepisu jednego z forumowiczów. Wczoraj zrobiłam zaczyn a dziś będe piec chleb. Ciekawa jestm co wyjdzie. Międzyczasie skończyłam trzeci panel jedwabiu na ręcznie malowany parawan. Teraz będziemy sie bawic w prace detaliczne przy moich malunkach.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2020-04-02 14:34:03 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

U mnie byla akcja ogrodek. Zobaczymy za pare tygodni czy wyrosna jakies warzywa czy zostana wyzarte przez szkodniki. Wszystko zakrylismy siatkami, ale moje konwalie tez byly zakryte siatka i nie ma po nich sladu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2020-04-02 15:12:42 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2020-04-02 14:34:03, Richmond napisał(a):
U mnie byla akcja ogrodek. Zobaczymy za pare tygodni czy wyrosna jakies warzywa czy zostana wyzarte przez szkodniki. Wszystko zakrylismy siatkami, ale moje konwalie tez byly zakryte siatka i nie ma po nich sladu.

co je Ci konwalie bo zasadniczo one są na tyle trujące ze tylko ślimaki próbują liści ale na liście jeszcze za wcześnie, może pędy są jeszcze pod ziemia i za kilka dni się przebija
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-04-02 15:31:36 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Wsadzilam 100 sztuk jesienia. Zostaly pozarte przez cos do zera. Zostaly pojedyncze korzenie, ktore przysypalam, ludzac sie, ze moze jeszcze wypuszcza. Mysle, ze to wiewiorki, bo one zzeraly mi korzenie innych roslin w doniczkach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2020-04-02 15:46:07 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

>>trujące rośliny dla wiewiórek: cis, akacja, clematis, bukszpan, pokrzyk, wilcza jagoda, zimowit, naparstnica, krasnokwiat, oleander, konwalia, tulipan, narcyz, większość skalniaków oraz hedera, amarylis, asparagus, heliotrop, szeflera, monstera, glorioza, diefenbachia, palma madagaskarska, petunia, kroton i “gwiazda betlejemska”<<

tekst dotyczy naszych "normalnych" wiewiórek a nie tutejszych szczurów z puchatymi ogonami ale myślę ze one maja tak samo

co do knowali to potrafi rozrastać się pod ziemia 2-3 lata zanim wybije na zewnątrz.
Jeśli tylko ma cien to na pewno będzie jej duzo, lepiej zabezpiecz się przed tym żeby się nie rozpleniła bo zajmie cały dostępny teren bardzo szybko i go zdominuje a walka z nią jest bardzo ciężka

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 02-04-2020 15:51 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-04-02 15:55:05 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Chcialabym, zeby rozplenila sie, niestety od 3 lat nie udaje mi sie zachowac zadnych Konwalii.

Mowilam tydzien temu, ze pojde chyba z lopata do lasu podkrasc troche, bo tam sa cale polacie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2020-04-02 16:00:50 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Ja probuje pracowac z domu. System zdechl juz 2 tyg temu wiec brak mozliwosci zrobienia czegokowiek. A w do biura mozemy pojsc raz w tygodniu, dyzury mamy. Na "bramie" stoi Steve, wielki jak dab, i niepuszcza jak sie nie jest na liscie :). Sceny jak z "Rejsu". Ja mialam swoja kolej w pn, nastepny dzien wyznaczony w czw za tydz. Wspaniale. Wstalam dzisiaj o 5 rano, zeby sie zdolac zalogowac. O 5.30 udalo sie, popracowalam nawet do 9. Wiec jutro powtorka.
Za to usmazone racuchy (wersja veganska), zrobiona salatka z przepisow kryzysowych Konefki (ta z fasolka, polecam bardzo), zupa ogorkowa i skladniki przygotowane na jutrzejsze gotowanie. Przynajmniej kulinarnie sie rozwine. No i okna pomyte, chalupa lsni, mozna jesc z podlogi :).

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2020-04-02 16:04:41 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

dodaj duzo torfu do ziemi żeby była kwaśna i jak jest cien to konwalie musza rosnąc jak szalone
ja posadziłem w lato taki zestaw z ebaya 25 sztuk a wybija mi około 40

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2020-04-02 16:13:28 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-02 16:00:50, dominikana36 napisał(a):

Za to usmazone racuchy (wersja veganska), zrobiona salatka z przepisow kryzysowych Konefki (ta z fasolka, polecam bardzo), zupa ogorkowa i skladniki przygotowane na jutrzejsze gotowanie. Przynajmniej kulinarnie sie rozwine. No i okna pomyte, chalupa lsni, mozna jesc z podlogi :).

Kobieto. Zgłodniałam przez Ciebie. Ta ogórkowa mi sie teraz będzie snic po nocach. Bardzo lubię wszlekie kwasidłowate zupy.
Ja sobie zaplanowałam na weekend roladę bbiszkoptową z malinowym curdem. Własnie mi sie skończył pichcic na kuchence. Przelałam do słoiczków i czekam az wystygnie, zanim wstawie do lodówki. W tle leci Massive Attack, za oknem słoneczko. Trochę wieje ale i tak jest "pienknie"

Do góry stronyOffline

Strona 265 z 1071 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 264 | 265 | 266 ... 1069 | 1070 | 1071 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,