MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 210 z 1002 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209 | 210 | 211 ... 1000 | 1001 | 1002 ] - Skocz do strony

Str 210 z 1002

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: +1

2019-11-06 18:35:02 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Też właśnie pieke ciasto. Znowu salceson ale... Z dodatkiem pomarańczowej czekolady dla urozmaicenia smaku. I jeszcze zrobiłam tradycyjną sałatkę warzywna z majonezem.. Oczywiście winiary:-8 chodziła za mną już kilka miesięcy
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2019-11-06 18:46:24 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-11-06 18:35:02, gosian napisał(a):
Też właśnie pieke ciasto. Znowu salceson ale... Z dodatkiem pomarańczowej czekolady dla urozmaicenia smaku. I jeszcze zrobiłam tradycyjną sałatkę warzywna z majonezem.. Oczywiście winiary:-8 chodziła za mną już kilka miesięcy

WINIARY rules!!!

W sobote zrobilem ponowna probe z tym ciastem. Tym razem jablek nie pozalowalem, dodalem jeszcze zywe cranberry I podsmazona skorke pomaranczowa. Ksiegowa w naszej firmie az przychylniej na mnie spojrzala tak jej zasmakowalo. :-D

edit: Salatki tez bym zjadl ale za leniwym na te robote. Za to na weekend musze zrobic cwikle z chrzanem, bo mi wyszla...

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 06-11-2019 18:48 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2019-11-08 06:32:42 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja muszę w końcu upiec ten salceson, tyle o nim mówicie. Ja, jak tylko się przejaśni idę w moje krzaki. Lekko jestem nieprzytomna, bo wczoraj późno jeszcze malowałam na jedwabiu. Wrócę z krzaków i trzeba będzie zająć się pracą. Póki co cieszę się, że naładuje baterie na cały dzień.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #4 Ocena: 0

2019-11-08 08:16:43 (6 lat temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Obrazek

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2019-11-08 10:36:42 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Spróbuj Ewa, bo ciasto jest dobre. Tylko jabłek nie żałuj. Z początku może się wydawać że to są jabłka w cieście a nie ciasto z jabłkami, ale to tak ma być. Po upieczeniu i tak nie widać takiej ilości jabłek.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2019-11-08 10:57:06 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-11-08 10:36:42, gosian napisał(a):
Spróbuj Ewa, bo ciasto jest dobre. Tylko jabłek nie żałuj. Z początku może się wydawać że to są jabłka w cieście a nie ciasto z jabłkami, ale to tak ma być. Po upieczeniu i tak nie widać takiej ilości jabłek.

Przekonałaś mnie :-) W przyszłym tygodniu zrobię :-) Mnie się właśnie podoba ta idea jabłek w cieście. U mnie byli panowie płot robić. Zjedli mi pół ciasta, więc później zrobię muffinek z jabłkami, a to Twoje ciasto za tydzień.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2019-11-08 11:24:59 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Daj znać jak Ci smakowało. Chociaż przepis rozdalam wiele razy i nawet takim osobom, które nigdy nic nie upiekly i każda z tych osób była zachwycona.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2019-11-08 11:42:23 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-11-08 11:24:59, gosian napisał(a):
Daj znać jak Ci smakowało. Chociaż przepis rozdalam wiele razy i nawet takim osobom, które nigdy nic nie upiekly i każda z tych osób była zachwycona.

Będę krzyczeć jak wyszło :-)

Ja dziś zaliczyłam przepiękna glebę w moich krzakach. Tam jest teren obfitujący w dużo drzew. Wczoraj popadało. Mokro. Na ziemi morze liści. Próbowałam z gracją zejść ze zbocza i na próbach moja gracja się skończyła. *ROFL* Nogi mi się rozjechały i dosłownie zjechałam po tym całym błocie na tyłku na dól i zatrzymałam się w kałuży *ROFL* Całe plecy, cały tyłek, tył nóg w błocie i liściach :-] Oczywiście zanim wstałam musiałam się wyśmiać. Dobrze, że miałam jakiś szalik to trochę się wytarłam z tego błota szalikiem. Niewiele to pomogło, ale próbowałam.

Wyglądałam mniej więcej tak

Ubaw świetny, ale później musiałam wrócić do domu autobusem. W myśl powiedzenia: Tanie jest to, co się nosi lękliwie
Erich Maria Remarque - Łuk triumfalny, wlazłam do autobusu z dumą na twarzy i udawałam, że tak ma być. Jak wysiadałam to dwie starsze panie tylko się na głos śmiały, bo wyglądałam jak po zawodach surviwalowych :-] Jak dotarłam do domu, to panowie od płotu, też trochę dziwne mieli miny na mój widok, ale przekupiłam ich kawą z ciastem i spojrzeli na mnie przychylniej *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-11-09 01:38:21 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-11-08 10:57:06, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2019-11-08 10:36:42, gosian napisał(a):

Przekonałaś mnie :-) W przyszłym tygodniu zrobię :-) Mnie się właśnie podoba ta idea jabłek w cieście. U mnie byli panowie płot robić. Zjedli mi pół ciasta, więc później zrobię muffinek z jabłkami, a to Twoje ciasto za tydzień.

Zrób, zrób! Dobre jest. Tylko nie przesadzaj z proszkiem i sodą bo będzie szczypce w język. :-D

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2019-11-09 06:32:28 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-11-09 01:38:21, andyopole napisał(a):

Zrób, zrób! Dobre jest. Tylko nie przesadzaj z proszkiem i sodą bo będzie szczypce w język. :-D

Postaram się pamiętać. Wczoraj wcześnie jak na mnie odleciałam, za to obudziłam się już o 4.30 i rzucałam po łóżku. Ogarniam się teraz i jak się rozjaśni idę na dluuuugggiii spacer.

Do góry stronyOffline

Strona 210 z 1002 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209 | 210 | 211 ... 1000 | 1001 | 1002 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,